Helden van Hier: Op Interventie

Helden van Hier: Op Interventie

Reportagereeks die een unieke inkijk geeft in het werk van de politiezone Carma in Limburg. Zowel bij de kleine interventies van alledag als bij spectaculaire achtervolgingen of invallen met wapens.

Afleveringen

8 afleveringen

De agenten rukken uit wanneer er een gewapende man gesignaleerd wordt in een Genks bankfiliaal. Tijdens een controleactie wordt een man tegengehouden met een openstaande boete van maar liefst 29.000 euro. Inspecteur Ruzinni wordt opgeroepen omdat de eigenaar van een winkel een dief op heterdaad heeft betrapt. Tijdens een antidrugsactie in een woonwijk is de spanning te snijden.
In de buurt van een tankstation wordt een gemaskerde man met bivakmuts gespot. Bij aankomst van de politie zet de man het op een lopen. De camera's volgen inspecteur Lien tijdens de jaarlijkse wapentraining. En de agenten werken mee aan een anti-drugsoperatie met de lokale recherche. Met getrokken wapens vallen ze binnen in een enorme wietplantage.
De politie krijgt een oproep over het dealen van drugs in een wagen. Bij een huiszoeking wordt wiet aangetroffen. Agent Olivier test 2 nieuwe, jonge politiehonden die duidelijk nog wat training nodig hebben. De agenten worden ook opgeroepen voor een burenruzie, waarbij er zelfs schoten gelost worden. En bij een grote drugsactie wordt een wietplantage opgerold.
De agenten gaan op buurtonderzoek naar de dader van een winkeldiefstal. Ze treffen de dief aan als hij zich verscholen houdt achter een boomstronk. Op de openbare weg wordt een dronken man aangetroffen. Hij wordt door de agenten meegenomen.
De politie staat de brandweer bij tijdens het blussen van een garagebrand aan een woning. De agenten leren ook hoe ze moeten reageren bij een aanval met Molotovs. De politie wordt opgeroepen om een oogje in het zeil te houden bij een optocht naar het stadion van KRC Genk. En bij een ongeval, veroorzaakt door enkele zwijnen op de weg, raken 2 wagens beschadigd.
De agenten worden ingeschakeld om bijstand te verlenen bij intrafamiliaal geweld. Een man is betrokken bij een ongeval en blaast positief. Hij moet mee naar het bureau. Een koppel roept de hulp van de politie in wanneer ze bij hun thuiskomst plots een lattenbodem en een matras aantreffen in hun tuinhuis...
De politie wordt opgeroepen voor een diefstal uit lockers van een vakantiepark. Ze gaan ook af op een oproep van een vrouw die verklaart dat haar ex-man bij haar is ingebroken en de boel kort en klein aan het slaan is. De man gedraagt zich ook agressief tegenover de agenten.
Een jongeman wordt aangehouden omdat hij met een rammelende brommer rijdt. Bij een fouille treffen de agenten ook drugs aan. De politie wordt ook opgeroepen omdat een dronken man weigert om een terras te verlaten. Hij stelt zich bovendien agressief op naar de agenten toe.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.