Danni Lowinski

Danni Lowinski

Nathalie Meskens in de titelrol van kapster Danni Lowinski die zich omschoolt tot advocate. Wanneer niemand haar in dienst wil nemen, opent ze haar eigen kantoor in een winkelcentrum, waar ze de gewone man voorziet van juridische bijstand.

Afleveringen

9 afleveringen

Daniëlla 'Danni' Lowinski besloot enkele jaren geleden haar job als kapster op te zeggen en zich op haar grote droom te storten: rechten gaan studeren om het als advocate te maken en als eerste in haar familie een mooie professionele carrière uit te bouwen. Vandaag heeft Danni haar diploma op zak, maar tot haar grote frustratie komt ze nergens aan de bak.
De 20-jarige Nicky komt juridische informatie inwinnen bij Danni. Het meisje lijdt aan cerebrale parese, een aandoening die ervoor zorgt dat Nicky spastisch is en niet lang meer te leven heeft. In de tijd die haar rest, wil Nicky mooi door het leven gaan maar het ziekenfonds weigert te betalen voor een gezichtscorrectie en een beenoperatie, omdat dit cosmetische ingrepen zijn.
Danni krijgt het bezoek van Karim, een tiener die van school is gestuurd omdat zijn lerares, mevrouw Vanderhaege, hem beschuldigt van agressief gedrag. Volgens Karim is daar niets van aan en hij vraagt de advocate zijn schorsing aan te kaarten bij de schooldirectie. Tijdens die vergadering beweert mevrouw Vanderhaegen plots dat Karim haar verkracht heeft en wordt de allochtone jongen gearresteerd.
Danni geeft Mieke, een bedelaarster die kampeert voor het winkelcentrum, 5 euro. Iets daarna zit Mieke verrassend genoeg rechtover Danni: de advocate kan haar 5 euro terugverdienen door juridisch advies te geven. Een tijd terug is Mieke in een dronken bui gevallen en opeens werd ze wakker in het ziekenhuis, met een geamputeerde arm.
Bieke en Danni lopen Madeleine Swartenbroeckx tegen het lijf, de uitbaatster van de krantenwinkel vlakbij hun vroegere middelbare school. 'De zwarte madam', zoals de vriendinnen de vrouw noemen, wil dat Danni haar vertegenwoordigt als advocate. Het huurcontract van haar krantenwinkel werd opgezegd omdat een supermarktketen zich ter plekke wil vestigen, maar Madeleine wil niet wijken.
De zestienjarige Turkse Zenyep doet een beroep op Danni. Haar ouders willen het meisje naar Turkije sturen om haar uit te huwelijken aan haar neef, maar Zenyep ziet dat helemaal niet zitten en wil in België blijven om haar studies af te maken. Danni start een procedure bij het jeugdparket tegen de ouders van haar cliënte, om een dwanghuwelijk te voorkomen.
Sinds Frankie Hoste tegen betaling nieuwe medicijnen heeft getest, lijdt hij aan maculadegeneratie. Zijn netvliezen zijn aan het afsterven en de jongeman is blind aan het worden. Danni zoekt de verantwoordelijke dokter De Weert op, om hem ermee te confronteren dat hij het onderzoek niet heeft stopgezet na het optreden van de nevenverschijnselen, wat nochtans bij wet verplicht is.
Danni en Andy trekken naar de rechtbank voor hun scheiding. Danni is verbaasd te horen dat haar ex geld wil van haar. Omdat Danni te emotioneel is om de zaak nuchter aan te pakken, raadt rechter Martens haar aan om zich door iemand anders te laten vertegenwoordigen. Olivier voelt zich geroepen om Danni te helpen en kan niet meer verbergen dat hij zich tot haar aangetrokken voelt.
Roos' vriend Karl ligt in coma nadat hij om een nog onverklaarbare reden met zijn motor onder een auto is beland. Roos moet nu 12.000 euro ophoesten om de kosten van de tegenpartij te vergoeden. De verzekering komt niet tussen, omdat Karl zijn motor niet had laten keuren. Danni en Bieke spelen hun vrouwelijke charmes uit om Roos en Karl uit de problemen te helpen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.