Hallo België!

Hallo België!

Hilarische taferelen en chaotische avonturen met Frank Aendenboom en Simonne Peeters in deze komische serie van de makers van 'Lili en Marleen'.

Afleveringen

13 afleveringen

Tetske wil viool leren spelen, tot grote onvrede van Ko. Na een privé-concert voor Julien,Lot en marta gaat Roger per ongeluk op de oude viool zitten. Ko maakt Roger wijs dat het om een echte Stradivarius gaat en probeert zo een weekendje met Mirella te financieren.
Tetske betrapt Ko met Trudy, een Duiste scharrel die hij heeft leren kennen op vakantie. Ko probeert wat te verzinnen en zegt dat Trduy een nichtje is van Roger. Ko chanteert Roger om Trudy bij hem te laten logeren. En dat komt Roger niet goed uit want hij verwacht Freddy Pilsner, een klant uit duistalnd. Het wordt heter en heter onder Ko's voeten maar tetske lijkt uiteindleijk toch overtuigd vban het hele verhaal. Of toch niet helemaal?
Roger wil de nieuwe burgemeester van Brasschaat worden. Zijn onverwachte tegenstander wordt Julien. Marta en Lotje worden gek van de wedijver tussen beide.
Ko heeft een grapje bedacht om uit te zoeken of Tets hem zou missen. Hij heeft Marta ingeschakeld om Teske wijs te maken dat Ko vermist wordt na het duiken. Teske is helemaal van de kaart en roept de hulp van Roger in. Roger ontdekt dat Marta en Ko, Teske afluisteren. Roger brengt Tetske subtiel op de hoogte en ze besluiten het spelletje meet te spelen. Ko raakt nu zelf in paniek als hij hoort dat Tetske hem snel zal vergeten. En Tetske neemt, tot grote angst van Roger, het verleidingssplelletje dat ze opgezet hebben heel ernstig.
Julien is Charlottes verjaardag alweer vergeten en dat doet bij haar de deur dicht. ze maakt het uit met Julien. Roger kan zijn geluk niet op. Ondertussen leidt Roger Pieter-Jan Goris op, de wonderboy die Rovan-pils zal vernieuwen. Pieter-Jan ziet Lot ook wel zitten. Ko en Tetske gaan ook zaken doen met Pieter-Jan. Maar alles loopt niet zoals gepland.
Ko en teske hebben een huwelijksbureau opgestart. Ze hebben een leuke man voor mrat gevonden: Edgard Torfs, 52 jaar, brandweerman en ex-gedetineerde. Marta krijgt een weeknedje aangeboden in een luxe-hotel in Scheveningen, samen met efgard. Maar Roger vertrouwt het niet. Hij wil deze man eerste leren kennen alworens Marta ermee op pad gaat. Roger kampt ook met een ander probleem: hij zoekt een huishoudster om Marta te vervangen tijdens haar afwezigheid. Ko en teske vinden een geschikte kandidiate.
Roger laat op zijn eigen subtiele wijze aan Marta weten dat hij een borstbeeld wil voor zijn 25-jarig directeurschap van de brouwerij. Marta bestelt een fotograaf. Julien heeft een interview met 'de groene Limburger', een nieuw progressief blad en enkele weken later ontvangt Marta een pak. Als ze het open doet, schrikt ze.
Marta ontdekt ten huize van Roger een rat. Ze is er doodsbang van. Het beest moet meteen gevangen en gedood worden. Er ontstaat een hele discussie op welke manier dit moet gebeuren. Ko, wordt door tetske onderworpen aan het nieuwste granendieet en komt totaal uitgeongerd bij Marta aankloppen. Tot overmaat van ramp komt Filip, het buurjongetje van Roger en zoontje van de succesvolle advocaat Duchenne, aankloppen. Zijn pa is z'n troetldier kwijt..Oscar,de rat.
Roger heeft een belangrijk zakendiner met meneer en mevrouw Pieters, echte fijnproevers. hij wil hen, samen met commissaris Snelders, trakteren op kaviaar. Roger heeft aan een voordeleig eprijs een doos kaviaar op de kop kunne tikken. Ko en Tetske nodigen Lot en Julien uit voor een drink want tetske heeft haar zwemdiploma 25m behaald. Lot en Julien nemen, uit Rogers ijskast, een borrelhapje mee naar de drink. Rogers gasten zijn in de wolken over de lekkere kaviaar. Commissaris Snelders weet dat er momenteel heel wat nepkaviaar van zeer slechte kwaliteit verhandeld wordt. Het ziekenhuis ligt vol met mensen met darmklachten. Bij het horen van dit verhaal wordt Roger plots heel zenuwachtig.
Tante José komt uit Amerika op bezoek bij haar neef roger. ze heeft een verrassing in petto waarvan Roger zal opkijken. Roger denkt dat zijn tante haar geld van de aandelen van de brouwerij komt opeisen. Hij praat erover met marta en Ko. Ko heeft een plan. Maar dat draait anders uit dan ze verwacht hadden.
Charlotte is met grote onderscheiding geslaagd. Roger wil dit vieren en trakteert z'n dochter op een reisje. Roger denkt dat hij met z'n dochter vertrekt, maar Lot wil met Julien gaan. Dus bestelt Roger een plaats bij. Maar dan wordt Julien ziek, aangestoken door Ko. Wie gaat er nu mee in de plaats van julien? En wil Roger dan nog wel gaan?
Marta, lot, Julien, Ko en tetske soelen samen op de lotto. tetske mag met haar onschuldige hand de kruisjes zetten. resultaat: 5 juitse cijfers! Ze organiseren een wild feesteje om het te vieren. Roger heeft ook een reden om te feesten: hij heeft een schilderij van een beroemde kunstenaar op de kop getikt voor een zacht prijsje: een ware investering.
Julien heeft een nieuwe passei:dauwtrappen. Tijdens zijn ochtendlijke sessie ontdekt hij i de tuin een zieke papaegaai. Hij roept de hulp in van Charlotte om jet beestje te helpen. Ze besluiten ermee naar de dierenkliniek te gaan. Roger vertrekt ondertussen naar de dokter voor zijn jaarlijkse check-up. Marta krijgt in de loop van de dag slecht nieuws over de telefoon.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.