Bompa

Bompa

Komische serie waarbij 'Den Bompa inwoont bij zijn kleinzoon Leo en diens vrouw Sonja. Gebaseerd op verschillende toneelstukken van het Echt Antwaarps Theater.

20 afleveringen

1. De dansschool

Josée droomt van salondansen en ziet Roger als haar perfecte danspartner. Roger, die helemaal niet kan dansen, vraagt Ward om hulp. Hij geeft Roger de raad om naar een dansschool te gaan. Een demonstratie wil Ward ook wel zelf geven.

4. Inbraak bij josée

Julia verdiept zich in magische krachten en in het occulte. Josée verklaart haar voor gek en roept er heel de familie bij. Bompa is de enige die Julia begrijpt en verdiept zich ook in de bovennatuurlijke verschijnselen. Wanneer de familie bijeenkomt om de situatie te bespreken, wordt er bij tante Josée thuis ingebroken.

5. Thuiskomst van Leo

Sonja wil een klein autootje kopen omdat ze met de auto van Leo niet durft rijden omdat die te groot is. Roger vindt dat flauwekul, hij zal Sonja wel met die wagen laten rijden. Leo komt terug uit Amerika en heel de familie is op post. Dat veronderstelt hij toch, maar als hij op de luchthaven staat is er niemand te bespeuren.

6. De affaire

Benny wil naar het leger maar durft dit niet tegen Albert zeggen. Hij vraagt raad aan Roger maar deze heeft het zelf druk met zijn eigen zoon Leo. Die is nog maar net terug uit Amerika en hij is het middelpunt van alle belangstelling. Tante Josée vindt dat hij zijn "American way of live" ver doordrijft als zij hem met een jong blond meisje ziet dineren.

7. Karnaval

Frans de postbode verkoopt kaarten voor een carnavalbal aan de familie. Roger en Josée kunnen niet komen, want zij gaan al naar een bal. Sonja vindt het een superleuk idee maar zij komt in conflict met Leo, die een hekel heeft aan carnaval.

8. De trouwring deel 1

Roger heeft pijn aan zijn ringvinger en ontdekt dat zijn trouwring vastzit. Bovendien zou hij het juweel niet eens uit willen doen, moest het lukken, omdat die ring hem nog steeds doet denken aan Frieda. Bompa vindt dat dit niet kan tegenover Josée.

9. De trouwring deel 2

Roger heeft last van hallucinaties, hij ziet Frieda overal. Het wordt zo erg dat de familie dient gealarmeerd te worden. Roger gelooft namelijk meer en meer dat het zien van Frieda geen hallucinatie is maar zuivere realiteit.

10. Verhuizen

Roger vindt dat hij te groot woont en dat het beter zou zijn om te verhuizen naar een klein appartement. Francine overtuigt Albert ervan om in een huis te gaan wonen. Samen bespreken ze hun problemen en misschien kunnen ze elkaar wel helpen.

11. Karate

Albert neemt karatelessen voor zijn beroep als veiligheidsagent. Roger vindt dat het gedaan moet zijn met de opschepperij van Albert en besluit om samen met Ward ook karateles te nemen om voorgoed af te rekenen met de grote mond van Albert.

12. Baron bompa

Bompa ontdekt dat de familie Vleugels afstamt van rijke adel. Philippe, de zoon van tante Josée, komt uit Frankrijk en brengt een bezoekje aan de familie waar hij voor veel opschudding zorgt. Sonja heeft haar aangetrouwde neef namelijk nog nooit gezien.

13. De kaartersclub

Om de eenzame avonden wat op te vrolijken, stelt Ward aan Roger voor om een kaartersclub op te richten. Alle mannen van de familie zijn voor het idee te vinden. Maar hoe reageren de vrouwen daarop? Frans de postbode heeft liefdesverliefd. Julia is verliefd geworden op Philippe, de zoon van tante Josée.

14. Geef bloed

Bompa wil dat de hele familie bloed geeft omdat verschillende ziekenhuizen tekort aan bloed hebben. Tante Josée krijgt een brief vanuit Australië van haar ex-man. Hij vraagt of zij hem geen tweede kans wil geven. Philippe, haar zoon, wil niets liever hebben dan dat de twee terug bij elkaar komen.

15. Pasen aan zee

Bompa is ziek en kan dus niet meegaan met de familie wanneer zij paaseieren gaan rapen aan zee. Albert en Francine vinden het een stom idee en verstoppen hun eieren thuis voor Joske. Wanneer Albert Joske gaat afhalen aan de crèche, slaat zijn hart op hol voor een kinderverzorgster. Maar zijn geweten speelt hem parten.

16. De auditie

Julia speelt toneel bij een amateursvereniging en krijgt er haar eerste grote rol. Maar wanneer een van haar medespelers plots ziek wordt, moet de voorstelling afgelast worden. Julia gaat koortsachtig op zoek naar een vervangacteur. Zou zij die niet in haar familie vinden?

17. Ballonvaarders

Bompa wil al lang eens een ballonvaart maken. Eindelijk is het dan zover. Leo staat te popelen om mee te vliegen, maar ook Bompa wil mee opstijgen. Roger is als de dood voor zo'n vlucht en wil zijn vader overtuigen om het niet te doen.

18. J.r. Vleugels

Achmed vraagt aan Roger om een waterput te graven in zijn tuin. Zij stoten op een oliebron. Roger en Achmed zijn in de wolken en beginnen te dromen van hun rijkdom. Albert verhinderd een hold-up. Uiteraard volgt er een hele demonstratie van zijn heldendaden.

19. De wereldkampioen

Albert doet mee aan een wielerwedstrijd, met een mooie geldprijs als hoofdprijs. In het geheim begint Roger aan een supertraining, die hem tot in Olen brengt. Tante Josée heeft de rol van coach op zich genomen. Voor haar zal en moet Roger winnen. Wie zal de rit winnen? Bompa lawaait of de groten Bompa?

20. Ieder zijn geloof

Na haar zoveelste tegenslag in de liefde, besluit Julia als volgeling van Krishna haar verder leven door te brengen. Roger kan zijn oren niet geloven en begrijpt zijn dochter niet. Frans de postbode, dreigt zijn grote liefde te verliezen en is ten einde raad.
Met de gewonnen premie van de kermiskoers trakteert Roger de fietsclub op een uitstap naar de Ardennen. Ze rijden met de trein tot in Matloie en vandaar gaat het verder per fiets. Onze renners uit het vlakke land worden hier geconfronteerd met de echte cols. Ondertussen genieten tante Josée en Sonja van een lekkere Orval in de schaduw van de beroemde abdij.
Roger voelt zich in zijn nopjes. Hij kent de streek van Herbeumont op zijn duimpje. Achmed wil beslist het kasteel van Godfried Van Bouillon bezoeken. Frans gaat op zoek naar Julia om haar te overtuigen mee terug naar Antwerpen te gaan. Tante Josée neemt de beslissig van haar leven: ze zal met Roger in het huwelijk treden. Maar wie komt daar roet in het eten gooien?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.