Ramona

Ramona

Vlaamse komedie TV-serie over een excentrieke deftige oudere dame die een huwelijksbureau opent. Ze wordt hierin bijgestaan door haar twee ex-echtgenoten.

Afleveringen

9 afleveringen

Miche en Arthur repeteren een scène uit het feuilleton waarin ze beiden een rol vertolken. Maar zij weigert de idioot uit te hangen en besluit een hartig woordje met de schrijver te spreken. Ramona krijgt bezoek van Jules. De plattelandsjongen zoekt een vrouw voor zijn vader, de koeien en de haan. Jules staat erop dat de dame van aanpakken weet, want op den buiten is er werk aan de winkel.
Body oefent het oudste beroep ter wereld uit. Ze heeft er genoeg van om zich te prostitueren. Als ze van haar pooier af wil, moet ze daar wel een dure prijs voor betalen. Knappe Chris deelt haar mee dat hij drie miljoen frank eist om Body vrij te kopen. Ramona spreekt met hem af op café en ze heeft een plan. Harry Dirks, de scenarist, biedt Miche de rol van haar leven aan.
Body ondergaat een indrukwekkende transformatie. Vanonder alle schmink en de pruik komt de echte Christiane tevoorschijn. Met de hulp van de bewoners van de Magische Ring, zet ze haar eerste stappen in het gewone leven. Ze krijgt haar vuurdoop op café, waar Yves zijn ogen niet kan geloven. Ondertussen schrijft scenarist Harry alleen nog teksten voor Miche.
Jozef is niet de eerste de beste. Hij behoort tot een religieuze sekte en is op zoek naar een paar echtgenotes. Hij heeft zijn toekomstige iets heel speciaals te bieden: samen van het Rijk Gods genieten. Galerijhouder John heeft hier wel oren naar. Maar het wordt hem snel duidelijk dat hij en Jozef het over iets heel anders hebben.
Inspecteur Corambo heeft een plan. Hij wil dat zijn naaste medewerker, adjunct-inspecteur De Magere, zich vermomt als een vrouw en De Magische Ring binnendringt. Hij moet gegevens zien te bemachtigen over maffiabaas Don Fredo. Alles gaat volgens plan tot de seksueel geobsedeerde Raymond aankomt. Wanneer hij Stefanie ziet, slaan al zijn stoppen door.
Raymond is hopeloos verliefd op adjunct-inspecteur Stefanie en weigert het huis van Ramona te verlaten. Hij dreigt zelfs met een hongerstaking. Ramona probeert via Corambo meer over de mysterieuze vrouw te weten te komen. Ondertussen geven Miche en Wawa Raymond een kalmeermiddel.
Arthur is bevorderd tot paradekapitein. Sinds hij Miche bij zijn scenarist heeft geïntroduceerd, aanbidt hij hem. Hij heeft zelfs opslag gekregen. Ook Sigi vaart een andere koers en schildert vanaf nu milieuvriendelijke stillevens. Ramona ontvangt een oude bekende: Jules, de boer die met Francine getrouwd is.
Barones Van Strijbos tot Vogelweyde neemt contact op met Sigismond. Ze vraagt hem om haar portret te schilderen. Niets aan de hand, ware het niet dat de dame een relatie is van Carla Baas. Gelukkig weet adjunct-inspecteur Stefan De Magere alles af van het complot en hij beslist Ramona te helpen. Wanneer Carla Baas komt checken of haar plan kans heeft op slagen, wacht haar een grote verrassing.
De barones is Ramona heel wat uitleg verschuldigd. De vriendschap met Carla Baas blijkt een leugen, want alles berust op chantage. Ramona belooft haar te helpen. Harry Dirks komt langs met zijn nieuwe scenario en hij wil meteen met de repetities beginnen. Op dat ogenblik komt de politie langs om de barones aan te houden. Carla Baas moet dringend op haar plaats gezet worden.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.