Een echte job NL

Een echte job NL

Bekende Nederlanders gaan aan de slag in een ziekenhuis om er een 'echte job' uit te oefenen. Daar ervaren ze van dichtbij hoe zwaar, maar ook hoe bijzonder werken in de zorg is.

Afleveringen

6 afleveringen

Rachel Hazes schrikt heel erg wanneer ze te horen krijgt dat ze stage zal lopen op de afdeling oncologie. Ze is namelijk erg bang voor de dood. Caroline van der Plas twijfelt op haar allereerste stagedag geen seconde wanneer ze geconfronteerd wordt met een hevig bloedende wond. Terwijl mentor-verpleegkundige Nelly hulp haalt, doet Caroline alles wat ze kan om het bloeden te stelpen.
Natasja Froger doet er alles aan om het hoge tempo op de spoedeisende hulp vol te houden. Caroline is enorm geraakt door een patiënt die haar aan haar overleden vader doet denken. De 82-jarige man ligt voor de derde keer in zeer korte tijd in het ziekenhuis en lucht zijn hart bij haar. Rachel doet haar best, maar het lukt haar niet om zich over haar prikangst heen te zetten.
De BN'ers zijn bijna halverwege hun stage. Rachel zet steeds meer stappen om haar angst voor naalden te overwinnen, Philippe moet tot zijn grote schrik een blaaskatheter vervangen, Natasja wordt geraakt door de positieve levenshouding van een patiënt die enkel nog kan spreken door een kastje op zijn keel en Caroline houdt de hand van een patiënt vast tijdens een pijnlijke ingreep.
Caroline draait deze keer een volledige dienst op de afgesloten Covid-afdeling, en dat is erg intensief. Natasja ondersteunt een grondwerker die door een ongeluk zijn vingertopje moet missen en troost een vrouw wier elleboog ernstig gebroken is. Philippe haast zich met zijn mentor naar de spoeddienst, waar een jongetje werd opgenomen dat al bijna een week niet gegeten heeft.
Caroline schrikt zich rot wanneer ze tijdens haar shift in het operatiekwartier ziet hoe een patiënt stopt met ademen terwijl ze onder narcose wordt gebracht. Op de spoedeisende hulp heeft Natasja inmiddels haar draai gevonden. Rachel maakt de balans op wat betreft haar prikangst en Philippe draait zijn allerlaatste shift op de afdeling ouderengeneeskunde.
Het is de allerlaatste stagedag voor Natasja, Philippe, Rachel en Caroline en dat vieren ze op een bijzondere manier met hun mentoren. Philippe mag op zijn laatste dag op een hele bijzondere afdeling meedraaien: de neonatologie. Hij raakt er op slag verliefd op de te vroeg geboren baby'tjes. Caroline komt een oude bekende tegen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.