Kabouter Plop

Kabouter Plop

In de melkherberg en het kabouterbos beleven kabouter Plop en zijn vrienden allerlei knotsgekke avonturen.

Afleveringen

30 afleveringen

31. Het everzwijn

Plop, Lui en Klus zitten gezellig samen in de melkherberg. Opeens komt Kwebbel binnen en vertelt dat ze in het bos een everzwijn heeft gezien. Klus vindt het stom dat Kwebbel bang is en hij begint op te scheppen. De andere kabouters kunnen het niet aanhoren en gaan naar huis. Als Klus even later de melkherberg wil verlaten, hoort hij geknor.

32. Kwebbel gaat trouwen

Lui bezorgt een briefje aan Plop en Kwebbel. Hij krijgt een flauwe grap te lezen en zij een huwelijksaanzoek. Lui wil met haar trouwen. Kwebbel is dolgelukkig en vliegt de postbode om de hals. Hij valt uit de lucht, want hij heeft de brief niet geschreven.

33. Touwtrekken

Plop en Lui nemen het tegen elkaar op tijdens een wedstrijd touwtrekken. Zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus is wel wakker en beweert dat hij beresterk is. Hij pocht dat hij in zijn eentje zal winnen tegen Lui, Kwebbel en Plop samen.

34. Een slechte taart

Plop is een taart aan het bakken voor Kwebbel, maar Klus zit er al aan te snoepen. Plop wordt boos en hij stuurt Klus weg. Kwebbel geeft Plop een goede raad: hij moet voor Klus een speciale taart bakken, eentje met mosterd, peper en zout. Dat zal hem leren.

35. Klus ziek

Lui heeft zijn vinger verpletterd en gilt het uit van de pijn. Kwebbel en Plop dienen de eerste zorgen toe. Klus vraagt zich af of hij ook zo goed verzorgd zou worden als hij ziek was. Hij besluit de proef op de som te nemen.

36. Het springtouw

Plop probeert het springtouw uit, dat hij van Lui heeft gekregen. De kabouter wordt gestoord door een boze Kwebbel. Zij beweert dat het springtouw haar eigendom is en verdenkt er Plop van in haar paddestoeltje te hebben ingebroken.

37. Een bril in de kabouterpap

Klus is dol op de pap van Plop en hij kan niet aan de verleiding weerstaan om te proeven. Hij wacht wel tot Plop de keuken verlaat. Maar die keert sneller dan voorzien terug. Klus schrikt en zijn bril valt in de pap.

38. De wasdraad

Plop heeft te veel kleren voor de wasdraad. Klus zal helpen door het ene eind van de wasdraad omhoog te houden. Al snel krijgt hij pijn in zijn arm en hij vraagt Kwebbel of ze hem eventjes wil aflossen.

39. Het parelsnoer van Kwebbel

Klus wil de nieuwe ketting van Kwebbel van dichtbij bekijken. Hij trekt echter te hard aan het snoer en de parels rollen als knikkers over de vloer. Wat nu?

40. Een avond in de melkherberg

Plop geeft vanavond een feestje. Op het menu staat taart. Klus heeft nu al zin in het gebak en hij bedenkt een truc om de avond vroeger te laten beginnen.

41. De afwas

Klus en Lui staan vandaag in voor de afwas. Zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus vindt dat niet leuk en hij zet alle potten en pannen in de regen. Zo zal alles proper worden. Wanneer hij na de regenbui de afwas wil halen, is de huisraad verdwenen.

42. Klus heeft turnles

Plop moet flink wat rommel naar de kaboutervuilnisbelt brengen. Klus raadt zijn vriend aan om eerst te sporten zodat hij fit en sterk wordt. Dan zal het zware werk veel gemakkelijker gaan.

43. Kwebbel zangeres

Kwebbel wil leren zingen. Ze oefent bij Plop in de melkherberg, maar het klinkt heel luid en vals. Plopje durft niets te zeggen. Hoe kan hij met zijn andere vrienden ervoor zorgen dat Kwebbel ophoudt met zingen?

44. Klus schoorsteenveger

De schoorsteen van de melkherberg moet worden gepoetst. Klus wil het probleem meteen oplossen en hij klimt in de schoorsteen. De kabouter komt echter vast te zitten.

45. De lijm van Klus

Klus is vandaag in een ondeugende bui. Hij lijmt de Plopkoeken aan elkaar en haalt een grap uit met Lui en Kwebbel.

46. De soep van Klus

Klus wil soep maken. Hij is geen keukenpiet, maar dat is geen probleem. De ingrediënten liggen in een doos op de keukentafel. Maar er staan twee dozen.

47. Pannenkoeken bakken

Kwebbel bakt pannenkoeken, die ze met veel zwier in de hoogte werpt en omdraait. Klus beweert dat hij dat ook kan.

48. Wedden

Klus maakt zich sterk dat hij over de paddestoel van Plop kan springen. Dat wil Lui wel zien. De postbode is bereid zijn brieventas aan Klus te geven, als die in het opzet slaagt. Het begin van een spannende maar misleidende weddenschap.

49. Vuile schoenen

Plop is volop aan het schuren en dweilen. Als Kwebbel binnenkomt met schoenen vol modder wordt Plop heel erg boos. Iedereen, ook Lui en Klus, moet zijn voeten afvegen aan de dweil. Maar of ze dat ook allemaal doen.

50. Klus zegt iedereen na

Klus is weer aan het plagen, hij speelt voor papegaai en praat iedereen na. De andere kabouters vinden dat helemaal niet leuk en bedenken een plannetje om Klus het napraten af te leren.

51. Lui wordt brandweerkabouter

Lui brengt Plop een brief. Maar de brief is te laat. Hij is enkele dagen in de tas van Lui blijven zitten. Plop wordt boos op Lui. Klus doet er nog een schepje bovenop. Lui loopt huilend weg. Hij is geen goede postbode!!! Hij wordt brandweerkabouter.

52. Klus gaat zwemmen

Klus wil zwemmen, maar Plop en Lui willen niet mee. Klus probeert Lui te overtuigen. Hij geeft Lui zelfs zwemles. Daarna vertrekken ze naar de beek.

53. Storm

Het kabouterdorp wordt geteisterd door een storm. Wanneer Kwebbel de deur van de melkherberg opent, vallen alle puzzelstukjes van de tafel. Er zit voor Plop niets anders op dan zijn puzzel opnieuw te maken, en opnieuw en opnieuw. Telkens hij het laatste deeltje gelegd heeft, krijgt hij bezoek.

54. De schommel

Klus, Kwebbel en Lui proberen de schommel uit, die Plop in de melkherberg heeft opgehangen. Lui moet duwen, maar zoals altijd valt de postbode in slaap. Klus neemt het van hem over, maar hij duwt veel te hard. Plop en Kwebbel vinden dat niet leuk.

55. Het oude stoeltje

Plop heeft op zolder een oud stoeltje gevonden. Hij vertelt aan zijn vrienden dat hij er iets heel bijzonders mee zal doen en hij vertrekt. Wanneer Klus op het stoeltje gaat zitten, breekt het. Wat nu?

56. Klus clown

Lui heeft een groot probleem, hij is heel verdrietig en weet niet waarom. Klus heeft een ideetje en komt even later als clown verkleed binnen. Lui kan er echter niet om lachen. Wat nu?

57. De picknickstoel

Lui komt met een stoeltje de melkherberg binnen. Het is een oud stoeltje, dat een beetje wiebelt.

58. Lui bokser

Lui wil de bokskampioen van het kabouterdorp worden. Klus traint hem en organiseert ook de eerste kamp. De tegenstrever is Plop!

59. Een gat in het dak

Het regent ontzettend hard. Lui wordt van het geluid alleen maar slaperig en reist naar dromenland. Opeens wordt hij wakker. Er vallen regendruppels op zijn gezicht. Hij zet meteen tafels en stoelen opzij en probeert de druppels in een kopje op te vangen.

60. Het wonderzaad van Klus

Klus beweert dat hij een wonderzaadje heeft en dat je zo binnen het uur een mooie bloem hebt. Lui valt natuurlijk weer direct in slaap. Een uurtje later komt Klus met een mooie bloem binnen, maar of dat dezelfde bloem is van dat zaadje?
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.