Helden Van Hier: Door Het Vuur

Helden Van Hier: Door Het Vuur

Realityreeks over de brandweerlui van Brandweer Zone Gent en Antwerpen.

Afleveringen

11 afleveringen

Het team wordt geconfronteerd met een woningbrand. De bewoners zijn niet thuis, maar de brandweermannen proberen de huisdieren te redden, die door de rook bevangen zijn. In de Antwerpse haven botst een trein met een tankwagen. De tankwagen is geladen met een chemisch product en als de tank scheurt, kan de hele boel exploderen.
Wanneer de brandweer wordt opgeroepen voor een woningbrand en blijkt dat er nog mensen binnen zitten, breken de pompiers al snel het huis binnen om de bewoners in veiligheid te brengen. Over de oorzaak van het vuur heerst eerst veel onduidelijkheid.
De brandweerwagen rukt uit voor een brand in een studentenhuis in een smal straatje vlak bij de Ossenmark. Dat is volledig aan het uitbranden en het vuur slaat over op de aanpalende woning. Bovendien zijn er aanwijzingen dat een bewoner van het eerste verdiep, waar de brand is ontstaan, zich nog in het pand zou bevinden.
Het team wordt opgeroepen voor een uitslaande woningbrand, die zo fel woedt dat een van de brandweermannen op meerdere plaatsen brandwonden oploopt. Gelijktijdig komt er een melding binnen over CO-vergiftiging, waarbij een vrouw en haar twee kinderen mogelijk gevaar lopen.
In oktober 2018 was er een grote reddingsoperatie nabij het station Antwerpen Centraal. Toen stortte een stelling van vijf verdiepingen hoog plots naar beneden. De drukke straat was bedolven onder de brokstukken. Tientallen brandweermannen werkten zich de hele dag in het zweet om mogelijke slachtoffers vanonder het puin te bevrijden.
In het centrum van Antwerpen staat een krantenwinkel in vuur en vlam. De brand in de zaak heeft ook bovenliggende appartementen aangestoken. Een bejaarde bewoner in een rolstoel hangt uit zijn raam en schreeuwt om hulp.
Het RED-team, dat reddingen doet op grote hoogte, klimt naar de top van een torenhoge kraan naast de Antwerp Tower en tot in de nok van een windturbine op 130 meter hoogte. Wanneer een grote vrachtwagen kantelt en in lichterlaaie staat, komt de brandweer geen seconde te vroeg. Zit de bestuurder nog in de brandende kabine?
De brandweer wordt opgeroepen om een brandende elektrische wagen te blussen, wat aanzienlijk moeilijker blijkt te zijn dan het blussen van een brandstofwagen. Wanneer een koeienstal instort, haast de brandweer zich naar de eigenaren om zowel hun veiligheid als die van de koeien te garanderen. Intussen wordt elders een jongeman van 17 het slachtoffer van CO-intoxicatie.
De hulpdiensten rukken massaal uit wanneer er zich een zware explosie voordoet in het kapsalon van een rusthuis. De explosie gebeurde terwijl alle bewoners in bed lagen, dus de hulpverleners moeten meteen een grootschalige evacuatie opstarten. De brandweer probeert iedereen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.
Een grote boom dreigt op een speelplein te vallen waar veel passage is. Wanneer de buurtbewoners de sexy brandweermannen opmerken, zit de sfeer er meteen in. Een andere bijzondere interventie leidt hen naar een vermoedelijke brand in de haven. Uit verschillende loodsen komt rook, maar waar de brandhaard zich precies bevindt, is een raadsel.
De zomer van 2018 was uitzonderlijk heet. Dat had ook zijn effect op de bossen en heide. Wanneer speelpleinwerkers een bosbrand ontdekken, haast de brandweer zich naar het natuurgebied. Op de kazerne is het alle hens aan dek wanneer het alarm afgaat voor een mogelijke brand in een school. Er komt ook een oproep binnen over een gevonden bom in een woonwijk.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.