Bompa

Bompa

Legendarische sitcom waarin Luc Philips, aka den Bompa, inwoont bij zijn kleinzoon Leo en diens vrouw Sonja, met alle gevolgen van dien. Gebaseerd op verschillende toneelstukken van het Echt Antwaarps Theater.

18 afleveringen

Sonja is drie maanden zwanger. Bompa verheugt zich op de komst van een achterkleinkind, maar zou Leo en Sonja graag getrouwd zien. Zij voelen daar voorlopig niets voor. Als Bompa hen over de rechten van een kind van ongehuwde ouders vertelt, gaat Sonja toch twijfelen.
Bij Roger en Frieda staat het huis op stelten, want ze zijn de living aan het behangen. Bompa komt zijn zoon ongevraagd helpen. Roger is daar niet blij mee omdat Bompa altijd het hoge woord zal willen voeren en dat hij het slaafje zal zijn. Sonja en Leo zoeken haar ouders op om hen van hun trouwplannen op de hoogte te brengen.
Bompa vindt dat hij aan zijn toekomst moet denken en begint Arabisch te studeren. Roger gaat nu echt twijfelen aan de geestelijke vermogens van zijn vader. Sonja, inmiddels vijf maanden zwanger, steunt Bompa. Roger wil ook absoluut zijn zin doordrukken in verband met het nakende huwelijk. Terwijl de postbode met de eerste verrassing uitpakt, komt Leo op de proppen met een tweede.
Bompa heeft weer wat nieuws ontdekt: hij wil gezonder leven en eist dat ook van de rest van de familie. Sonja is op visite bij Roger en Frieda en toont hen de huwelijksaankondigingen. Roger is boos als hij vaststelt dat ze geen kerkelijke plechtigheid wensen en dat er van een feest evenmin sprake is. Leo en Bompa amuseren zich kostelijk wanneer een woedende Roger bij hen binnenstormt.
Bompa wil dat iedereen vanaf nu gezond eet. Hij koopt een fruitpers en gaat naar de markt om dagverse groenten en fruit. Leo mag zelfs geen koffie meer drinken aan de ontbijttafel. Ondertussen gaat Sonja langs bij Roger met de uitnodiging voor de huwelijksdrink. Roger steigert bij het woord drink en eist dat zij en Leo voor de kerk trouwen én een onvergetelijk feest geven.
Bompa is zijn gedacht gaan zeggen bij de ex-echtgenoot van Julia en brengt daarover verslag uit ten huize Roger en Frieda. Hij heeft ook beslist de zolderverdieping van zijn huis op te knappen voor Julia. Roger moet hem daarbij helpen. De werkzaamheden verlopen moeizaam.
De huwelijkswijnlijst van Sonja en Leo is niet alleen origineel, ze kent ook een enorm succes. Bompa heeft zichzelf tot keldermeester uitgeroepen en neemt de organisatie van de geschenken voor zijn rekening, net zoals het proeven. Inmiddels is de ochtend van de huwelijksdag aangebroken. Iedereen is zenuwachtig en vooral Roger kan het moeilijk verwerken.
Bompa wordt door de hele familie onder handen genomen. Liters water brengen hem weer op de been. De huwelijkstaxi's zijn er niet en Leo vindt op het laatste nippertje een oplossing. Aan het stadhuis zorgen de vrienden van Bompa voor een extra verrassing. Burgemeester Bob Cools begint veel te laat met de plechtigheid die volgens Roger en Bompa veel te vlug voorbij is.
'Dokter' Bompa vindt dat het tijd wordt dat Sonja zwangerschapsverlof neemt, al wordt de baby pas over vijf weken verwacht. Bovendien maakt hij zich kwaad omdat Julia al enkele dagen bij tante José is blijven logeren. Alsof zijn zolderkamer niet goed genoeg zou zijn. Op de bouwwerf maakt Roger een stomme fout, die hem het leedvermaak en de spot van zijn collega's en vrienden oplevert.
De beslissing van Bompa om Sonja thuis en beneden te houden, kent de normale gevolgen. Familieleden komen op bezoek om naar haar toestand te informeren. Tante Josée maakt van de gelegenheid gebruik om Bompa met Julia te verzoenen. Invalide Roger laat zich verzorgen en bedienen als een prins. En dan krijgt Bompa te horen dat hij een reis voor twee personen heeft gewonnen.
Bompa wil Sonja liever niet alleen laten, maar beslist uiteindelijk toch naar Amerika te vertrekken. Leo mag met hem meereizen. Tante Jose maakt de nodige bedenkingen bij deze beslissing. De ochtend van het vertrek sleurt Bompa voor dag en dauw zijn koffers naar beneden. De familie doet Bompa en Leo uitgeleide en het avontuur kan beginnen. Julia neemt een gedurfde beslissing.
Het is zover! Leo heeft zijn hoogzwanger Sonja naar het ziekenhuis gebracht. Bompa zit eenzaam op nieuws te wachten. Julia wordt erbij geroepen, maar via tante Jose wordt de hele familie op de hoogte gebracht. Met alle gevolgen van dien. Op de kraamafdeling is Leo zijn zenuwen niet meer de baas. De komst van Roger helpt ook niet, integendeel. Hij wordt trouwens verzocht het pand te verlaten.
Bompa heeft een achterkleinzoon en Roger is Bompa geworden. Dat de kleine Joske zal heten naar Bompa, vindt Roger maar niks, ook al omdat niemand hem om zijn mening vroeg. Albert doet eveneens een duit in het zakje. Het peterschap van de kleine staat bovenaan de dagorde, maar Sonja en Leo hebben ook daar een eigen mening over. Na de thuiskomst van Sonja houdt het gevecht tussen de bompa's aan.
Sonja wil terug gaan werken en Joske naar de crèche brengen. Bompa Roger is niet opgetogen met dit idee. Bompa Albert ziet het wel zitten, maar "den Bompa" laat duidelijk voelen wie van de drie bompa's de baas blijft.
Bompa Albert trakteert met een weekendje in de Ardennen. Samen met Bompa Roger en Frieda worden er allerlei plannen gesmeed. Maar al spoedig blijkt dat "den Bompa" en Leo als redders in nood moeten optreden.
Terwijl Frieda en Francine een toeristische uitstap maken met een stoomtreintje, staan Roger en Albert als echte forelvissers in de Semois.
Frieda wil uit werken gaan, maar Roger ziet dat niet zitten. Bompa en Leo bemiddelen om een koude oorlog te vermijden. Dan slaat het noodlot toe...
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.