De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

13 afleveringen

1. Dimitri

Frakke moet van Frans de nieuwe werkkracht onder zijn vleugels nemen: Dimitri. Frakke neemt daarop Dimitri tegen zijn zin mee naar een afbraakpand. In een afgesloten gedeelte stoten ze op tientallen splinternieuwe elektronische toestellen, wellicht de buit van een dievenbende.

2. Gas

De Rode Duivels spelen tijdens de werkuren en Frans belooft een oogje toe te knijpen. Iedereen kijkt blijgezind uit naar de match tot de opdrachtgever op de werf de puntjes op de i komt zetten, omdat ze al ver achter op schema liggen. De mannen kunnen niet anders dan een tandje bijsteken, maar willen de wedstrijd toch niet missen.

3. Zjang

Er wordt een nieuwe kracht aangenomen om Jempie te vervangen: Zjang. Tijdens zijn eerste werkdag kan Zjang al meteen tonen wat hij waard is: er moet dringend een kraan naar een werf vervoerd worden, en Zjang neemt die klus voor zijn rekening.
Frakke en zijn collega's moeten een perceel bouwklaar maken. Maar een vrouwenvereniging gebruikt het gebouw dat erop staat als clublokaal en de dames weigeren het pand te verlaten. Frakke wil er korte metten mee maken, maar Bambi stelt de diplomatieke aanpak voor.

5. De Goldwing

Bambi koopt voor een zacht prijsje een tweedehands Goldwing bij de Dockxen. Er zit dus een luchtje aan en Bambi zet de motor daarom voorlopig achteraan in de remise bij Van As. Wanneer Herman dit toevallig ontdekt, heeft hij een geweldig idee: hij wil Martine verrassen met een ritje.

6. Belinda

Frans werft Belinda aan als truckchauffeur. Frakke begrijpt er niks van: een vrouw hoort thuis in de keuken en niet achter het stuur van een vrachtwagen. Hij is vastberaden haar werk te dwarsbomen, maar het draait helemaal anders uit.
Zjang zit in slechte papieren. Via een tussenpersoon heeft hij een geweer verkocht aan een malafide figuur en die man zet hem nu onder druk om nog eens vijf geweren te leveren. Zjang vreest dat er een criminele misdaadbende achter zit en wil zijn sporen uitwissen. Hij roept de hulp in van Frakke.
Kevin is net terug uit Australië en het gaat hem voor de wind. Hij heeft een handeltje opgezet in illegale koralen en het zwart geld stroomt binnen. Wat hij niet beseft, is dat de douane hem op de hielen zit.

9. Het portret

Frakke raakt het maar moeilijk gewend zonder zijn moeder. Valentina komt hem helpen bij zijn huishouden. Ze vindt dat Frakke een vrouw mist in zijn leven. Frakke begrijpt de suggestie van Valentina echter helemaal verkeerd.
Frakke is in de wolken: hij heeft een lief, Joske en herbeleeft zijn puberteit. Hij stelt haar aan iedereen voor. Maar een van de werkmakkers denkt dat hij Joske kent van in Maïda's bordeel.
Dick wil, als nieuwe CEO, de sfeer onder het personeel verbeteren en plant daarom een uitstap naar de Ardennen. Maar niet iedereen heeft evenveel zin om mee te gaan. Frakke heeft problemen met Joske, Herman met Dick en Linde met haar zwangerschap.
Frans heeft al zijn spaarcenten gestoken in de aankoop van een groot bouwperceel. Hij is er van overtuigd dat hij er flink aan zal verdienen, omdat hij het op een akkoordje met de burgemeester gegooid heeft. Maar Dick heeft gehoord dat de burgemeester ook met de concurrentie van Frans aan het onderhandelen is.
De firma Van As zit in het oog van de storm. De schuldenlast dreigt hen kopje onder te duwen en tot overmaat van ramp stuurt de gemeente een deurwaarder. Herman schiet in een kramp en probeert te redden wat te redden valt. Hij wil al het rollend materiaal in veiligheid brengen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.