Vinger aan de Poot

Vinger aan de Poot

Kijk mee met de dagelijkse bezigheden van Vlaamse dierenartsen en dierentherapeuten!

Afleveringen

20 afleveringen

Vandaag zoeken we enkele oude bekenden terug op. Frans geniet nog altijd met volle teugen van zijn job en denkt er niet aan om te stoppen. Bart is nog steeds in de weer om van zijn huis een droomhuis te maken. Wanneer hij een gaatje ziet in zijn overvolle agenda, loopt hij snel langs de winkel om de afwerking uit te kiezen. En ook Guy heeft het nog altijd ontzettend druk.
Bart krijgt een exotische patiënt te verzorgen: een kangoeroe is gestorven, maar de baby in haar buidel leeft. Hij moet proberen het diertje te redden. In het Boudewijnpark is een zeeleeuw geboren. Piet en Belle gaan samen met hun dochtertje de boreling bewonderen. Guy en Tine krijgen Rocky op bezoek, een te dikke hond. De kolos inspireert Guy, want hij besluit om samen met Rocky op dieet te gaan.
Guy is begonnen met zijn dieet. Zijn eerste gezonde maaltijd is een hele aanpassing, maar hij is vastberaden. Bij de klanten wacht hem nu geen pintje meer, maar staat er een lightdrankje klaar. Ook Cleo moet voortaan op haar voeding letten, want volgens Marie is de poes veel te dik. Nu Stefan naar een triatlon in het buitenland is, blijft Marie voor het eerst in 21 jaar alleen achter.
Kater Tom heeft ernstige nierproblemen. Marie probeert het leven van het dier te rekken met aangepaste medicatie. Na haar spreekuur wacht ze zenuwachtig op de thuiskomst van Stefan. Ze heeft het zwaar gehad in de vier dagen dat haar echtgenoot van huis was. Bart heeft nog steeds de handen vol met de verzorging van de kangoeroe en begint zich stilaan een echte vader voor het diertje te voelen.
Michou runt al tweeëntwintig jaar een dierenartsenpraktijk in Schilde en combineert die met een heel huishouden en een handvol hobby's, met paardrijden als haar grootste passie. Tussen twee spreekuren door haalt ze haar Arabische volbloed van stal voor een ontspannend ritje in de bossen.
De vrouw van dierenarts Frans, Lucrèce, wordt vandaag zestig jaar. Heel vroeg 's ochtends wordt zij door haar echtgenoot en de buren verrast met een feestje, maar er moet ook gewerkt worden. Frans verzorgt Sloeber, een poes die beschoten werd. Michou komt met haar paard Korac even langs bij haar vader. Later gaat ze op bezoek bij Mieke en Patje, en hun chinchilla's.
Het is een grote dag voor Rocky. De hond is al één maand op dieet en wordt gewogen. Dierenarts Guy houdt zich aan zijn deel van de afspraak en stapt mee op de weegschaal. Jack Russel Luca heeft problemen met zijn heup. Frans ziet een ingewikkelde operatie als enige oplossing.
Bart krijgt Kelly op bezoek met haar aapje Titti. Het diertje moet dringend ontwormd worden, en krijgt meteen ook zindelijkheidstraining. Bij Guy en Tine is het feest: hun zoontje Joey wordt vandaag twee jaar en dat wordt gevierd. Maar wanneer Guy wordt weggeroepen, is het nog maar de vraag of hij aanwezig zal zijn wanneer de cadeautjes worden uitgepakt.
Kristina moet zeventig koeien testen op tuberculose. Onder de brandende Afrikaanse zon is het geen lachertje om de dieren bij mekaar te drijven. Piet moet naar het dolfinarium voor een check-up van de dolfijnen. Vanuit het park brengt hij een wel heel bijzondere grasmaaimachine mee naar huis. Guy gaat op stap met Geert, de pas afgestudeerde dierenarts die bij hem ervaring opdoet.
Ellen is een jonge dierenarts die pas haar eigen praktijk is begonnen. Hoewel ze al drie jaar afgestudeerd is en al flink wat ervaring heeft opgedaan, vindt ze het nodig om haar kennis bij te schaven. Marie krijgt de Pincher Pia op bezoek. Het diertje is oud en verzwakt, en blijkt in shock te zijn. Ook een Perzische kat heeft dringend hulp nodig.
Guy, Tine en Joey gaan langs bij Willy en Gerda. Een van hun koeien heeft een verstopte uier. De kater Ansty heeft aan zijn vechtpartij met een rat een pijnlijke herinnering overgehouden. Vincent gaat op huisbezoek en verzorgt de wonde. Ook Bart krijgt een poes als patiënt. Het is een eigenwijs diertje, dat zich niet snel laat vangen.
In het verre Malawi opereert Kristina de hond Cameron, een klus die in Afrika helemaal anders verloopt dan in België. Goed nieuws ook voor de dierenarts, want ze krijgt hulp. De dochter van een bevriend koppel wil graag dierenarts worden en kijkt mee over Kristina's schouder. Ook Guy krijgt een fijn bericht: de bouwvergunning is eindelijk rond.
Theo is de vaste dierenarts van de Olmense zoo en is gespecialiseerd in wilde dieren. Vandaag krijgt hij een uiterst zeldzame witte tijger op visite. Van de exotische patiënten van Theo is het een kleine stap naar Kristina's Afrikaanse praktijk. Zij neemt de kijker mee naar de markt, waar de diertjes vaak in slechte omstandigheden worden verkocht. Frans gaat langs bij hondenkweker Georges.
Veearts Guy trekt de taalgrens over om een kalfje te verzorgen. En ook bij de Waalse boeren voelt hij zich onmiddellijk thuis. Kristina is in Malawi een drukbezette dierenarts, maar tussendoor vindt ze toch de tijd om enkele kinderen de kneepjes van het pianospelen bij te brengen. Bij Theo maken we kennis met zijn vrouw Viviane. Ook zij is professioneel met dieren bezig.
Theo heeft een grote klus te klaren in de Olmense zoo. Twee mannetjesleeuwen en enkele panters moeten de zoo verlaten en worden op een transport gezet naar Afrika. Maar voor hun reis moeten ze nog even langs bij de dokter. Bart krijgt vrienden op bezoek: Guy en Tine krijgen een rondleiding in zijn nieuwe huis, en profiteren van de visite om een nieuwe operatietechniek aan te leren.
Kristina heeft transportproblemen. Geen files in het verre Malawi, maar een lekke band door de slechte staat van de wegen. Na zoveel jaren in Afrika is Kristina vertrouwd geraakt met dit probleem, en staat ze haar mannetje bij het wisselen van de wielen. Ellen en haar vriend zitten op salsales, maar ook daar weten beestjes in nood de dierenarts te vinden.
Guy en Tine gaan langs bij Nartan, een paard dat moeilijk te been is. Tijdens het onderzoek krijgt Guy een oproep van een baasje wiens paard er veel ernstiger aan toe is. De dierenarts moet prioriteiten stellen. Voor de laatste keer gaan we in Malawi op stap met dierendokter Kristina. Zij lapt Maisy op, een hond van een wel heel exotisch ras.
Eindelijk wordt de droom van Guy en Tine realiteit want de veearts legt de eerste steen van hun nieuwe praktijk. Marie en Stephane krijgen Jacky op consultatie. Deze Jack Russell was al gewend aan het leven met één oog, maar heeft nu ook glaucoom aan het andere oog. Kattin Lotte heeft een aanvaring gehad met een rat en haar wonden zitten vol maden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.