Helden van hier: Door het vuur

Helden van hier: Door het vuur

Realityreeks over de brandweerlui van Brandweer Zone Gent en Antwerpen.

Afleveringen

11 afleveringen

Het team wordt geconfronteerd met een woningbrand. De bewoners zijn niet thuis, maar de brandweermannen proberen de huisdieren te redden, die door de rook bevangen zijn. In de Antwerpse haven botst een trein met een tankwagen. De tankwagen is geladen met een chemisch product en als de tank scheurt, kan de hele boel exploderen.
Wanneer de brandweer wordt opgeroepen voor een woningbrand en blijkt dat er nog mensen binnen zitten, breken de pompiers al snel het huis binnen om de bewoners in veiligheid te brengen. Over de oorzaak van het vuur heerst eerst veel onduidelijkheid.
De brandweerwagen rukt uit voor een brand in een studentenhuis in een smal straatje vlakbij de Ossenmark. Dat is volledig aan het uitbranden en het vuur slaat over op de aanpalende woning. Bovendien zijn er aanwijzingen dat een bewoner van het eerste verdiep, waar de brand is ontstaan, zich nog in het pand zou bevinden.
De ploeg wordt opgeroepen voor een uitslaande woningbrand, die zo fel woedt dat één van de brandweermannen op meerdere plaatsen brandwonden oploopt. De brandweer krijgt ook een oproep binnen voor CO-intoxicatie, waarbij een vrouw en haar 2 kinderen mogelijk gevaar lopen.
In oktober 2018 was er een grote reddingsoperatie nabij het station Antwerpen Centraal. Toen stortte een stelling van vijf verdiepingen hoog plots naar beneden. De drukke straat was bedolven onder de brokstukken. Tientallen brandweermannen werkten zich de hele dag in het zweet om mogelijke slachtoffers vanonder het puin te bevrijden.
In het centrum van Antwerpen staat een krantenwinkel in vuur en vlam. De brand in de zaak heeft ook bovenliggende appartementen aangestoken. Een bejaarde bewoner in een rolstoel hangt uit zijn raam en schreeuwt om hulp.
Het RED-team, dat reddingen doet op grote hoogte, klimt naar de top van een torenhoge kraan naast de Antwerp Tower en tot in de nok van een windturbine op 130 meter hoogte. Wanneer een grote vrachtwagen kantelt en in lichterlaaie staat, komt de brandweer geen seconde te vroeg. Zit de bestuurder nog in de brandende kabine?
De brandweer wordt opgeroepen om een elektrische wagen te blussen die in brand staat. En die blijkt toch heel wat moeilijker te blussen dan een wagen op brandstof. Wanneer een koeienstal instort, snelt de brandweer naar de eigenaars om de veiligheid te garanderen. Ook die van de koeien. En een jongeman van 17 wordt het slachtoffer van CO-intoxicatie.
De hulpdiensten rukken massaal uit wanneer er zich een zware explosie voordoet in het kapsalon van een rusthuis. De explosie gebeurde terwijl alle bewoners in bed lagen, dus de hulpverleners moeten meteen een grootschalige evacuatie opstarten. De brandweer probeert iedereen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.
De brandweer krijgt een ongewone oproep: een grote boom dreigt op een speelplein te vallen waar veel passage is. Wanneer de bewoonsters van de buurt de sexy brandweermannen opmerken, zit de sfeer er meteen in. Een andere bijzondere interventie leidt hen naar een vermoedelijke brand in de haven. Uit verschillende loodsen komt rook, maar waar de brandhaard zich precies bevindt, is een raadsel.
De zomer van 2018 was heel heet, en dat had zijn effect op de bossen en heide. Wanneer speelpleinwerkers een bosbrand ontdekken, haast de brandweer zich naar het natuurgebied.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.