Pa heeft een lief

Pa heeft een lief

Een weduwnaar wordt door zijn kinderen aangemoedigd om op zoek te gaan naar een nieuw lief. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan... Gebaseerd op het toneelstuk 'Onze pa heeft een lief' van Ruud De Ridder.

Afleveringen

13 afleveringen

De petanqueclub organiseert een tombola met als hoofdprijs een half varken. Fernand kan het uiteraard niet laten om vals te spelen. Jean-Paul zit met een probleem: hij moet zijn vrouw Charlotte vertellen dat hij onvruchtbaar is. Pa verjaart vandaag, maar de kinderen besluiten om hem geen geschenken te geven omdat hij abnormaal is.
Fernand wil niet dat zijn zoontjes Marco en Polo nog contact hebben met hun opa. Hun peter Francis steekt hier een stokje voor want hij zoekt samen met de jongens Victor en Emiel op. Hoewel haar echtgenoot onvruchtbaar is, is Charlotte vastbesloten een kind te krijgen. Ze wil dat haar schoonbroer Francis als spermadonor fungeert.
Jean-Paul, Francis en Fernand organiseren een fietstochtje met pa. Ze hopen dat als ze meer met Victor optrekken hij uiteindelijk zijn vriend Emiel zal dumpen. Rachel heeft de titanenopdracht om haar jongste broer Francis te overtuigen als spermadonor te fungeren voor Jean-Paul en Charlotte. Francis wil het koppel wel helpen, maar hij weigert naar Zwitserland te reizen.
Charlotte mag er niet aan denken dat haar schoonbroer Francis seks heeft vooraleer hij haar zwanger heeft gemaakt en met haar telescoop houdt ze hem dag en nacht in de gaten. Ze is dan ook getuige van zijn romantische etentje met zijn nieuwste verovering Lea. Rachel is volop bezig met de voorbereidingen van een nieuw toneelstuk.
Emiel en Victor lopen in een homobar Jean-Paul tegen het lijf. Hij is per ongeluk in de zaak beland en doet alsof hij zijn vader niet kent. Francis heeft opnieuw een afspraakje met Lea. Ze hebben beiden zin om te vrijen en trekken zich terug in zijn auto om wat privacy te hebben. Maar dat is buiten Charlotte gerekend. Vandaag gaat het toneelstuk waarin Rachel meespeelt in première.
Betty heeft een flinke boon voor Francis. Omdat ze weet dat hij op vrouwen met lange benen valt, koopt ze speciaal voor hem schoenen met hoge hakken. Victor is er zeker van dat Francis ook iets voor Betty voelt en hij probeert de twee te koppelen. Rachel en Fernand vernemen van de schooldirecteur dat hun zoontjes Marco en Polo gepest worden omdat hun opa homo is.
Hoewel het door de wijkfeesten ontzettend druk is in zijn slagerij, gaat Fernand toch naar de petanque. Gelukkig kunnen Betty en Rachel ondertussen op de hulp van Victor rekenen. De schatbewaarder van de petanqueclub stelt Emiel en Victor voor om mee te spelen tijdens de grote prijs van de Groenen Hoek.
Fernand wil een escortemeisje inschakelen om Victor van zijn homofiele gevoelens af te helpen. Francis en Jean-Paul vinden dit een schitterend idee en beramen meteen een plannetje om Victor in contact te brengen met de wulpse Vivi. Dit alles wordt geregeld buiten het medeweten van Rachel en Charlotte. Maar de dames ruiken onraad.
Fernand en Rachel hebben een weekje vakantie gepland. De slager wil dat Francis de winkel ondertussen openhoudt, maar de jongeman heeft daar geen zin in en vertelt dat hij zelf voor een weekje naar de Provence reist. De leugen wordt harde realiteit wanneer hond Theo achterin een vrachtwagen springt.
De broer van Victor is overleden. Op de begrafenis ziet hij zijn schoonzus Evelyne terug. In een ver verleden was Victor verliefd op haar, maar uiteindelijk koos zij voor Mathieu. Het klikt nog altijd tussen de twee. En eindelijk verneemt Victor waarom zij destijds met zijn broer getrouwd is. Charlotte is niet zwanger, maar ze besluit om dit voor Jean-Paul te verzwijgen.
Emiel kan zich wel voor het hoofd slaan omdat hij Victor aangeraden heeft om zich over zijn schoonzus te ontfermen. Victor heeft sinds de begrafenis niets meer van zich laten horen én Evelyne woont nog altijd bij hem. En zij begint ondertussen te dromen van een huwelijk met Victor. Charlotte heeft slecht nieuws voor Francis: ze is niet zwanger.
Jean-Paul verdenkt er zijn echtgenote Charlotte van een minnaar te hebben. Hij is geobsedeerd door de gedachte en droomt zelfs dat ze een verhouding heeft met Emiel. Sinds Evelyne bij Victor is ingetrokken, controleert ze zijn doen en laten. Hij stoort zich hoe langer hoe meer aan haar aanwezigheid en krijgt er flink spijt van dat hij niet bij Emiel is gebleven.
Victor vertelt aan zijn kinderen dat hij een aftakelingsziekte heeft, waardoor hij binnen afzienbare tijd zal overlijden. Hij praat ook over het geluk dat hij bij Emiel vindt en hoopt dat iedereen dat eindelijk zal aanvaarden. Zullen de kinderen van Victor hem zijn relatie met Emiel gunnen? Of zullen ze blijven proberen om een wig te drijven tussen de geliefden?
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.