Expeditie Gooris

Expeditie Gooris

Sam, Kelly, Kenji en Shania gaan samen op roadtrip en beleven een onvergetelijk avontuur, doorspekt met heel wat humor, liefdevolle gezinsmomenten en herkenbaar familiegekibbel.

Afleveringen

6 afleveringen

Aflevering 1

Sam had voor zijn 50ste verjaardag één grote wens: op reis gaan naar Japan, het land van de rijzende zon. En zo geschiedde. De vliegtickets werden geboekt, de koffers werden gepakt en na een vlucht van zowat dertien uur kwam de familie Gooris aan op hun eerste bestemming: Tokio. Vol nieuwsgierigheid en een portie aanstekelijk enthousiasme gaan ze op pad om de bruisende Japanse metropool te verkennen.

Aflevering 2

Na een geslaagde driedaagse in Tokio begint de familie Gooris aan hun roadtrip door Japan. Een reis waarbij elke bocht in de weg een nieuw avontuur en een nieuw stukje van de rijke Japanse cultuur onthult. Ze trekken van Hakone naar Nagoya en vallen van de ene verbazing in de andere. Zo houden ze onder meer halt bij de langste voetgangersbrug ter wereld en maken ze kennis met cosplay.

Aflevering 3

De familie brengt een bezoek aan het betoverende Nara, waar honderden 'heilige' herten vrij rondlopen. Daarna gaan ze naar Koyasan om zich onder te dompelen in de boeddhistische cultuur. Als klap op de vuurpijl trekken ze naar Osaka, de op twee na grootste stad van Japan.

Aflevering 4

Na een gezellig nachtje stappen in Osaka maakt de familie zich klaar om de bruisende grootstad verder te verkennen. Zo worden ze onder meer ondergedompeld in de kunst van het Japanse zwaardvechten. Om te ontsnappen aan de stadsdrukte, trekken ze uiteindelijk naar een beach glamping resort, op zowat 150 km van Osaka. Daar kunnen ze genieten van yoga en traditionele Japanse shiatsu massages.

Aflevering 5

Kelly heeft een boottochtje geregeld. Tussen de vele eilandjes bevindt zich ook Naoshima, bekend omwille van een gigantische pompoen. Vervolgens gaat de reis verder naar Hiroshima, waar de impact van de atoombomaanval een diepe indruk nalaat op het gezin. En ten slotte trekken ze richting Tottori, waar ze een poging wagen om te sandboarden in de zandduinen.

Aflevering 6

De familie beëindigt hun expeditie in Kioto, ooit de keizerlijke hoofdstad van Japan met prachtige tempels. Ze brengen er onder meer een bezoek aan het iconische Bamboebos en krijgen een initiatie taikodrummen. In een exclusieve rooftopbar sluiten ze hun laatste avond af en blikken ze terug op een onvergetelijke reis.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.