Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

1. De Ommekeer

De reeks begint met Witse, die aankomt in zijn nieuwe woning gelegen in een sociale woonwijk buiten Halle. Hier zal hij een nieuw leven beginnen als commissaris bij de Federale Recherche.

2. De Bonami

Dennis Falkenhofer, matroos op het schip 'Bonami', wordt vermoord gevonden langs het kanaal. De gruwelijke manier waarop hij met een mes is bewerkt, doet de speurders vaststellen dat het hier om een passionele moord gaat. Een zaak voor Witse.

3. Het Horloge

Een kind werd doodgereden, de dader pleegde vluchtmisdrijf. De avond vóór de begrafenis belt hij anoniem naar de ouders om zijn spijt te betuigen. Het zou dus kunnen dat hij naar de begrafenis komt en daarom houdt Witse een oogje in het zeil.

4. Afscheid

De pittige, 35-jarige Charlotte Brabants is enquêtrice voor verschillende firma's. Via een huwelijksbureau is ze in contact gekomen met Jan Duckart, maar na een tijdje heeft ze hem afgewezen. De man nam dit niet en blijft haar achtervolgen.
Patrick Gijsbrechts is animator in een rusthuis. Hij is zeer geliefd bij de oude vrouwtjes want niets is hem teveel. Terwijl Patrick op een dag staat te tanken is hij getuige van een carjacking: een deftige dame wordt hardhandig aangepakt.

6. Bijklussen

De scheiding valt Witse zwaarder dan hij wil toegeven. Keysers, zijn vroegere baas, nu haar minnaar roept zijn hulp in omdat bij een schilderijendiefstal in Brussel een agent het leven liet en Witse de vermoedelijke opdrachtgever kent.

7. Loesje

In het Hulpcentrum voor Jongeren komt er in de late avond een telefoontje binnen van een jongen, die op de brug van het kanaal staat en ermee dreigt zelfmoord te plegen. Een laatste noodkreet?
Een gezellig etentje met Annemie Nachtegaele wordt bruusk onderbroken als Witse weggeroepen wordt omdat er een aanslag op Van Deun werd gepleegd: hij werd zwaargewond in zijn auto aangetroffen, met naast zich een verrekijker en een fototoestel.

9. De Honden

Tot hij met pensioen ging runde Victor Opdebeeck een garage, die hij overliet aan zijn dochter en schoonzoon. Sindsdien fokt hij met overgave Duitse herders en Rotweilers om de plotse leegte in zijn bestaan op te vullen.
Monica en Liesbeth beëindigen hun oecumenisch halfuurtje bij 'Radio Halle Regionaal' en maken een afspraak om dezelfde avond om zeven uur het programma af te werken. Vanaf dat moment lijkt Monica wel van de aardbodem verdwenen.
In Witses buurt komt een ruige motorrijder, Bobby McGee, wonen. Bobby ontfermt zich over zijn mentaal gehandicapte neef Leo wanneer diens moeder dodelijk ziek in het hospitaal belandt. Alles lijkt okee. Tot Leo op een avond doodgeschoten wordt.
Witse wordt door een vroegere tipgever, Albain Dictus, op het spoor gebracht van een duur zilverservies dat tijdens een roofmoord te Halle werd ontvreemd. Omdat dit een onopgeloste zaak van Van Deun is, wordt die bij het onderzoek betrokken.
De vriendin van Albain, Jeanine, maakt zich zorgen om hem en dreigt ermee Witse te waarschuwen. Witse, die in Brussel moet zijn voor zijn echtscheiding, gaat bij Jeanine op bezoek, maar ze weigert hem toch iets te zeggen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.