SOS Piet XL

SOS Piet XL

Piet Huysentruyt, de man die zijn volk leerde koken, trekt opnieuw als 'SOS Piet' op pad om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun kleine of grote culinaire problemen.

Afleveringen

8 afleveringen

Piet krijgt een mengelmoes van culinaire problemen voorgeschoteld. Hij bijt de spits af bij de zestienjarige Cato, die een probleem heeft met haar speculoos cheesecake. Heidi heeft last met het maken van een simpele kaassaus voor haar bloemkool. De eerste bekende Vlaming die Piet bezoekt is Loïc Van Impe.
Vandaag gaat Piet op bezoek bij Viviane, die er maar niet in slaagt een goede quiche met spekjes te maken. Annelien Coorevits staat heel graag in de keuken en doet dat meestal ook goed, maar door haar drang naar perfectionisme wil ze dat Piet haar frambozenbavarois op punt komt zetten. Afsluiten doen we vandaag aan de zee, waar Steffi - die we nog kennen uit 'Bestemming X' - American fried onion rings wil maken.
Wanneer Marie wafels bakt, lijken die eerder op zeemvellen dan iets anders. Piet gaat langs om te zien wat er mis gaat. Nu het avontuur in 'De verraders' voor Bart Appeltans erop zit, heeft hij weer tijd om in de keuken te staan. Hij vraagt Piet om hulp bij het bereiden van een steak met verse bearnaisesaus.
Met de hulp van Piet wil Saskia eindelijk eens een lekkere macaroni op tafel zetten voor haar man. Ook Patricia rekent op de steun van Piet, want haar Zuid-Afrikaanse melktaart ziet eruit als beton. Bart Kaëll heeft wat meer ervaring in de keuken. Hij was ooit zelfs nog de winnaar van 'Masterchef'. Een klassieke flan karamel maken lukt hem echter niet.
Limke en Denise, verzorgers in een dagverblijf, willen met Kerstmis coquilles met kabeljauw serveren aan de bewoners. Niels Albert maakt wel al eens graag een kaaskroket voor de werkmannen in zijn winkel, maar die mislukken keer op keer.
Speciaal voor oudejaarsavond heeft Piet een assortiment aan lekkere gerechten samengesteld. VTM-weerman Frank Duboccage waagt zich al graag eens aan een chocomousse voor zijn dochters, maar het resultaat lijkt altijd meer op chocopasta. Freek wil dan weer mini-loempia's maken, maar zelfs voor ze in de friteuse gaan, loopt het al mis.
Eric probeert al jaren zonder succes een speculoosmousse te maken. Gelukkig heeft Piet dé oplossing in zijn tas. Amine Boujouh heeft door zijn drukke draaidagen voor 'Familie' weinig tijd om te koken, dus wil hij snel iets lekkers maken: shakshouka. Afsluiten doet Piet bij Fien. Ze wil hem laten zien hoe lastig het is om vogelnestjes te maken door hem een blinddoek om te doen.
Piet brengt een bezoek aan de zestienjarige Luna. Zij probeert al een tijdje bananenbrood te maken, maar ondanks de vele pogingen is zelfs de banaan niet meer te herkennen. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel maakt tijdens deze winterdagen graag een Vlaamse klassieker: witloof met ham in kaassaus. Alleen is er daar nog wat werk aan…
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.