MasterChef Australia Dessert Masters

MasterChef Australia Dessert Masters

Tien aspirant-koks creëren de meest onweerstaanbare desserts, gebakjes en alles wat zoet en lekker is, in de hoop de eerste Dessert Master van het land te worden en met $ 100.000 naar huis te gaan.

Afleveringen

10 afleveringen

1. Your Dessert Masterpiece Immunity Pin Challenge

In deze eerste aflevering moeten de tien chef-koks meteen laten zien wat ze waard zijn. Ze krijgen drie uur de tijd om hun eigen dessertmeesterwerk te creëren dat toont wie ze zijn. Wie overtuigt als allereerste juryleden Melissa Leong en Amaury Guichon en sleept zo de enige te winnen immuniteitspin van deze competitie in de wacht?

2. Deception Immunity Challenge

Om de eerste immuniteitsuitdaging te winnen, moeten de deelnemers een dessert bereiden dat niet is wat het lijkt, geïnspireerd op de levensechte meesterwerken van jurylid Amaury Guichon. Ze krijgen daarvoor drie uur de tijd.

3. Smashing Desserts Elimination Challenge

Er is geen ruimte om te bezwijken onder de druk tijdens de eerste eliminatie. De patisserie-talenten worden uitgedaagd om een dessert te maken dat breekt of barst. Voor één van de deelnemers eindigt de wedstrijd hier.

4. Relay Team Challenge

De deelnemers worden opgesplitst in drie teams van telkens drie chefs voor een uitdagende teamestafette, waarbij ze zich meester moeten maken over het geheime ingrediënt: ahornsiroop.

5. Frozen Mystery Box Elimination Challenge

De deelnemers krijgen een 'coole' eliminatieproef voorgeschoteld die start met een ijzige mystery box. Ze kunnen kiezen uit rode biet, bessenlikeur, roselle en chili als hoofdingrediënt. Wie valt er als tweede af?

6. Chocolate Immunity Challenge

Geïnspireerd door Amaury Guichon, de chocoladekoning, vieren we alles wat met chocola te maken heeft. De maker van het beste gerecht wint immuniteit bij de volgende eliminatie.

7. Inspired by Cinema Elimination Challenge

In de derde eliminatie-uitdaging van het seizoen krijgen de deelnemers een lijst met oude films en een uitdaging: ze moeten een dessert maken met een van deze films als inspiratiebron.

8. Christmas Double Elimination Challenge

In een dubbele eliminatieronde koken de deelnemers een kerstgerecht dat iets voor hen betekent. Curtis Stone heeft voor elke deelnemer een cadeautje, dat ze in hun gerecht moeten verwerken.

9. Semi Final

In de halve finale zijn de vijf overgebleven bakkers één kookopdracht verwijderd van een plek in de finale. Om daar te komen, moeten ze een heerlijk gerecht maken, geïnspireerd op de natuur.

10. Grand Finale

De grote finale breekt aan. De finalisten strijden tegen elkaar in een uitdaging waarbij ze twee gangen uitserveren. De topscoorder wordt gekroond tot kampioen van 'Dessert Masters'.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.