Ze Zeggen Dat

Ze Zeggen Dat

Andy Peelman en Dina Tersago gaan na welke beweringen en urban legends we nu wel of niet mogen geloven, want ze zeggen dat...

Afleveringen

8 afleveringen

Dina en Andy onderzoeken of het écht waar is dat je elk jaar acht spinnen opeet in je slaap. Andy, met zijn spinnenfobie, kijkt veilig toe, maar Dina gaat all the way om de waarheid te achterhalen. Verder verzamelen ze ook nog bankbiljetten van Antwerpen tot zelfs in Scherpenheuvel om te onderzoeken of het klopt dat er op elk bankbiljet cocaïne hangt.
Dina en Andy gaan samen met Qmusic-dj's Maarten en Dorothee vrijwillig in de file staan. Niet omdat ze graag bumperkleven, wel om te onderzoeken of het klopt dat je sneller door de file geraakt als je zigzagt. En Britney Vanhae, dus niet Spears, roept de hulp in van Andy om te onderzoeken of het klopt dat ze tijdens haar leven echt gehinderd wordt door haar voornaam.
Dina en Andy gooien hun volle gewicht én bekendheid in de strijd voor het goede doel: katten met claustrofobie. Dat is toch wat ze denken. Want zonder dat ze het zelf weten, onderzoeken Dina en Andy of het klopt dat vrouwen drie keer zoveel woorden gebruiken als mannen.
De agenda van Dina en Andy wordt volledig ingepalmd door een experiment waarbij ze twee weken evenveel moeten sporten én exact hetzelfde moeten eten. Tot op de borrelnoot nauwkeurig! Zo willen ze bewijzen wanneer je lichaam het meest vet verbrandt tijdens het sporten: voor of na je ontbijt. Ze krijgen hierbij hulp uit onverwachte hoek: niemand minder dan Eddy Planckaert.
Welke wc-pot moet je kiezen als je naar een openbaar toilet gaat? In een groots opgezet onderzoek gaan Dina en Andy incognito aan de slag als wc-madam en -meneer om te achterhalen welke deur je in de toekomst moet kiezen. En samen met seksuologe Lotte Vanwezemael test Dina uit of het klopt dat 'playing hard to get' garant staat voor meer succes bij het daten.
Om uit te testen of het klopt dat vrouwen sneller koud hebben dan mannen duiken Dina en Andy de frigo in om te bibberen. Maar niet vooraleer ze beiden een thermometerpil hebben ingeslikt. Best handig, nu de professor die de test medisch zou opvolgen niet kan komen omdat hij in quarantaine zit. Andy ontpopt zich ook tot talkshowhost om te testen of geeuwen nu echt zo aanstekelijk werkt.
Gaat de tijd sneller als je je amuseert? Om dat te testen, mogen Dina en Andy zich een dag smijten in een leeg pretpark. Of dat denken ze toch. Eén van beiden wordt namelijk genadeloos urenlang vastgezet in de Dalton Terror. En om te achterhalen of jongens drukker zijn dan meisjes, gaat Andy aan de slag in een kleuterklas.
In deze laatste aflevering is het schrikken voor Andy als hij iemand ontmoet die als twee druppels water op Dina lijkt. En Andy Peelman draagt al twee maanden dezelfde jeansbroek om te testen of je een jeansbroek niet moet wassen. Nu moet hij alleen nog vrijwilligers vinden om aan zijn broek te snuffelen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.