Ze Zeggen Dat

Ze Zeggen Dat

Andy Peelman en Dina Tersago gaan na welke beweringen en urban legends we nu wel of niet mogen geloven, want ze zeggen dat...

Afleveringen

7 afleveringen

Van een man die vol staat met tattoos, kijkt bijna niemand meer op. Want de halve ploeg van de Rode Duivels staat ook goed vol. Dina onderzoekt hoe we kijken naar een vrouw, die evenveel tattoos heeft als pakweg Radja Nainggolan? Andy daagt Kirsten Flipkens uit voor een tennismatch om eindelijk te weten te komen of kreunen nu echt helpt. Tijdens het sporten, uiteraard.
Ze zeggen dat de touchscreens in je wagen, waarmee je handenvrij je GPS kunt bedienen, voor zoveel afleiding zorgen, dat ze eigenlijk gevaarlijker zijn dan alcohol achter het stuur. Dina en Andy nemen de proef op de som. Met veel wortelen, én nog meer alcohol.
Kan je de prijs van je droomhuis laten zakken door de immo-makelaar om te kopen? Dina doet de test door een jong koppel, gewapend met verborgen camera's én een omslag met smeergeld, op pad te sturen. Leden van de '5 a.m. club' geloven dat de meest succesvolle én gelukkige mensen elke ochtend om 5 uur opstaan. Met heel veel tegenzin zet Dina haar wekker om vijf uur.
Als stropers de beste boswachters zijn, dan zou een ex-agent zoals Andy een heel goeie inbreker moeten zijn. Om te weten te komen of inbreken echt kinderspel is, trekken Andy en Dina op boevenpad. Ze krijgen hierbij professionele hulp van Evert Jansen, een ex-inbreker die nu preventieadviseur is.
Uit verschillende Amerikaanse en Britse onderzoeken bleek al dat een vrouw vroeger gemiddeld meer betaalde in de garage, voor een nochtans identiek onderhoud dan een man. Gewoon omdat ze een vrouw is. Dina en Andy gaan na of dat nu in Vlaanderen ook nog het geval is. Om te ondervinden of e-bikes gevaarlijker zijn dan gewone fietsen rijdt Andy zijn eigen Ronde van Vlaanderen.
Ze zeggen dat supermarkten over de grens goedkoper zijn. Om te kunnen vergelijken gaan Dina en Andy samen met Kim Van Oncen, die zelf een supermarkt uitbaat, grensshoppen. Ben je als student goedkoper af als je niet op kot, maar op hotel gaat? Dina vond twee bereidwillige studenten voor een vergelijkende test. En is het noodzakelijk om nieuwe kleren te wassen vooraleer ze te dragen?
Andy wil te weten komen of korting vragen altijd werkt. Speciaal voor dit experiment wordt hij volledig onherkenbaar gemaakt. Daarnaast blikken Andy en Dina terug op een seizoen boordevol emoties, nieuwe kennis en af en toe ook een koude douche. Bovendien krijgen de kijkers ook nooit eerder getoonde beelden en extra resultaten uit het afgelopen seizoen te zien.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.