SOS Piet XL

SOS Piet XL

Piet Huysentruyt, de man die zijn volk leerde koken, trekt opnieuw als 'SOS Piet' op pad om bekende en onbekende Vlamingen bij te staan met hun kleine of grote culinaire problemen.

Afleveringen

8 afleveringen

Kim neemt ons mee naar zijn heiligdom waar hij een dorade heeft gemaakt. Hij heeft helaas grote problemen met de zoutkorst en kruiding van zijn vis. Ann Van Elsen maakt ribbetjes zo zwart als de nacht. Ze wil geen kindereten serveren aan haar man en dus steekt Piet haar een handje toe om haar groentjes en marinade naar een hoger culinair niveau te tillen.
Jurgen is een BBQ-enthousiast met een dubbel probleem: zijn gevulde varkenshaasje is wel lekker, maar loopt uit en de gepofte aardappelen poffen niet op het juiste moment. De scampi's van Veronique zien er goed uit, maar hebben geen smaak. Tot overmaat van ramp loopt haar saus alle kanten op. Gelukkig staat Piet klaar om een handje te helpen.
Patjes Grill House streeft ernaar om perfectie te serveren. De hartige wafels zien er heerlijk uit, maar kunnen toch nog wat smaak gebruiken. Dat BBQ-gerechten niet altijd even eenvoudig zijn, weet ook Sarah, een grote ster op sociale media. Piet snelt te hulp voor de creatie van een 'masterpiece'.
Nancy, bekend als het snijwonder van Kaprijke, heeft haar gamba's graag sappig en heet. In haar eentje is dat nog niet gelukt, maar als Piet haar komt helpen, lukt het misschien toch om er een heerlijk recept van te maken. Sergio eet dan weer liever mosselen, maar zijn looksaus smaakt naar niets.
Eveline is gek van picanha, een Zuid-Amerikaans gerecht met zeer pikante chimichurri. Piet toont haar hoe je dit groot stuk vlees op de barbecue klaarmaakt. Bij Caroline proeven we van een Chinese zeebaars met shiitake. Om dat goed klaar te maken, heeft ze Piet én zijn uitgebreide kennis van exotische barbecuegerechten nodig.

Aflevering 6

Nicky's zwezerik hangt erbij alsof het een slappe handdoek is en zijn saus lijkt verdacht veel op behanglijm. Gelukkig komt SOS Piet om de dag te redden. Ondertussen staat Karen, een BBQ-beginner, ook voor een uitdaging. Ze heeft geen idee hoe ze de grill moet aansteken, maar haar verlangen naar een groots BBQ-feest is torenhoog.

Aflevering 7

Christophe wil een pizza op de barbecue maken! Helaas blijkt zijn grillavontuur een enorme uitdaging te zijn. Gelukkig schiet Piet te hulp met zijn grillkennis en een flinke dosis humor. Ondertussen staat Tom voor een ander grilldilemma. Hij wil een enorme côte à l'os serveren aan de hele familie, maar met zijn reputatie van het creëren van zwartgeblakerde buitenkanten en rauwe binnenkanten, heeft hij dringend hulp nodig.

Aflevering 8

Piet staat te popelen om niet één, niet twee, maar drie barbecue-avonturiers te begeleiden. Eerst duiken we de keuken in bij Siham, die samen met onze chef een zalm zal bereiden tot een smaakvol meesterwerk. Christoff roept dan weer de hulp in van Piet om een heerlijke tonijn klaar te maken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.