Slisse & Cesar

Slisse & Cesar

Komische serie met Walter Rits en Walter Smits waarin de vriendschap tussen verzekeringsmakelaar Slisse en de ietwat simpele Cesar centraal staat.

Afleveringen

27 afleveringen

De familie Slisse verhuist en dat verloopt niet zonder slag of stoot. Blijkbaar heeft Sander met een van de verhuizers in het leger gediend.
Melanie is er niet mee opgezet dat Sander met een van de verhuizers in het leger heeft gediend. Ze probeert als een echte fanatiekeling de herenigde vriendschap te dwarsbomen.

3. Stoppen met roken

Melanie eist dat Slisse stopt met roken. Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan.

4. Gewond

Het is kermis in het dorp waar de zus van Melanie woont. Zij wil uiteraard gaan feesten en verplicht Slisse om haar te vergezellen. Hij heeft daar geen zin in en gelukkig weet Cesar een oplossing. De aannemer komt de mankementen aan het huis herstellen.

5. De verloofde

Jan heeft een nieuw lief. Slisse vindt het niet meer dan normaal dat zijn zoon zijn vriendin aan de familie komt voorstellen. Melanie wil een goede indruk maken en zet konijn met pruimen op het menu.

6. De auto

Cesar moet koerier spelen voor Slisse. Dit is een probleem, want Cesar heeft nog nooit met een tweewieler gereden. Slisse besluit zijn vriend te leren fietsen. Of beter nog, te leren autorijden.

7. Midlifecrisis

Slisse ontvangt een vreemde brief van een jonge vrouw. Volgens de postbode is Slisse bevangen door een korte, maar hevige midlifecrisis. Melanie besluit haar man goed in het oog te houden.

8. De nieuwe meid

De hoofdinspecteur van de verzekeringen nodigt zichzelf en zijn echtgenote uit bij Slisse en Melanie. Het is de bedoeling dat Jan het diner bereidt, maar die heeft met Rik afgesproken om naar een feestje te gaan. Er moet dus een oplossing gezocht worden.

9. Dochter gezocht

Een ruzie tussen Tinneke en Joe escaleert. Tinneke ziet het niet meer zitten en verlaat het ouderlijk huis. Iedereen gaat naar haar op zoek, maar Tinneke is onvindbaar.

10. De advertentie

Melanie en Tinneke gaan met de vrienden van de kapper voor twee dagen naar de Ardennen. Voor Slisse is dit een uitgelezen kans om een partner te zoeken voor Cesar. Ze plaatsen een advertentie.

11. Grote kuis

Ten huize Slisse is de spanning te snijden. Er valt dan ook heel veel te doen: de voortuin is aan een beurt toe, de studio van Tinneke moet worden opgeknapt en de trouwkleren moeten nog worden gepast.

12. Het huwelijksfeest

Tinneke en Joe gaan trouwen. Melanie wil haar reputatie alle eer aandoen en eist dat er tijdens de huwelijksreceptie champagne aan de gasten aangeboden wordt. Er ontstaat paniek wanneer Slisse vindt dat zijn vriend Cesar mee op de familiefoto moet.

13. Geld

Cesar heeft in het park een tas met geld gevonden. Slisse waant zich al rijk. Op aandringen van Cesar zullen ze het geld terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

14. Spoken

Slisse hoort vreemde geluiden en bovendien verdwijnen er persoonlijke spullen. Zijn er dieven in huis of is er meer aan de hand ?

15. De waarzegster

Slisse gelooft niet in waarzegsters, magiërs, pendelaars en tovenaars. Met een beetje hulp wordt hij echter met zijn neus op de feiten gedrukt.

16. Antiek

Slisse kan een antieke bakfiets op de kop tikken en wil die in de woonkamer etaleren. Maar achter zijn rug heeft Melanie een piano gekocht. De postbode wil deelnemen aan het kampioenschap wielrennen voor postbodes.

17. Rambo

Slisse en Cesar raken maar niet uitgepraat over die goede oude tijd. Rik vindt dat ze iets moeten ondernemen als het vroeger dan toch zoveel beter was. Slisse stelt voor om manoeuvres te organiseren. Tinneke wordt achtervolgd door een duistere figuur.

18. Ontdek de ster

De facteur vindt dat Tinneke mooi kan zingen en wil samen met haar een duet brengen tijdens de zangwedstrijd. Slisse werpt zich meteen op als manager en vervangt zijn zwangere dochter door Valerie.

19. Het examen

Jan, die voor kok studeert, moet in een bekend restaurant zijn examen afleggen. Hij is bloednerveus omdat een jury zijn gerechten zal beoordelen. Rik en Tinneke vinden dat Slisse de onzekere Jan een duwtje in de rug moet geven. Cesar stelt zijn vriendin voor.

20. Hypnotiseren

Cesar is er zeker van dat hij onder hypnose de winnende getallen van de lotto kan aanduiden. Hij vraagt aan de postbode om hem te hypnotiseren, maar die blijkt niet zo ervaren in die dingen.

21. Schulden

Slisse vindt het vervelend dat enkele klanten hun verzekeringspremie keer op keer te laat betalen. Hij besluit hen opnieuw op te voeden en roept hiervoor de hulp in van Cesar en de postbode. Valerie leest in de krant dat een buurtbewoner een fortuin heeft gewonnen met de lotto.

22. Toneel

Verschillende leden van de toneelvereniging zijn ziek. De facteur vraagt aan Slisse en Cesar om hem te vervangen. Joe moet naar een feestje op het werk. Melanie zal de wacht houden bij de hoogzwangere Tinneke.

23. Babysitten

Joe moet een cursus informatica gaan volgen. Slisse en Cesar beloven Tinneke om op haar baby te passen. Maar het babysitten gaat niet van een leien dakje.

24. Promotie

De postbode wil deelnemen aan het examen voor loketbediende. Hij vraagt Slisse om z'n kennis bij te schaven.
Slisse kan het werk niet meer alleen aan. In samenspraak met zijn huisgenoten besluit hij een secretaresse aan te werven.
Slisse wil een foto maken van Marjanneke, maar op het moment suprême begeeft zijn fototoestel het. Er zit niets anders op dan de grote middelen in te zetten.
Slisse neemt deel aan een tafeltennistornooi voor veteranen. Hij wordt mentaal en fysiek opgepept door de postbode en Cesar. Zij zijn er heilig van overtuigd dat Slisse de beker zal wegkapen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.