Dora the Explorer

Dora the Explorer

Kijk naar Dora en doe mee! Dora is een vrolijk, ondernemend meisje dat graag met haar onafscheidelijke aapje Boots de jungle in trekt op ontdekkingsreis. En jij kan mee!

16 afleveringen

Dora koopt Koos-uit-de-doos als verrassing voor haar kleine broertje en zusje. Samen met Boots moet ze Koos zo snel mogelijk naar haar huis brengen, maar onderweg komen ze natuurlijk weer van alles tegen.
Het is de Dag van de Tweeling en Dora en Boots gaan naar het tweelingenfeest met hun hondje Perrito, dat daar zijn tweelingbroertje zal zien.
Het is Driekoningen en Dora, Diego en Boots gaan verkleed als drie koningen cadeautjes uitdelen op het feest.
Dora en Isa zaaien bloemen in de tuin. Als Isa eenhoornbloemen zaait, verschijnt er een regenboog, waarlangs een eenhoorn naar beneden komt.
Benny gaat voor het eerst aan een race meedoen. Bij de start gaat zijn wagen stuk, maar Dora en Boots overtuigen hem ervan dat hij niet op mag geven.
Boots en Tico gaan voor het eerst naar school. Op de school waar ze heen gaan, leren ze Nederlands en Engels. Boots gaat Tico helpen met Nederlands en Tico helpt Boots met Engels.
Er is een grote rugzakkenoptocht en iedereen maakt een kostuum voor zijn rugzak. Dora's rugzak mag de optocht dit jaar leiden, maar ze moet steeds niesen, waardoor ze haar liedje niet kan zingen.
De laarzen van Boots zijn gerepareerd. Maar als hij ze terug krijgt is er iets vreemds aan de hand: hij kan niet ophouden met stuiteren!
Dora en Boots spelen een oud balspel van de Maya's. Dora kent dat spel uit een boek. In het boek leest ze een verhaal over de tweelingbroers Hoon en Balan.
Dora en Boots willen naar Sprookjesland gaan, maar ze zien in hun sprookjesboek dat er iets niet klopt: er ontbreken stenen in het huisje van de drie biggetjes.
De Grote Rode Kip geeft een goochelshow, maar als hij een konijn wegtovert, gaat er iets mis: de Grote Rode Kip krimpt tot het formaat van een normale kip en het konijn verdwijnt met zijn toverstaf naar Goochelland.
Het is vuilnisophaaldag en Dora en Boots zetten het vuilnis buiten. Benny haalt juist vuilnis op: hij ontdekt in alle afgedankte spullen een verhaal en volgens hem zijn er allerlei schatten te vinden.
Dora en Boots brengen de tweeling naar bed en vertellen een verhaaltje over de Superbaby's. De Superbaby's moeten naar het kasteel van de dromenfee om haar wakker te maken, anders kunnen de baby's in het bos niet dromen tijdens hun middagdutje.
Dora, Boots en Biggetje komen kijken naar de piratenwedstrijd. De piraten moeten een schat vinden, maar Piratenbig vreest dat hij niet mee kan doen, want zijn matrozen zijn ziek.
Dora en Boots lezen een verhaal over de Verjaardagswizzel, die wensen van jarigen laat uitkomen. De toverstaf van de Wizzel waait weg en komt bij Dora en Boots terecht.
Boots wenst bij een wensmachine dat er elke keer als hij 'bananen' zegt, bananen uit de lucht komen vallen. Maar dan gaat de machine stuk en kan hij de wens niet meer ongedaan maken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.