Helden Van Hier: Door Het Vuur

Helden Van Hier: Door Het Vuur

Realityreeks over de brandweerlui van Brandweer Zone Gent en Antwerpen.

Afleveringen

6 afleveringen

Ploeg vier wordt opgeroepen voor een woningbrand met mogelijk een moeder en twee kinderen in huis. Ambulanciers Gerrit en Antoon moeten uitrukken voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Voor Gerrit, die zelf een kind verloor in een ongeval, is het een confronterende interventie. Als plots een brand uitbreekt op de negende verdieping van een appartementsgebouw, is het alle hens aan dek.
Ambulanciers Tom en Antoon rukken uit voor een meisje dat van twee verdiepingen hoog is gevallen. De situatie blijkt veel erger dan de oproep doet vermoeden. Het klimteam van de Gentse brandweer wordt opgeroepen om twee dronken mannen in te rekenen die op de stelling van de Sint-Baafskathedraal zijn geklommen. Elders breekt een grote brand uit in een appartementsblok.
Door hevige windstoten is een gevelpaneel losgeraakt aan een flatgebouw en dus wordt het klimteam ingeschakeld. Ambulanciers Antoon en Tom rijden midden in de nacht uit voor een man die stuipen heeft gekregen na een astma-aanval. De jongeman reageert zo heftig dat ze de hulp van de politie nodig hebben om hem in bedwang te houden. In de haven is intussen brand uitgebroken in een bulldozer.
Een visser is in het water gevallen en kan niet zwemmen. Wanhopig klampt hij zich vast aan een staketsel. Ambulancier Antoon is al ter plaatse, maar krijgt de man alleen niet uit het water. Een klus voor de brandweerduikers dus. De jonge brandweerman Angelo is vastbesloten om ook duiker te worden, maar eerst moet hij nog een aantal proeven doorstaan.
Aan de Slachthuisbrug in Gent breekt brand uit. Onder de brug loopt een gasleiding en dus moet de brandweer extra voorzichtig te werk gaan. Ambulanciers Guy en Seppe rijden uit voor een man die door een raam is gevallen. In een laboratorium van de universiteit van Gent zou dan weer een groot vat met azijnzuur omgevallen zijn. Met hun persluchtmaskers op gaan de brandweermannen het gebouw binnen.
De hele ploeg wordt opgeroepen voor een hevige brand aan het Sint-Pietersstation. Wanneer brandweerman Meindert hoort dat er nog drie bewoners in het appartementsgebouw zitten, gaat zijn hartslag flink omhoog. Bij een frontale aanrijding zit een man bekneld in zijn auto, terwijl bij een andere botsing een vader en zijn vierjarig zoontje met hun scooter tegen de vlakte zijn gegaan.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.