Drie mannen onder een dak

Drie mannen onder een dak

Succesvolle komische serie uit de jaren 90 waarin de 16-jarige Danny op zoek gaat naar zijn biologische vader en uiteindelijk samen met hem en zijn stiefvader gaat samenwonen.

Afleveringen

18 afleveringen

Max gaat voor drie weken op reportage naar Canada. Danny heeft een gevoel dat hij weer in de steek gelaten wordt en vraagt zich af of Max na die drie weken terugkomt. Lucien daarentegen maakt van de gelegenheid gebruik om heel de loft in een ander kleedje te steken.
Lucien eet zich de laatste tijd te pletter. Max heeft last van opvliegendheid. Volgens John zitten beide heren in een midlifecrisis. Geen van beide wil dit toegeven en op de koop toe maken ze ruzie met elkaar.
Een nieuwe huishoudster dringt zich op bij de drie mannen. Probleem is: waar vinden ze een vervangster voor Gilberte? Danny heeft problemen met Van Baelen die nu directeur ad interim van de school is geworden.
Zowel Danny als Lucien zijn geveld door een griepvirus. Max, die voor beide mannen verpleger speelt, is ook van plan om de lessen van Danny bij te wonen omdat hij niet achterop zou raken met zijn leerstof. Van Baelen denkt echter dat Danny zijn school verzuimt.
Nancy vraagt aan de drie mannen of ze niet bij hen mag overnachten, er werd namelijk bij haar ingebroken en zij is te bang om terug naar haar appartement te gaan. Aanvankelijk zou ze maar een nacht blijven maar na enkele dagen stellen de drie mannen haar aanwezigheid minder en minder op prijs. Er wordt besloten om Nancy buiten te werken op een diplomatische manier.
Na veel gezeur mag Danny naar aanleiding van Ann's verjaardag een party geven in de Loft. Lucien heeft die avond een afspraak met een grote scheepsmagnaat Van Coppenolle. Door de party moet Lucien noodgedwongen zijn vergadering plaats laten vinden in het café van John. Max, die anders zo'n fuifbeest is, wil verder werken aan zijn tweede boek over John.
Lucien wil koste wat het kost de zomervakantie doorbrengen in Frankrijk. Max daarentegen wil niets liever dan naar England gaan. Danny zit tussen twee vuren want de twee kemphanen willen beiden Danny met zich meenemen.
Lucien heeft geen zin meer om te gaan werken en denkt aan prepensioen. Hij wil zich bezighouden met zijn hobby's: elektrische treinen, schilderen en biljarten. Max wordt gek van Lucien zijn kinds gedrag en vraagt zich af wat de volgende stap zal zijn. Van Baelen heeft ook een nieuwe hobby: vliegtuigen... Max en Danny krijgen een limineus idee om hem eens goed beet te nemen.
Lucien vindt dat de generatie van nu veel te veel aan seks denkt, zelf heeft hij nog nooit met Danny over seksuele voorlichting gepraat. Ze vinden dat hij er nu wel de leeftijd voor heeft, maar weten niet goed hoe ze het hem duidelijk moeten maken. Volgens hen leeft Danny er maar op los met zijn vriendinnetjes en dat kan niet langer.
Van Baelen heeft de school in twee groepen gesplitst; de bollen en de strepen. De bollen zijn de Van Baelen aanhangers, de strepen zijn de rebellen aangevoerd door Danny. Lucien wil van een muiterij niets weten en verzet zich tegen het gedrag van zijn zoon. Max denkt dat de tijd aangebroken is om Van Baelen zelf eens streepjes te geven.
John is een zenuwinzinking nabij, hij weet met zichzelf geen blijf meer. Hij zit dagen na elkaar bij de drie mannen thuis zich te vervelen. Danny stelt voor dat John eens voor een week op vakantie gaat, Lucien zal het café wel overnemen. Lucien vervult vol overtuiging zijn rol als barman, maar dat gebeurt niet zonder de nodige rampen.
Danny is smoorverliefd op de adelijke Nederlandse schone Isabel. Hij wordt volledig ingepalmd en gaat zich snobistisch gedragen. Hij wil koste wat het kost zijn "verloofde" uitnodigen op een dinertje thuis. Max vindt dat bekakt gedoe maar niks, Lucien ziet echter een toekomstige schoondochter in haar.
Nancy heeft terug een man gevonden met wie ze wil trouwen. Maar ze wil eerst de toestemming krijgen van haar "drie mannen". Max, Danny en Lucien geven hun zegen totdat ze de man, Honore van Balthussen, voor het eerst te zien krijgen.
Max wordt achtervolgd door een hond, hij besluit het dier mee naar huis te brengen. Dit tegen de zin van Lucien die een hekel heeft aan honden en zeker als het om zo'n groot beest gaat. Danny en Max kunnen het niet over hun hart krijgen om de viervoeter naar een asiel te doen.
Lucien is in zijn nopjes want binnen een paar dagen is er een voetbalmatch die beslissend is voor de Belgische ploeg. Lucien is een groot voetbalfan en wil die dag koste wat het kost als een echte supporter voor zijn tv zitten. Max heeft diezelfde avond een groepje mensen uitgenodingd om een tupperwaredemonstratie te houden.
Danny en Max worden al een paar dagen achtervolgd door een man in zwarte kleren. Geen van beide durft er iets van tegen Lucien te zeggen. Als Danny vertelt dat hij een voetbalmatch gaat spelen bij een ploegje van een van zijn vrienden is Lucien in de wolken en maakt hij grootse plannen om van zijn zoon een profvoetballer te maken. Ondertussen blijft de man hen schaduwen...
Ten huize van Hugo is de situatie niet al te best en Danny vraagt of hij niet een paar dagen bij hen wil komen wonen totdat zijn ouders wat afgekoeld zijn. Lucien en Max worden in het nauw gedreven door de opdringerige Hugo en als op de koop toe nog spullen verdwijnen in het huis beginnen Max en Lucien zich af te vragen of Hugo wel die eerlijke jongen is die hij lijkt te zijn.
Danny wil met oudejaarsavond thuis een feestje geven met zijn klasgenoten. Lucien wil samen met Reinhilde Rubens feestvieren maar deze kan helaas niet dus stelt Danny voor dat zijn twee vaders samen met Sofie, John en Oscar nieuwjaar vieren bij Nancy thuis. Als de twee mannen samen het diner voorbereiden is er weinig van een vredige oudejaarssfeer te bespeuren.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.