SOS Piet XL

SOS Piet XL

Piet Huysentruyt, de man die zijn volk leerde koken, trekt opnieuw als 'SOS Piet' op pad om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun kleine of grote culinaire problemen.

Afleveringen

6 afleveringen

Piet Huysentruyt trekt de baan op om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun grote of kleine culinaire problemen. Hij brengt daarnaast ook een bezoekje aan de meest spraakmakende hobbykoks uit 18 seizoenen 'SOS Piet' en ontdekt hij of ze nog weten 'wat ze geleerd hebben die dag'. Lukt hun gerecht ondertussen wel en hoe kan dat gerecht anno 2022 'gepimpt' worden?
Piet zet zijn tocht door Vlaanderen verder. Vandaag bezoekt hij Ruben, die dertien jaar geleden fruit flambeerde op een houtskoolbarbecue. Het leverde toen hilarische beelden op. Vervolgens helpt Piet Margriet Hermans met het maken van krokant gefrituurde kip.
Piet gaat onder meer langs bij Nathalie Meskens en De Romeo's. Nathalie, nochtans zelf zeer goed in vegan koken, probeert al een hele tijd een vegan tompoes te maken, maar slaagt er niet in. Isie wilt heel graag een dikke côte à l'os bakken voor haar zoon, maar die moet saignant zijn en daar wringt het schoentje. En Piet belt ook aan bij Gunther Levi. Hij wilt een goede pad thai leren maken.
Piet Huysentruyt trekt opnieuw door Vlaanderen om de culinaire problemen van kijkers en BV's aan huis op te lossen. Vandaag brengt hij o.a. Goedele Liekens en Maureen Vanherberghen & Sieg De Doncker een bezoekje.
Piet start in Brasschaat bij Vincent waar hij in 2004 een eerste keer langs ging. Vincent maakte toen een kaassoufflé op basis van een gerecht uit de Guust Flater-stripreeks. 18 jaar later wil Piet weten of Vincent nog steeds weet wat hij toen geleerd heeft. Vervolgens rijdt Piet naar het Limburgse Zonhoven, waar Pat Krimson en Loredana hem ontvangen met een totaal mislukte espuma van aardappel.
Met de kerstdagen in zicht trekt Piet een laatste keer door Vlaanderen. Starten doet hij in Geel bij Natalia. Zij is gek op kalfszwezeriken, maar krijgt ze niet goed gebakken. Piet wordt stil van al dat Kempens keukengeweld. Afsluiten doet hij in Hoboken bij Pascal Braeckman. De echtgenote van Pascal is verzot op garnaalkroketten, maar Pascals baksels zien er niet uit.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.