Een Echte Job

Een Echte Job

Vijf bekende Vlamingen stappen uit de spotlights om zich ten dienste te stellen van anderen op een afdeling van een ziekenhuis in Vlaanderen.

Afleveringen

8 afleveringen

Kamal Kharmach, Stephanie Planckaert, Kürt Rogiers, Nathalie Meskens en Celine Van Ouytsel gaan de uitdaging aan om drie weken lang stage te lopen als verpleegkundigen in het UZ Leuven. Zij ruilen hun job in de spotlights in voor het kraakwitte uniform van een zorgverlener. Ze starten dit unieke traject met een intensieve spoedcursus verpleegkunde.
Onze vijf stagiairs gaan verder met hun eerste stagedag. Kamal en Nathalie ervaren voor het eerst de keerzijde van de job. Kamal mag Annie, een palliatieve patiënte, verzorgen en Nathalie raakt ontroerd door het verhaal van de negentienjarige Frauke en haar moeder. Celine is dan weer getuige van de mijlpaal van Jenny, die voor het eerst in meer dan 80 dagen weer op de gang kan wandelen.
De eerste stageweek loopt op zijn einde. Het nieuwe is eraf en geleidelijk aan zoeken onze vijf stagiairs naar hun plek op hun afdeling. Kamal mag voor het eerst met de mug uitrukken en Kürt mag een patiënt met een nieuwe nier ontslaan. Nathalie heeft het emotioneel wat moeilijk.
Vandaag hebben de vijf stagiairs voor het eerst een late shift voor de boeg. Een ander ritme, een ander takenpakket en voor velen ook weer een hele groep nieuwe patiënten. Kamal probeert op Spoed theoretische kennis in praktijk te brengen.

Aflevering 5

De vijf stagiairs mogen vandaag een nachtje doordoen tijdens hun nachtshift. Voor Kamal wordt het een memorabele nacht. Hij mag namelijk enkele keren uitrukken met de MUG. Op de dienst intensieve zorgen wordt Rik binnengebracht. Celine is onder de indruk van zijn verhaal en heeft het moeilijk om de juiste houding te vinden.

Aflevering 6

Na twee weken stage groeit het zelfvertrouwen van de stagiairs. De behandelingen worden echter complexer en de uitdagingen groter. Zo mag Celine voor het eerst assisteren bij een complexe wondverzorging in het brandwondencentrum en heeft Kamal een drukke dag op de spoedafdeling.

Aflevering 7

De laatste stageweek is van start gegaan en hoewel het einde in zicht is, brengt elke dag in het ziekenhuis nog onverwachte wendingen met zich mee. Zo krijgt Stephanie de unieke kans om live een complexe longoperatie bij te wonen in het operatiekwartier en wordt Celine officieel lid van het team door een gepaste doop.

Aflevering 8

Na drie weken stage zit het unieke avontuur voor de bekende stagiairs er bijna op. Op de laatste stagedag ervaart Kamal op Spoed een code rood, rondt Kürt het unieke transplantatieverhaal van Tim en zijn moeder af en neemt Nathalie met gemengde gevoelens afscheid van haar afdeling en de kinderen die haar nog lang bij zullen blijven.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.