Slisse & Cesar

Slisse & Cesar

Komische serie met Walter Rits en Walter Smits waarin de vriendschap tussen verzekeringsmakelaar Slisse en de ietwat simpele Cesar centraal staat.

Afleveringen

26 afleveringen

1. Bomalarm

Slisse wordt woedend als zijn grootste concurrent hem opzoekt en voorstelt om alle klanten over te kopen. Slisse stuurt de man meteen wandelen. Die pikt dat niet en bedreigt Slisse.

2. Opendeur

Rik is in Schaffen van de partij tijdens de opendeurdag. Dit initiatief inspireert Slisse om de deuren van zijn verzekeringskantoor ook wagenwijd open te zetten.
Melanie is er zeker van dat zij vanavond opnieuw tot voorzitter van de vrouwenclub zal worden verkozen. Jan en Rik stellen hun vriendinnetjes voor aan Slisse. De ontmoeting loopt uit de hand.

4. De hoofdinspecteur

Slisse maakt kans op een promotie, tenminste als de hoofdinspecteur van de verzekeringen een positief rapport opstelt. De man doet zijn werk grondig en licht het voltallige gezin van Slisse door. Melanie en Valerie gaan in staking.

5. Depressief

Slisse is depressief en dat zullen zijn huisgenoten geweten hebben. Melanie wordt bloednerveus van haar echtgenoot en ze stuurt hem naar de psychiater. Na één consultatie is de verzekeringsmakelaar zo mak als een lammetje.

6. Carnaval

Slisse en Cesar vieren carnaval in de stad. De boezemvrienden hangen het beest uit en kijken te diep in het glas. Als ze naar huis terugkeren, zijn ze in het gezelschap van een vrouw. Ze zijn ervan overtuigd dat het Melanie is. Bij het ontwaken doen ze een angstaanjagende ontdekking.

7. De ideale partner

De facteur heeft op de computer van Slisse het nieuwe programma 'de ideale partner' gezet. Jan en Rik willen het meteen uittesten en besluiten de ware te zoeken voor Cesar en Valerie.

8. Moderne kunst

Melanie heeft een kunstwerk gekocht, maar niemand vindt het mooi. Het toeval wil dat het valt en breekt. Melanie mag dat uiteraard niet te weten komen.

9. Zelfverdediging

Omdat de agressie in de buurt toeneemt, besluit Slisse lessen in zelfverdediging te geven. Cesar volgt de cursus. Na afloop is hij ervan overtuigd dat hij een aanrander aankan.

10. Een maatje meer

Melanie gaat met haar drie volwassen kinderen winkelen. De zaakvoerder van de boetiek organiseert binnenkort een modeshow en ziet in Melanie het ideale model.
Melanie is niet te spreken over 'haar' mannen. Ze verwijt hen lui te zijn. Hier moet ruzie van komen. En inderdaad, het gezin Slisse wordt verdeeld in twee vijandige kampen.

12. Uit de bol

Jan en Rik zoeken verwoed naar een manier om Melanie en Slisse de deur uit te krijgen. De jongelui willen immers een houseparty geven.
Slisse vindt dat Cesar te veel vrije tijd heeft en werft zijn boezemvriend aan als butler. Er komt een probleem als Melanie en Slisse tegelijkertijd een beroep doen op de nieuwe kracht.
Jan vertelt Melanie en Valerie dat het paard van zijn baas op sterven ligt. Cesar vangt een deel van het gesprek op en is ervan overtuigd dat zijn boezemvriend Slisse binnenkort zal overlijden.
Tinneke organiseert een barbecue voor Slisse, die vandaag vijftig wordt. Joe heeft zich een nieuwe look aangemeten. Het Nederlandse nichtje van Valerie komt op bezoek. Jan en Rik zijn meteen weg van het knappe meisje.
Cesar ontvangt een brief met slecht nieuws: zijn huisje wordt onteigend. Hij besluit bij Slisse te gaan logeren, kwestie van nu al aan een ander bed te wennen.
Slisse en Cesar lopen in een café Rik Van Steenbergen tegen het lijf. Hij nodigt het duo vervolgens uit om samen te gaan jagen en geeft hen een krat jenever mee. Het is duidelijk dat er een en ander niet klopt.
Melanie voelt zich geroepen om parochiaal werkster te worden. Slisse sluit zich aan bij een politieke partij om te verhinderen dat achter zijn huis een snelweg wordt aangelegd. Jan stelt zijn nieuwe vriendin voor.
Melanie, Valerie en Tinneke hebben alledrie last van kwaaltjes. Voor de facteur is dat een unieke kans om zijn medische kennis aan de praktijk te toetsen.
Joe, Tinneke, en meneer en mevrouw Flour nemen deel aan een danswedstrijd voor amateurs. De anderen komen dat natuurlijk te weten en besluiten ook hun kans te wagen.
Cesar heeft een vriendin. Slisse probeert hem de regels van de liefde uit te leggen. Het gaat zelfs zo ver dat Slisse zijn woning ter beschikking stelt van de tortelduifjes. gaat zelfs zo ver dat Slisse zijn woning ter beschikking stelt voor de tortelduifjes.
Melanie en Clara sloven zich uit voor hun suikertante, die op bezoek is. Beide dames hopen dat hun inspanningen beloond zullen worden.
Cesar wil een geit laten dekken en gaat met het beest naar boer Vermeulen. Joe is de pesterijen van Slisse meer dan beu. Samen met Rik beraamt hij een plan om Slisse en Cesar de schrik van hun leven te bezorgen.
Melanie roept de familie samen om over het lot van het huurhuis te beslissen. Eigenlijk heeft Melanie al een bestemming voor de woning gevonden. Ze wil in het pand een schoonheidssalon beginnen. Het is echter zeer de vraag of de anderen daarmee akkoord zullen gaan.
Melanie en Slisse zijn 25 jaar getrouwd. Dat moet uiteraard gevierd worden met een jubileumfeest. Joe, Jan en Rik overhandigen het koppel een uitzonderlijk en verrassend geschenk.
Cesar is aangereden door een wagen en er wordt meteen een dokter bijgehaald. De patiënt wil zijn boezemvriend voor de gek houden en overtuigt de arts om Slisse een dramatisch verhaal op de mouw te spelden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.