SOS Piet XL

SOS Piet XL

Piet Huysentruyt, de man die zijn volk leerde koken, trekt opnieuw als 'SOS Piet' op pad om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun kleine of grote culinaire problemen.

Afleveringen

8 afleveringen

Piet gaat langs bij Sven en Anke van Joe. Anke groeide op in een frituur, maar kan zelf geen deftige friet maken. Elders helpt Piet Geert met de gaartijden van een varkenshaasje. Afsluiten doet hij in Stevoort, waar Anastasia's man dol is op Oosterse wok, maar haar eigen creaties meer weghebben van spaghetti.
Piet gaat op bezoek bij Rudy. Hij wil asperges in botersaus maken, maar zijn botersaus maakt Rudy en zijn gezin letterlijk ziek. Vastgoedexperte Béa Vandendael helpt mensen in 'Huis Gemaakt', maar in haar eigen keuken kan zij dan weer wat hulp gebruiken. Piet gaat ook langs bij Gert-Jan, want zijn bitterballen lijken eerder op tennisballen.
Piets eerste stop is bij Noud en zijn mama Greet. Noud is zot van donuts, maar die van zijn mama lijken meer op calamares. Content creators Steffi en Gerben roepen de hulp van Piet in om hun gnocchi pesto te verbeteren. Voor Piet is dit een aangename kennismaking met dit jonge, digitale geweld. Afsluiten doet hij in Wetteren, waar dragqueen Selina Pearl hem de verrassing van zijn leven bezorgt.
Actrice en bezige bij Nora Gharib is zot van crème brûlée, maar na vele pogingen slaagt ze er nog altijd niet in om die op punt te krijgen. Shiara heeft weinig met koken, maar kreeg van haar schooldirectie de vraag om met de kinderen uit haar klas af en toe samen te koken.
Piet staat weer op het randje van drie zenuwinzinkingen. Acteur Tom Dingenen is geen keukenprins, maar zelfs een tomatensoep weet hij te verknoeien. Mosselen maken lijkt misschien gemakkelijk, maar Iene weet als geen ander dat dat niet klopt. In Damme zit Xenia dan weer met een probleem. Haar gamba's pili pili zijn niet wat het moet zijn.
Inge Onsea, onderneemster en jurylid van Belgium's Next Top Model, is verzot op clafoutis met kersen, maar haar versie lijkt meer op een cake. Hoewel Hans beenhouwer is, heeft hij zijn hele leven lang al moeite gehad om een perfect lamszadel te bereiden. Piet gaat ook langs bij Tamara, die haar Hollandaisesaus telkens weet te verknoeien.
Ellen kreeg van haar vriendinnen een Colombiaanse kookpot, maar slaagt er niet in om er een stoofpotje van kip in te maken. Elodie Gabias staat op het punt om het ouderlijk nest te verlaten. Ze is zot van cottage pie en wil die daarom voor ze verhuist beter onder de knie krijgen. Het huis van Ode ademt speculoos, van kaarsen tot posters, maar een fatsoenlijke speculaastaart bakken wil maar niet lukken.
Niets smaakt zo goed als een lekkere Italiaanse tiramisu. Voor studente Chloë een groot probleem, want na talloze pogingen lukt het haar nog steeds niet. Met een Beef Wellington legt Hans Otten de culinaire lat zeer hoog, want die van hem lijkt eerder op een worstenbroodje. Piets laatste bezoek is bij Robine, waar hij een brésiliennetaart van de ondergang redt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.