Helden van Hier: De Kust

Helden van Hier: De Kust

Beleef de acties van redders, politieagenten, ambulanciers en brandweermannen vanop de eerste rij terwijl zij samenwerken om de kust zo veilig mogelijk te houden.

Afleveringen

5 afleveringen

1. Le Plat Pays

Afgelopen jaar noteerde Oostende de moeilijkste zomer ooit omwille van de coronapandemie. En dat liet zich ook stevig voelen bij de hulpdiensten. Hoe beleefden zij die uitzonderlijke zomermaanden van dichtbij?
Op het strand van Oostende slaat de paniek toe wanneer een groep jongeren in zee in gevaar komt. Redders en hulpdiensten haasten zich om meerdere drenkelingen uit het water te halen. Een jonge skater komt flink ten val en belandt in de ambulance, terwijl de politie elders een groep relschoppers in toom moet houden. Intussen raakt een kindje verloren in de mensenmassa en wordt een zoekactie gestart.

3. De Marie-Louise

Met man en macht wordt een zoekactie op poten gezet naar een zesjarig jongetje dat vermist is. Zijn bezorgde ouders wachten vol angst af. Vervolgens reppen de reddingsdiensten zich naar een speeltuin waar een overmoedig kind van een hoog klimrek is gesprongen. Ook worden ze geconfronteerd met een heftige vechtpartij op het strand.
De ambulance van Oostende rukt uit voor een fietser die zwaar ten val kwam. Wanneer het spoedteam zich naar de doorgegeven locatie begeeft, is er niemand te bespeuren. Aan de haven gaat de politie ter plaatse voor een 84-jarige man die meeuwen aan het voederen is. Hij wil niet vertrekken, ondanks meerdere pogingen van omstanders.
Naar aanleiding van de rellen op het strand van Oostende hijsen de redders de rode vlag. Op de vliegbasis in Koksijde breekt een spannend moment aan. De luchtmacht plant een oefening om drenkelingen uit zee te redden met de NH90-helikopter. In de binnenstad krijgen ambulancier Patrick en zijn collega te maken met een dronken vrouw die in een bui van agressie een diepe snijwonde heeft opgelopen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.