Rupel

Rupel

Johan Terryn en Hilde Heijnen als twee rechercheurs die er door hun verschillende manier van aanpak - actie versus observatie - telkens weer in slagen om misdaden op te lossen.

Afleveringen

13 afleveringen

Norbert Haak, de eigenaar van een kleine schrijnwerkerij, wordt door zijn dochter Dorien in zijn atelier dood teruggevonden onder zijn werkbank. Hij is vermoord, maar wie is de dader? Zijn agressieve en werkloze zoon Wim is een bekende bij de politie, maar ook de broer van Norbert, Georges Haak, wordt verdacht.
Tijdens een clandestiene raveparty in de Abdij van Hemiksem wordt de jonge Sven dood aangetroffen aan een ingestorte trap. Zijn vriend en mede-organisator Arne wordt betrapt op het verplaatsen van het lijk, maar beweert niets te maken te hebben met de dood van Sven.
In een internationaal broodjesbedrijf gaat een belangrijke vergadering door met Spaanse vertegenwoordigers. Tijdens de Powerpoint-presentatie blijkt een belangrijke cd-rom gewisseld door een pornofilm. Los van de schande ten overstaan van de belangrijke gasten, blijkt de juiste cd-rom verdwenen. Is er industriële spionage in het spel?
De dove Pauline Amerlynck doet een dringende oproep naar Veerle om haar echtgenoot en zoon terug te vinden. Beiden zijn spoorloos. Lucas en Veerle stellen een onderzoek in en ontdekken al snel dat de 32-jarige zoon Nico nog steeds thuis woont en een zwak heeft voor getunede auto's. Een dure hobby voor een werkloze. Vraag is of die hem ook fataal is geworden, want ondertussen is zijn lijk gevonden.
In de loft van de familie Rogiers heeft er zich een gezinsdrama afgespeeld. Interne zaken-agent Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine zijn in de badkamer op gruwelijke wijze afgeslacht. Moeder Frieda werd neergeschoten en is in shock. Veerle verneemt dit nieuws op de radio en herkent Frieda als haar promotor en vriendin.
Lucas en Vic bezoeken wetsdokter Roos Missiaen en haar vriendin Anneke in de Ardennen om er te genieten van enkele dagen verdiende rust. Dit plan wordt brutaal verstoord door Nick, de vermoedelijke moordenaar van Hubert Rogiers en zijn dochter Delphine. Hij is kunnen ontsnappen en is naar de Ardennen getrokken. Meer zelfs, hij houdt Vic gegijzeld.
Lucas en Veerle behandelen een oplichtingszaak. Quinten, de nieuwe stagiair, is erg gemotiveerd. Het onderzoeksteam gebruikt hem als lokmiddel om de oplichters te kunnen pakken. Lucas start de operatie te snel waardoor de verdachten vrijuit gaan door onvoldoende bewijzen. Lucas wil een nieuwe keuken gaan kopen, maar krijgt Veerle niet mee om te gaan kijken. Veerle krijgt berichtjes van Andy.
Een arbeider pleegt zelfmoord omdat hij gepest werd op het werk. Het team gaat op onderzoek uit.
Aflevering 9 (seizoen 2) van de misdaadserie uit 2005.
Aflevering 10 (seizoen 2) van de misdaadserie uit 2005.
Aflevering 11 (seizoen 2) van de misdaadserie uit 2005.
Aflevering 12 (seizoen 2) van de misdaadserie uit 2005.
Een oude vrouw verdwijnt uit haar huisje. Lucas, Quinten en Veerle onderzoeken de zaak. Eerst vinden ze niet meteen een aanwijzing. Dan lijkt de onteigining van de straat er iets mee te maken te hebben. En ook de kleinzoon is niet helemaal zuiver op de graat. Lucas spreekt af met Veerle. Hij denkt dat hun kind hen terug bij elkaar kan brengen. Hun ontmoeting ontaardt in een ruzie.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.