Kabouter Plop

Kabouter Plop

In de melkherberg en het kabouterbos beleven kabouter Plop en zijn vrienden allerlei knotsgekke avonturen.

Afleveringen

28 afleveringen

61. Plopkoekzoeken

Plop heeft een van zijn lekkere plopkoeken verstopt in de herberg. Kwebbel moet de koek zoeken. Ze moet enkel de pijltjes volgen die Plop heeft opgehangen.

62. Eendjes vissen

Vandaag heeft Plop een origineel idee: eendjes vissen. Wie het juiste eendje vist, krijgt een lekkere taart. Lui valt in slaap nog voor het spelletje begint. Kwebbel en Klus proberen uren om het juiste eendje te vangen. Wie zal uiteindelijk het goede eendje naar boven halen.

63. Klus jarig

Klus is jarig. Om hem beet te nemen, doen de andere kabouters alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn, maar in werkelijkheid hebben ze een kanjer van een taart voor Klus klaarstaan.

64. Kegelen

Lui is geen kei in bowlen en maakt er een boeltje van. Hij gooit zelfs het raam van de melkherberg aan diggelen. Plop vindt dat niet grappig.

65. Babyklus

Klus kan niet slapen. Dat probleem loste zijn kaboutermoeder vroeger altijd op door hem in slaap te wiegen. Klus doet alsof hij terug een baby is en Plop moet hem verzorgen zoals een echt kaboutermoedertje.

66. Plop goochelaar

Plop laat zich inspireren door zijn goochelboek en hij besluit Kwebbel te veranderen in een Plopkoek. De truc werkt. Maar dan eet Lui het gebak op.

67. Bellen blazen

Kwebbel is op bezoek in de melkherberg van Plop. Ze heeft haar bellenblazer bij zich want ze kan heel goed bellenblazen. Maar dan komt Klus erbij en die prikt al de mooie bellen steeds stuk.

68. De ton

Er staat een ton voor de herberg. Plop, Kwebbel en Lui vragen zich af wat er in die ton zit en willen de ton naar binnen halen om ze te openen. Maar dan beweegt de ton plotseling.

69. De drinkdarmen

Plop is van de trap gevallen en kan moeilijk lopen. Zijn herberg zit echter vol vrienden die allemaal een glaasje plopmelk willen. Wie zal hen bedienen? Gelukkig heeft Klus een idee.

70. Fluiten

Plop, Kwebbel en Klus willen Lui leren fluiten. Lui wordt echter zo zenuwachtig van zijn vrienden dat het hem helemaal niet lukt om te fluiten. Hoe gaan de kabouters dit oplossen?

71. Fluiten

Plop is een belletje van zijn muts kwijt. Klus, Kwebbel en Lui helpen hem zoeken. Klus speurt overal, zelfs tot in de oven. En dat zal hij gevoeld hebben.

72. Beukenootjes rapen

Wie is de beste beukennootjesraper van het kabouterdorp? Plop, Kwebbel en Klus willen het antwoord op deze vraag kennen en organiseren een wedstrijd.

73. De brandkast

Kwebbel is in paniek, haar halssnoer is gestolen. Om hun kostbare spulletjes te bewaren, maakt Klus een brandkast. Maar dan is opeens de sleutel van de brandkast verdwenen.

74. Stoelendans

Klus heeft op een feestje van zijn oom Klos een leuk spelletje geleerd: stoelendans. Hij legt de spelregels aan zijn vrienden uit en dan begint het spelletje. Maar Klus zal en moet winnen.

75. Vlooien

Plop, Klus en Lui hebben last van jeuk. Volgens Kwebbel hebben ze kaboutervlooien. Ze gaat in haar paddestoel een middeltje halen om haar vriendjes van de jeuk af te helpen. Dat lukt, maar dan heeft Kwebbeltje jeuk.
Plop weigert zijn oude slaapzak uit te lenen aan Klus. Toch wil de kabouter een dutje doen. Er zit bijgevolg niets anders op dan te wachten tot Plop eventjes weggaat.

77. Koning Klus

Klus heeft een brief ontvangen, waarin hij gevraagd wordt om Kabouterkoning te worden. Hij ziet dat zitten, vooral omdat Plop, Kwebbel en Lui dan naar hem moeten luisteren.

78. De plopkoekendief

Plop en Kwebbel hebben Plopkoeken gebakken. De lekkernijen zijn voor Kwebbels oma. Terwijl het duo in de melkherberg van een glas melk geniet, sluipt Klus de keuken binnen.

79. Lui moet in bad

Lui is in de beek gevallen en is helemaal vuil. Hij moet in bad maar doet dat niet graag. Plop zet water op het vuur en Kwebbel gaat haar speciale schuimzeep halen. Als ze terugkomen bij de teil is Lui verdwenen. Kwebbel en Plop gaan hem zoeken.

80. Poppenkast

Klus heeft twee popjes gemaakt. Eentje gelijkt sprekend op Plop en het andere is net Kwebbel. Als Lui binnenkomt, denkt hij dat Plop en Kwebbel gekrompen zijn.

81. Ingesneeuwd

Het sneeuwt in het kabouterdorp. Massa's witte vlokjes dwarrelen naar beneden, zoveel zelfs dat de deur van de melkherberg niet open te krijgen is. Er zit voor Kwebbel en Lui niets anders op dan in de melkherberg te blijven.

82. De ijsjes van Klus

Plop en Lui hebben het koud. Een glas melk moet hen verwarmen. Klus heeft geen last van de kou en beweert dat een ijsje de oplossing is.

83. Op skilatten

Plop, Kwebbel en Lui wachten vol ongeduld op Klus want ze gaan samen sleeën. Klus maakt zijn opwachting, gewapend met ski's. Hij beweert dat sleeën voor kleine kabouterkinderen is.

84. De kerstboom

De kabouters hebben de grootste moeite om de kerstboom te versieren. Het boompje valt voortdurend om. Hoe zullen ze dat oplossen?

85. Het hobbelkonijn

Plop heeft op zolder een hobbelkonijn gevonden. Alle kabouters willen tegelijkertijd het speelgoedje uitproberen. Hier moet ruzie van komen.

86. Niets voor niets

Plop, Kwebbel en Lui hebben het ontzettend druk met de voorbereidingen van het feest. Klus heeft niets om handen, maar toch helpt hij zijn vrienden niet. De kabouters vinden dat niet fijn en dekken de tafel voor drie.

87. Zaklopen

Om te weten wie de beste zakloper is, organiseren Klus, Plop en Kwebbel een wedstrijd. Kwebbel heeft overal in het bos pijltjes geplaatst. Klus en Plop vertrekken. Dan komt Lui binnen, hij heeft alle pijltjes bij zich. Kunnen Plop en Klus nu nog wel de weg naar de paddenstoel terugvinden?

88. De sneeuwkabouter

Kwebbel en Klus willen een sneeuwkabouter maken in het tuintje van Plop. Al snel vinden ze het buiten te koud en besluiten ze de sneeuwkabouter in het keukentje van Plop te maken.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.