De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

13 afleveringen

Aflevering 1

Frans heeft op slinkse wijze een grote opdracht binnengehaald van de Vlaamse Watermaatschappij. Daan Renders, een concurrent, pikt het niet dat hij is gepasseerd. Hij geeft Rita, die nu de leiding heeft bij 'Van As & Zn', een dikke enveloppe zwart geld in ruil voor de werf. Rita is geneigd om te plooien, maar Frans gaat dwars liggen.

Aflevering 2

Victor doet op café zijn beklag bij Herman en Dick: de plannen voor de nieuwe ringweg liggen stil omdat advocaat Bertels een bouwvallige schuur wil laten klasseren. Zolang de procedure loopt, kunnen ze niets doen. De eerste de beste storm en de schuur ligt om. Dick begrijpt de voorzet: wat als Van As nu eens voor die storm zorgt?

Aflevering 3

De firma Van As & Zn moet een oud gebouw afbreken. Een routineopdracht, ware het niet dat drie krakers het pand hebben ingenomen en niet van plan zijn om zonder strijd te vertrekken. Wanneer de onderhandelingen van Frans beantwoord worden met een betonblok is voor Frakke de maat vol. Martine zet Herman onder druk: nu Rita er de brui aan gegeven heeft, is het zijn moment om baas te worden.

Aflevering 4

Herman is officieel baas van Van As & Zn. Martine heeft haar job in de supermarkt opgezegd en doet de receptie, zo kan ze haar man steunen. Vanaf de eerste dag doet ze veel meer dan dat, want door haar grote mond moet Herman een dure dakwerker engageren. Frans vindt het zotte kosten, want Frakke en Jempie kunnen ook roofing branden. Eddy beseft dat het water nog heel diep is tussen hem en Rita.

Aflevering 5

Valentina heeft haar werk opgezegd en is ingetrokken in de caravan van Jempie. Dat is echter buiten haar Oekraïense werkgever gerekend: Valentina mag het bed delen met wie ze wil, maar werken doet ze voor hem. Jempie en Kevin schudden de man af, maar daarmee is het probleem niet opgelost.

Aflevering 6

Tijdens graafwerken vinden Frakke en Jempie een schedel en een paar gouden munten. Wellicht ligt er nog meer onder de grond. Ze moeten rustig kunnen zoeken met een metaaldetector, maar weten dat Frans de werf nooit zal willen stilleggen. Eddie lijkt eindelijk te beseffen dat hij te zwaar in de fout is gegaan om de brokken met Rita gelijmd te krijgen.

Aflevering 7

Een oude en louche connectie van Frans, Plitter, wil snel enkele vaten industrieel afval laten verdwijnen en vraagt aan Herman om de klus te klaren in ruil voor een pak zwart geld. Herman is niet geïnteresseerd, maar Kevin wil deze gouden zaak niet laten schieten en gooit het in het geheim op een akkoordje met Plitter.

Aflevering 8

Linde en haar vrienden plannen een verrassing voor Iris' verjaardag. Ze kijkt er echt naar uit, want ze kan met haar nieuwe firmawagen Jasper oppikken en voor hem heeft ze een ferme boon. Net wanneer Linde vertrekkensklaar staat, houdt Frans haar tegen en vraagt haar om met de bestelwagen een chemisch toilet en andere spullen naar een werf te brengen.

Aflevering 9

Martine doet niet langer de receptie bij Van As & Zn, maar is vanaf nu de chauffeur van Dick. De vertegenwoordiger is zes weken zijn rijbewijs kwijt en Martine moet hem rondrijden. Door haar nieuwe job is ze getuige van de louche werkwijze van Frans en Dick om een opdracht binnen te halen. Ze komt tot de conclusie dat de twee het bedrijf naar de vaantjes helpen en trekt aan de alarmbel.

Aflevering 10

Jempie heeft een huisje gekocht en is het volop aan het verbouwen. Zijn verlof is echter op en het huis is rot. Valentina zakt zelfs door het plafond. Ondertussen nadert hun trouwdag met rasse schreden en is er geen geld om een feest te geven. Een mens zou van minder stress hebben en lichtgeraakt zijn.

Aflevering 11

Jempie en Valentina stappen vandaag in het huwelijksbootje. Linde heeft het feest georganiseerd en Frans betaalt de factuur. De dag zou dan ook perfect moeten verlopen, ware het niet dat de bruidegom veel meer volk heeft uitgenodigd dan was afgesproken. Alsof dat nog niet genoeg is, wil Herman uitgerekend op het trouwfeest de confrontatie met Dick aangaan.

Aflevering 12

Martine biecht aan Herman op dat ze een verhouding heeft gehad. Hij zit in zak en as en zij wil zich voorlopig niet meer vertonen bij Van As & Zn. Met Rita en Eddy gaat het veel beter: hun relatie zit terug op het goeie spoor en ook op professioneel vlak gaat het hen voor de wind. Eddy staat zelfs op het punt de deal van zijn leven te sluiten met zakenmannen uit Qatar.

Aflevering 13

De zwarte kas van Van As & Zn is leeg en dat zal Dick geweten hebben. Zijn commissie wordt vanaf nu anders berekend en er komt een limiet op zijn onkosten. Voor de vertegenwoordiger is dit een brug te ver en hij stapt op bij Van As & Zn. Ook Jempie wil weg: hij is woest omdat zijn caravan weggesleept is, terwijl hij in Oekraïne op huwelijksreis was.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.