Helden Van Hier: Door Het Vuur

Helden Van Hier: Door Het Vuur

Realityreeks over de brandweerlui van Brandweer Zone Gent en Antwerpen.

Afleveringen

10 afleveringen

Midden in de nacht is brand gesticht in een woning waar drie mensen liggen te slapen. Verschillende brandweerposten rukken uit om het vuur met man en macht te bestrijden. Bij het blussen krijgen ze van de politie te horen dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is. De ambulanciers worden uitgestuurd naar een hoogzwangere vrouw met hevige weeën.
In een appartement in het Patershol is een frietketel in brand gevlogen. Wanneer de ambulanciers en de brandweer toekomen, willen de bewoners net een hond door het raam gooien om hem in veiligheid te brengen. Sergeant Gunter trekt zonder aarzelen samen met zijn mannen het brandende gebouw binnen. Het dierenreddingsteam komt voor een moeilijke opdracht te staan.
Aan een sluis in Evergem is een plezierjacht ontploft en twee Fransmannen zijn zwaar verbrand. De brandweer en de ambulanciers kunnen alleen via een smalle loopbrug tot bij het vaartuig geraken. Eén van de schippers zit gekneld onder de brokstukken en luitenant Jurgen vreest dat de boot kan zinken. Ploeg 2 krijgt een bizarre oproep: een oude vrouw is klem geraakt onder haar ingestorte plafond.
Een appartementsbrand doet de adrenaline bij de brandweerlui nog eens stijgen. Een jongen is gevallen met zijn BMX en heeft last van tintelingen in zijn vingers en benen. Alles wijst erop dat hij een ernstig nekletsel heeft opgelopen. De buurman van een ouder koppel heeft al een week niets meer van zich laten horen. De penetrante geur rond de woning doet meteen het ergste vermoeden. Een vrouw is ten val gekomen op het terras van haar appartement op de derde verdieping en heeft dringend hulp nodig. De brandweer moet aanrukken met brandweerladders om de vrouw uit haar benarde situatie te redden.
Er woedt een brand in een kraakpand en korporaal Robin hoort dat er nog iemand in het gebouw zit. Met twee teams kammen ze het pand uit, op zoek naar de vermiste kraker. Er staat een schouw in brand, maar de bewoners zelf slapen gewoon rustig verder terwijl de brandweer al binnen staat.
Op een parkeerterrein zit een groep vluchtelingen opgesloten in een koelwagen. Luitenant Erwin en zijn team bedenken een oplossing. Een jonge bestuurder is van de weg geraakt met zijn auto. Ambulanciers Sven en Bas werken samen met de brandweer om de man uit het wrak te halen. Tijdens een plezierritje met een quad is een jongeman overkop gegaan.
Er komt een oproep binnen over een uitslaande brand in een schuur waar ook gasflessen staan. Bij aankomst staat de schuur in lichterlaaie en het gevaar voor ontploffing wordt steeds groter. Ambulancier Sven komt ter plaatse bij een verkeersongeval waarbij een vrouw zwaargewond is geraakt. Een jongedame werd in haar hand gebeten door een hond. Ambulancier Marvin probeert de schade te beperken.
In een torenhoog appartementsgebouw woedt een brand op de bovenste verdieping. Alle bewoners moeten worden geëvacueerd, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De politie schakelt de hulp van de ambulanciers in voor een uitgetelde vluchteling. De man is al maanden onderweg, lijkt volledig uitgeput en geeft bijna geen teken van leven meer.
Brandweerzone Gent wordt gevraagd voor versterking bij een brand in een speelgoedwinkel. Er ligt mogelijk vuurwerk binnen en het gebouw staat op instorten, dus ze moeten snel te werk gaan. Ambulanciers Bas en Antoon hebben hun handen vol na de Gentse feesten. De ochtendtaferelen spreken voor zich.
Een chirolokaal staat in lichterlaaie. Luitenant Brecht vermoedt dat de brand aangestoken is. Ambulancier Kenneth helpt een oudere man met psychische problemen. Hij is op zijn hoede, want de man staat bekend voor zijn agressieve gedrag.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.