Dora the Explorer

Dora the Explorer

Kijk naar Dora en doe mee! Dora is een vrolijk, ondernemend meisje dat graag met haar onafscheidelijke aapje Boots de jungle in trekt op ontdekkingsreis. En jij kan mee!

25 afleveringen

Dora en Boots vinden een groot boek met kinderrijmpjes. Uit dat boek komt een lammetje. Dat lammetje blijkt verdwaald te zijn. Het vraagt Dora en Boots om haar te helpen het huis van haar vriendin Mieke terug te vinden.
Boots laat Dora plaatjes zien van zijn vrachtwagenvrienden. Dan komt er een bericht binnen; IJswagen is in nood! Ze zit vast in de modder en Dora en Boots moeten haar komen redden.

3. Harder!

Dora en Boots zijn vroeg opgestaan. Zo vroeg dat de zon nog slaapt. De zon wordt altijd gewekt door de rode haan, die 'kukeleku' roept vanaf de hoogste berg, maar vandaag heeft de rode haan een schorre keel.
Dora en Boots vinden een robot. Ze moeten eerst batterijen vinden om hem aan de praat te krijgen, maar dan komt hij tot leven. Hij vertelt dat hij Roberto heet en op zoek is naar het huis van opa.
Benny heeft een toverstaf gevonden en hij denkt dat hij daarmee een steen in een aardappel kan veranderen. Maar er gaat iets mis en hij verandert zelf in een aardappel.
Als Dora en Boots met een telescoop naar het heelal staan te kijken, zien ze ineens een vliegende schotel. Die landt vlakbij en er komen vijf ruimtewezens uit: Flinkie, Inkie, Plinkie, Dinkie en Fred.
Dora is haar teddybeer kwijt. De kaart weet wel waar die is: in de verloren stad, want daar is alles wat iedereen ooit is kwijtgeraakt.

8. Meet Diego!

Dora en Boots zoeken de oudere neef van Dora op, Diego. Hij is een dierenredder. Dora en Boots willen hem graag helpen met het redden van Baby Jaguar. Hij zit namelijk vast aan de rand van een waterval.
Dora en Boots spelen een videospelletje 'Red de Kleine Hondjes'. Een boze hondenvanger vangt alle kleine hondjes. Er is één hondje die kan ontsnappen en hij vraagt Dora en boots om hulp!
Dora heeft een sprookjesboek. In het boek leest ze over een prins die tot koning moet worden gekroond, maar de kroon vliegt de lucht in en wil niet naar beneden komen.
Dora, Boots en Diego vinden een heel groot ei. Uit dat ei komt een babydinosaurus. De babydinosaurus wil heel graag terug naar zijn moeder, dus Dora, Boots en Diego gaan hem brengen.
Vandaag is het Boots' speciale dag en dat betekent dat Boots alles mag gaan doen waar hij zin in heeft. Dat laat hij zich geen twee keer zeggen!
Boots en Dora zijn bij Diego in het dierenopvangcentrum als er een nieuw dier wordt binnengebracht. Het is een jonge pinguïn die verdwaald is.
Dora's hele familie zit voor de televisie, want Dora's nicht Daisy moet een belangrijke voetbalwedstrijd spelen. Maar dan zegt de scheidsrechter dat ze de wedstrijd niet kunnen spelen, omdat het team van Daisy te weinig spelers heeft.

15. Boe!

Het is Halloween en iedereen is verkleed, Dora als kat en Boots als brandweerkip (hij kon niet kiezen).
Dora leest het verhaaltje van de drie biggetjes voor aan Boots. Maar als het verhaaltje afgelopen is, wil Boots weten hoe het verder is gegaan. Dat staat niet in het boek, dus moet Dora het zelf verzinnen.

17. Help!

Dora kijkt door haar verrekijker en ze ziet dat er drie vrienden in nood zijn. Baby Jaguar hang aan een tak die elk moment af kan breken, Isa is in een kuil gevallen en Benny is met zijn luchtballon neergestort op de drabbige geiser.
Boots blijft bij Dora logeren. Het is bedtijd en ze willen gaan slapen, maar dan ontdekt Boots dat hij zijn knuffeldinosaurus kwijt is. En zonder zijn knuffeldinosaurus kan hij niet slapen.
Klaar om op ontdekkingstocht te gaan met Dora? Super, een heleboel nieuwe avonturen staan klaar!
Boots heeft een gat in zijn laars. Daarom gaan Dora en hij naar de Supersonische Maakmachine, een machine die alles weer als nieuw maakt.
Dora en Boots zijn aan het honkballen. Boots kan heel goed vangen en gooien, maar niet zo goed slaan. Toch is hij vastbesloten voor het eerst een bal te gaan raken tijdens de wedstrijd van vandaag.
Het is vandaag 'Beste Vriendjesdag' en daarom gaan Dora en Boots samen picknicken op de Regenboogrots. Maar ze zijn allebei op een andere plaats, dus ze moeten alleen de rots zien te vinden.
Dora zit aan tafel met haar familie en al haar vrienden. Bij Dora thuis is het gebruikelijk dat er iemand een verhaal vertelt onder het eten en daarom vertelt Dora over haar eerste ontdekkingstocht.
Dora en Boots zijn bij Dora thuis aan het spelen als Dora's moeder belt. Die is archeoloog en ze staat op het punt om een belangrijke ontdekking te doen, maar daar heeft ze Dora's hulp bij nodig.
Klaar om op ontdekkingstocht te gaan met Dora? Super, een heleboel nieuwe avonturen staan klaar!
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.