Helden Van Hier: Door Het Vuur

Helden Van Hier: Door Het Vuur

Realityreeks over de brandweerlui van Brandweer Zone Gent en Antwerpen.

Afleveringen

8 afleveringen

De brandweer van Gent wordt opgeroepen voor een ingestort schoolgebouw. Een 10-jarige jongen is vermist en er wordt gevreesd dat hij onder het puin ligt. Tijdens een kotfeest zijn twee studenten van een platform negen meter naar beneden gevallen. Zij moeten zo snel mogelijk naar het ziekenhuis worden gebracht. De brandweermannen halen alles uit de kast om een grote brand in een kraakpand te blussen.
Een ploeg rukt uit naar een woningbrand in Mariakerke. De brandweermannen doen er alles aan om de spullen van de bewoonster en haar zoons uit de brand te halen. Het duikteam van de Gentse brandweer rijdt uit voor een jongeman die in het dok is gesprongen. Bij aankomst staan ze voor een raadsel. Wanneer een 93-jarige vrouw geen teken van leven geeft, wordt de brandweer opgeroepen om de deur open te breken.
De vlammen van een woningbrand in Gent slaan van het ene huis over naar het andere. Adjudant Jurgen moet de brand zo snel mogelijk blussen. Een man verdwijnt spoorloos wanneer hij het Handelsdok probeert over te zwemmen. De duikers starten een grote zoekactie. In een glasbedrijf heeft een man veel bloed verloren. Ambulanciers Davy en Toon gaan ter plaatse.
De Gentse brandweer krijgt een oproep voor een brand op een manege waar 40 paarden staan. De duikers redden dieren en mensen, maar halen vandaag ook kunstwerken uit het water. Het dak van een kraakpand staat in lichterlaaie. Aangezien er nog mensen binnen kunnen zijn, gaat de brandweermannen voorzichtig te werk.
Er woedt een zware brand in een woning. Wanneer de brandweermannen de deur openbreken doen ze een verrassende ontdekking. Op een groot vrachtschip is een man ernstig gewond geraakt. Zeevaartlui blijken uit hard hout gesneden, want ambulanciers Tanguy en Filiep snappen niet hoe de man bij bewustzijn kan blijven
Een storm heeft lelijk huisgehouden in Gent. Op verschillende plaatsen zijn bomen omgevallen en maar liefst drie woningen zijn zwaar getroffen door een blikseminslag. Gerrit, de oudste ambulancier van het korps, zet zijn laatste jaar bij de brandweer in.Vandaag helpt hij een vrouw die hevige weeën heeft, terwijl ze op de trein zit.
Een mobilhome staat in lichterlaaie. Kapitein Van Vooren en zijn ploeg proberen te voorkomen dat de brand overslaat op de zaal die er net naast staat. De ambulanciers hebben het druk tijdens de Gentse Feesten. Heel wat festivalgangers hebben te diep in het glas gekeken. In een industriebedrijf komt er rook uit een grote afvalsilo.
'Helden Van Hier' brengt bijzondere ervaringen van slachtoffers in beeld. De point-of-view van de hulpverlener is steeds het basisingrediënt van de reeks, maar het zijn de patiënten die de meest intense ervaringen meemaken. In deze special komen zij aan het woord.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.