Zomerrust

Zomerrust

Op bungalowpark Zomerrust worden de rust en de heerschappij van Lou, die er al jaren de scepter zwaait, verstoord door de komst van een nieuwe bewoner. Van de hand van Ruud De Ridder.

Afleveringen

21 afleveringen

1. El paradiso

Lou Van Genechten zwaait al vele jaren de scepter over de Margarine, een volkse wijk van bungalowpark Zomerrust. Zijn bungalow is zijn kasteeltje. Tot Gène Augustus de rust op Zomerrust en de heerschappij van Lou op niet-alledaagse manier komt verstoren.
De komst van Gène dreigt ervoor te zorgen dat de vakantie, zoals Lou die al jaren kent, fors in het honderd loopt. Gène is immers allerminst van plan zich naar de bevelen van Lou te schikken en neemt tegenmaatregelen.

3. Wedden dat?

Lou en Georgette hebben alle mogelijke elektrische apparaten in hun bungalow. Gène daarentegen maakt zich sterk dat hij zonder elektriciteit kan leven. Maar kan Lou dat ook? Het onderwerp van een keiharde weddenschap die Gène misschien van de Margarine kan verjagen.

4. De soepoorlog

Het leven wordt duurder in bungalowpark Zomerrust. Lou wil daar koste wat het kost iets aan doen en schakelt Georgette in. Maar of dat nu echt naar de zin van Robert is... En welke rol speelt Gène in heel het verhaal?

5. De naakte flitser

De Margarine staat op stelten, er wordt immers regelmatig een naakte jogger op het domein gesignaleerd. Charlotte en Daisy doen al het mogelijke om de man te ontmoeten. Ook Willy zou hem wel eens willen zien.

6. Storm verwacht

Er wordt een heel zwaar onweer verwacht. Om alle risico's te vermijden gaan de bewoners van de Margarine in de kantine, het enige stenen gebouw, overnachten. De storm bereikt inderdaad, zij het onverwachts, een toppunt als de weerman zelf het mooie weer blijkt te maken.

7. De waarzegster

Olivia, een vriendin van Daisy, blijkt waarzegster te zijn. Robert grijpt meteen, samen met Gène, de kans om hier een frank aan te verdienen. Lou gelooft geen snars van al die waarzeggerij maar wil haar optreden voor geen geld missen.

8. De diefstal

Het zoontje van Robert is jarig en komt op bezoek, een hoogdag voor de rosse dus... Alleen is een of andere onverlaat er met het verjaardagsgeschenk voor Toontje vandoor. De hele Margarine in rep en roer. Lou leidt de actie.

9. Miss margarine

Naar jaarlijkse gewoonte wordt ook nu een Miss Margarine-verkiezing georganiseerd. Niet bijster origineel meer, vinden Lou en zijn vrienden. Charlotte zie dat ook niet meteen zitten, het is immers toch altijd Daisy die de verkiezing wint. Tot Gène met het idee om een Miss- en Misterverkiezing te organiseren op de proppen komt.
De komst van de geheimzinnige Miranda doet het hoofd van de mannen van de Margarine op hol slaan. De artieste pakt hen een voor een in. Wat uiteraard niet naar de zin van Charlotte en Daisy is.
Heeft Gène paranormale gaven? Het lijkt wel zo als hij met je reinste sterrenwichelarij bezig is. Lou en de anderen zouden zichzelf niet zijn mochten ze niet proberen daar hun voordeel mee te doen. Alleen... Met die Gène weet je nooit.
Daisy neemt deel aan een soundmixwedstrijd die in de Maragrine georganiseerd wordt. Haar ouders, Alfons en Alfonsine, komen haar aanmoedigen. Alleen blijkt organisator en jurylid Robert Van Boom een boontje te hebben voor een andere kandidate.

13. Daar komt de bruid

Parkleider Robert Van Boom is zodanig verliefd geworden op Nathalie, een van zijn diensters, dat hij er hals over kop mee trouwt. Lou verrast iedereen met het geschenk dat hij voor de jonggehuwden heeft.

14. Verbrand

Het is bijzonder warm deze zomer. Tot groot ongenoegen van Lou die helemaal niet van de zon houdt. Een ongenoegen dat hij trouwens op iedereen uitwerkt. Als hij dan eindelijk in slaap valt, komt Gène terug van vlinderjacht.

15. Baas boven baas

Gène ziet zijn vakantie naar de haaien gaan als plots zijn baas, meneer Appel, naar Zomerrust komt en het nodige werk mee heeft. De redding komt uit onverwacht hoek.

16. Het wereldrecord

Een exemplaar van het Guinness Recordboek brengt de bewoners van de Margarine op het idee zelf ook een gooi naar een wereldrecord te doen. Probleem is alleen wie de poging moet wagen en wat die zal doen.

17. Tante Augusta

Er valt Gène een grote erfenis te beurt. Maar dat is meteen de aanloop tot lugubere toestanden op de Margarine... Hoewel, luguber... Het resultaat is op z'n minst verrassend.
Cois en Georgette krijgen bezoek van hun zoon en schoondochter. Coiske den tweede blijkt in alles het evenbeeld van zijn vader, ook als het op vrouwen versieren aankomt. Charlotte en haar schoondochter zinnen op wraak.

19. De tweelingbroer

Tot verbijstering van Lou blijkt Gène Augustus ook nog een tweelingbroer te hebben. Als die dan nog belastingcontroleur blijkt is het hek helemaal van de dam. Of speelt Gène dubbel spel?
Robert Van Boom is plots erg vriendelijk. Verdacht vriendelijk zelfs... De aap komt uit de mouw als blijkt dat hij Zomerrust wil verkopen.
De vrienden van de Margarine maken een daguitstap naar een pretpark. Rene, Gène en Robert blijven achter. Ze krijgen onverwacht bezoek.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.