De Zonen van Van As

De Zonen van Van As

Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.

12 afleveringen

1. Dynamiet

Frakke komt in tijdnood bij de afbraak van een groot gebouw. Frans verplicht hem om tijdens het weekend door te werken. Maar dat is een streep door Jempies rekening. Het duo moet dat weekend immers een terras aanleggen bij een particulier en Jempie heeft dringend zwart geld nodig. Frakke besluit daarop om het wat te laten vooruitgaan, met een tiental oude staven dynamiet.

2. Bambi

Frans neemt een nieuwe werkkracht aan, Bambi. Bambi is de broer van Martine, hij is opgestapt bij zijn vorige werkgever en loopt niet hoog op met 'bazen'. Bambi heeft niet meteen een hoge dunk van de firma van As en komt zo in conflict met Frakke.
Frans krijgt een hartaanval en wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. De familie is in alle staten. Herman is ervan overtuigd dat het getreiter van de burgemeester de oorzaak is. Jempie zit ook in de problemen: Valentina is zijn eeuwige beloftes beu en wil nu eindelijk een deftig salon in de living.

5. NV Lidi

Bambi is in alle staten: zijn Harley Davidson is in beslag genomen, omdat zijn ex de afbetalingen gestopt heeft. Bambi doet zijn beklag bij Frakke. Hij en Bambi besluiten de vrouw een koekje van eigen deeg te geven. Linde en Dick kunnen het steeds beter met elkaar vinden.
Er is minder en minder werk bij Van As. Herman en Eddie beseffen dat ze iets moeten ondernemen om het tij te doen keren. Ze schrappen de overuren, laten Dick op zelfstandige basis werken en geven Linde een parttime job. Hun crisismaatregelen schieten bij velen echter in het verkeerde keelgat. Ook Jempie wordt hard getroffen.

7. De kluis

Frans is terug op post en probeert de ravage die zijn zonen hebben aangericht te herstellen. Tot overmaat van ramp komt Maïda met een blauw oog melden dat de kluis met zwart geld is gestolen. Frans stuurt Frakke op pad om het probleem op te lossen. Jempie botst toevallig op zijn ex Belinda.
De firma Van As dreigt naast een groot contract van de gemeente te pakken. De deal zou naar hun grote concurrent Daan Renders gaan, maar daar laat Van As het niet bij zitten. Wanneer ze te weten komen dat Daan 's avonds een afspraak heeft met de burgemeester, installeren ze stiekem een camera in zijn bureel. Ze hopen hen te kunnen betrappen, maar hun plan loopt niet zoals verwacht.

9. Burenruzie

Wanneer Frans zondagochtend bij de bakker is, vangt hij toevallig een gesprek op van Dennis, zijn buurman. Dennis is ervan overtuigd dat Mariette zich in haar graf zou omdraaien moest ze weten dat Frans een nieuwe affaire heeft. Frans zint op wraak, hij heeft trouwens nog een oude rekening openstaan met Dennis. Herman verneemt dat zijn dochter iets met Dick heeft.

10. BBQ

Het is de jaarlijkse familie-BBQ aan de vijver. Eddie wil de chalet graag kopen, maar weet niet hoe zijn broer en schoonzus zullen reageren. Herman zit ook met een ei. Zijn broer is namelijk nog steeds niet op de hoogte van de relatie tussen Dick en Linde, en waarschijnlijk komen ze nog langs. Frans heeft een romantische verrassing voor Maïda.

11. Opgelicht

Wanneer de werkmannen 's maandags op de werf toekomen is er een verreiker verdwenen. Frakke wil meteen Frans bellen, maar Bambi houdt hem tegen. Hij wil Frans vandaag met rust laten, want hij trouwt vandaag. Bambi neemt Frakke in vertrouwen, hij had de verreiker in het weekend stiekem verhuurd, maar hij had al terug moeten zijn. Frakke en Bambi gaan de huurder opzoeken.

12. Rudolf

Frans is op huwelijksreis en Eddy en Herman besturen ondertussen het bedrijf. Eddy probeert in de gunst te komen van Tim Van Ravensteen, eigenaar van een grote Nederlandse bouwfirma, en is wat blij als hij Tim mag helpen met de afbraak van een groot gebouw.

13. De verhuis

Na het debacle met de afbraak wil Frans de firma failliet laten gaan om opnieuw op te starten, maar dan met Dick en Linde aan het hoofd. Eddie en Herman beseffen dat ze uitgerangeerd zijn, maar ze geven zich niet zomaar gewonnen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.