Ze Zeggen Dat

Ze Zeggen Dat

Andy Peelman en Dina Tersago gaan na welke beweringen en urban legends we nu wel of niet mogen geloven, want ze zeggen dat...

Afleveringen

9 afleveringen

Aflevering 1

Dina en Andy onderzoeken of het klopt dat je zieker wordt van ziekenhuiseten. Want dat zeggen ze wel eens, maar is het ook waar? En ze zeggen dat een druppel je gek kan maken. Dina krijgt de bedenkelijk eer deze Ze Zeggen Dat uit te testen en te onderzoeken of deze martelpraktijk uit vervlogen tijden nu nog altijd zijn effect heeft. Andy staat klaar om in te grijpen wanneer het nodig zou zijn. Don't try this at home.

Aflevering 2

Ze zeggen dat we nu preutser zijn dan vroeger. De oproep van Dina om deel te nemen aan een naaktshoot in de opera van Gent bleef alvast niet onopgemerkt. Maar wie komt er allemaal af op zo'n shoot en wat kan Wim Slabbinck, expert van dienst, daaruit concluderen? Andy onderzoekt dan weer of het waar is dat mensen die dialect spreken, dommer zijn. Hij mag zich hiervoor inwerken in een speciaal beroep: verzorger van een hoop ringstaartmaki's.

Aflevering 3

Is hypnose quatsch? Dat zeggen ze toch altijd. Andy onderwerpt zich niet geheel vrijwillig aan deze Ze Zeggen Dat en probeert door hypnose van zijn spinnenangst af te geraken. Met Q-DJ's Maarten en Dorothee onderzoekt hij vervolgens of het klopt dat vrouwen niet grappig zijn. En ze zeggen dat menstruatie nog altijd een groot taboe is. Dina stort zich hiervoor terug op een oude passie: turnen.

Aflevering 4

Ze zeggen dat een vrouw aan het stuur zorgt voor bloed aan de muur. Andy en Dina testen dit uit door zowel hun theoretisch als praktisch rijexamen opnieuw te doen. De zoektocht naar de waarheid gaat verder en leidt naar een autokerkhof... Om te achterhalen of we genoeg rekening houden met ouderen, trekt Andy een hele dag een verouderingspak aan. En Dina drinkt zich voor de wetenschap zat, want ze zeggen dat je beter Frans spreekt als je tipsy bent.

Aflevering 5

In een grootschalig onderzoek met 100 vrouwen tussen 15 en 40 jaar onderzoeken Dina en Andy of het waar is dat vrouwen niet veilig zijn op straat. Gedurende 6 weken moet elke vrouw op een teller klikken wanneer ze zich geïntimideerd voelen. In het bijzijn van Minister Verlinden komen Dina en Andy de resultaten te weten. En Ivette en Lisette testen of het waar is dat een moeder haar kind beter kent dan wie ook.

Aflevering 6

Ze zeggen dat iets aantrekkelijker is als het verboden is. Speciaal hiervoor heeft Margriet Hermans een muzikale comeback en rollebolt ze met Kurt Rogiers. Dina en Andy onderzoeken intussen met hun mama's of een ezel zich wel of niet twee keer aan dezelfde steen stoot. En volstaat het om een harde schijf te wissen voor verkoop? Andy test het uit.

Aflevering 7

Om te weten te komen of het waar is dat homomannen een 'gaydar' hebben, meten Nick en Christophe uit 'Blind Getrouwd' zich met Dina en Andy in een spelletje 'Gay or Nay'? Verder offert Andy zich op om veel kebab te verorberen, want ze zeggen dat er varkensvlees in döner kebab zit en dat wil hij uitzoeken. En hebben Ivette en Lisette het door wanneer hun kind - Dina of Andy dus - liegt?

Aflevering 8

Ze zeggen dat iedereen racistisch is. Dina kan niet geloven dat dit waar is, en is dan ook vastberaden dit te ontkrachten. Andy onderzoekt of zonnepanelen nog rendabel zijn. En hij laat Dina kaas eten, want ze zeggen dat je alles kan leren eten, maar is dat ook zo? Mama's Ivette en Lisette willen dan weer weten of het klopt dat je zonnecrème opnieuw moet smeren telkens je bent gaan zwemmen.

Aflevering 9

Dina en Andy willen te weten komen of het klopt dat een wesp doden in de buurt van een wespennest het stomste is wat je kan doen. Daarnaast blikken ze terug op de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen, krijgt de kijker verschillende compilaties voorgeschoteld en nooit eerder getoonde beelden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.