Kasteelvrouwe Emmy

Kasteelvrouwe Emmy

De Nederlandse 'Ik vertrek'-kandidaten Emmy en Rutger bouwen aan hun droom in hun kasteel in Frankrijk. Zal het hen lukken om hun droom waar te maken?

Afleveringen

8 afleveringen

Emmy leeft van dag tot dag. In drie jaar tijd heeft ze twee kamers opgeknapt voor betalende gasten. Hiermee hoopt ze de restauratie van het kasteel verder te kunnen bekostigen. Maar dat schiet nog niet erg op; het pand is nog altijd niet wind- en waterdicht. Maar Emmy laat zich niet gek maken.
In Nederland werkt Emmy nog parttime als verpleegkundige, Rutger is dan plaatsvervangend kasteelheer. Omdat ze het moeilijk vindt om haar twee werelden te combineren, besluit ze haar baan in Nederland definitief op te zeggen.
De zomer is in aantocht en Emmy en Rutger genieten volop van het kasteelleven. Rutger herstelt goed van zijn knieoperatie en wordt steeds mobieler. En dat komt Emmy goed van pas. Er is namelijk werk aan de winkel; aan het eind van de middag komen de gasten.
Vrienden van Rutger komen logeren en nemen het hele kasteel over. Kunnen Emmy en Rutger deze invasie wel aan? Verder: een schilderworkshop, een moestuin die zijn eigen leven gaat leiden én onverwacht bezoek.
Donkere wolken pakken zich samen: het paradijsje van Emmy wordt bedreigd. Het terrein naast het kasteel is verkocht en er zullen huizen op worden gebouwd. Is het tij nog te keren? Gelukkig is er ook tijd om de omgeving beter te leren kennen. Op vijf minuten van het kasteel bevindt zich een kaviaarkwekerij. Misschien interessant voor gasten, dus gaan Emmy en Rutger op excursie.
De financiering van het nieuwe dak is weliswaar nog niet rond, toch komen de steigerbouwers naar het kasteel. Maar eerst wil Emmy zelf het nodige sloopwerk verrichten, dat scheelt immers in de kosten. Rutger kan ondertussen ook niet stil blijven zitten.
Nu Rutger terug is naar Nederland moet Emmy alles alleen regelen. Ondertussen gaan de werkzaamheden aan het dak door. De dakpannen en goten worden verwijderd. Maar dan stuiten de bouwvakkers op tegenvallers.
Het is koud en vochtig in het kasteel. Met een houtkacheltje probeert Emmy het warm te krijgen. Gelukkig zijn de vaklui terug om de restauratie van het dak voort te zetten. Emmy kan niet wachten om te proosten op haar nieuwe dak. Maar de hamvraag is: wanneer wordt het project eindelijk afgerond?
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.