Bompa

Bompa

Legendarische sitcom waarin Luc Philips, aka den Bompa, inwoont bij zijn kleinzoon Leo en diens vrouw Sonja, met alle gevolgen van dien. Gebaseerd op verschillende toneelstukken van het Echt Antwaarps Theater.

12 afleveringen

Bompa wordt een dagje ouder. Zijn kinderen vinden dat hij niet langer alleen mag blijven en houden een familieraad.
De familieraad is geen succes geworden. Paul en Josée zijn boos naar huis teruggekeerd en ten huize Roger Vleugels is de sfeer ook ver zoek. Frieda denkt er niet aan Bompa te laten inwonen, terwijl zowel haar man Roger als haar zoon Leo dat wel de beste oplossing vinden.
Frieda heeft haar koffers gepakt en is met de auto van Roger vertrokken. Bompa komt op bezoek en beseft helemaal niet dat zijn verhuis een familieruzie heeft ontketend. Hij wil het liefst bij Roger inwonen, want in de stad valt meer te beleven van in de sjieke villawijk van zijn andere zoon.
Bompa verneemt dat Frieda's afwezigheid alles te maken heeft met zijn komst. Hij wil zich dan ook extra verdienstelijk maken door mee voor het huishouden te zorgen. Hij neemt de keuken voor zijn rekening. Frieda neemt contact op, maar weigert nog altijd naar het echtelijke huis terug te keren.
In Zoersel, in de koude weekendbungalow, komt Frieda tot de conclusie dat ze verkeerd heeft gehandeld. Ze pakt haar spullen en keert naar huis terug. Ondertussen maakt Bompa kennis met Sonja, de vriendin van Leo. Het klikt meteen tussen hen. Samen knappen ze de huiselijke karweien op en gaan ze winkelen in de supermarkt. Wanneer Frieda thuiskomt, wordt ze direct door buurvrouw Nicole opgevangen.
Frieda keert naar huis terug. Ze schrikt wanneer ze Sonja in de keuken ziet. Leo wil met haar gaan samenwonen, maar eerst moeten ze trouwen van Frieda en Roger. Paul en Josée willen dat bompa in april twee weken bij hen komt wonen.
Na de terugkeer van Frieda wordt er gepraat over de toekomst van Leo en Sonja. Bompa vindt dat ze de kans moeten krijgen om samen te wonen. Aanvankelijk zijn Roger en Frieda daar niet voor te vinden, maar Bompa weet ze te overtuigen. Wanneer Paul en Josée er zich ook nog mee bemoeien, beslist Bompa samen met het jonge paar te verhuizen naar het huis dat hij nog in het Antwerpse bezit.
Bompa heeft erg veel aandacht nodig. Voor Leo en Sonja betekent dat concreet dat ze zelden of nooit samen kunnen zijn zonder een babbelende, organiserende Bompa naast hen. Van het avondje film dat ze dan toch van hem hebben kunnen afdwingen, komt niets terecht. Eerst komen Roger en Frieda op bezoek, daarna bellen Paul en Josée aan.
Terwijl Leo naar de werf is om zijn vader in te lichten over de vreemde verliefdheid van Bompa op de postbode, krijgt Sonja het echte verhaal te horen. Bompa is inderdaad verliefd, maar dan wel op een vrouw van 62 die hij tijdens zijn eerste avondje stappen heeft ontmoet. Roger en Leo bezoeken Bompa en proberen over zijn verliefdheid te praten. Het lukt hen niet zo best.
Nu Bompa verliefd zou zijn op de postbode vinden Roger, Paul en Josée dat hij toch maar naar een instelling moet. Een rusthuis of wie weet zelfs een psychiatrische kliniek. Maar dan krijgen ze te horen dat een zekere Hélène de nieuwe vlam is van Bompa. Het stelt hen nauwelijks gerust, want nu staat een 'jonge' vrouw van 52 als eerste in de rij voor de latere erfenis. Bompa spreekt al van trouwen.
Josée wil bompa in een rusthuis laten opnemen. Ze probeert Roger te overtuigen om hiervoor te tekenen. Ondertussen beleeft bompa zijn tweede jeugd. Hij koopt een nieuw kostuum en gaat op stap met zijn grote vlam. Samen met Helena gaat hij iets drinken en naar de zoo. Na een paar borreltjes wordt er ook gedanst.
Bompa heeft beslist dat hij geen tweede keer wil trouwen. Sonja helpt hem over zijn liefdesverdriet heen. Maar Bompa kent daar zelf de nodige middeltjes voor: een volière bouwen met een vijvertje er middenin. Roger en Leo helpen en natuurlijk verloopt het werk niet zonder gekibbel. Ondertussen durft Paul eindelijk tegen zijn Josée te reageren.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.