Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

Een studente wordt op klaarlichte dag doodgeschoten. Onderzoek toont aan dat ze wel een verliefde stalker had maar diens alibi voor de moord is solide. Witse weet niet welke kant hij op moet, tot de dader contact met hem opneemt.

2. Kinderspel

Een jongen wordt het slachtoffer van steamen. Wat later wordt de jongen die hem bedreigde dood teruggevonden. Een zware klus voor Witse, vooral wanneer blijkt dat de vader van de jongen in de buurt was waar het lijk werd teruggevonden.
De begrafenis van Dimi wordt ruw verstoord door een gijzeling: twee gangsters die een pensioenkas hebben overvallen hebben zich verschanst in een huis bij een alleenstaande gescheiden moeder en haar zoontje.

4. Dodenrit

Tijdens een trainingsrit valt de ster van een lokale wielerploeg plots dood neer. Blijkt dat hij een zeer hoge dosis doping in zijn bloed heeft, maar de man slikte nooit. Witse en zijn nieuwe compagnon, Billy Redant, moeten de zaak onderzoeken.
Een acteur schiet zichzelf door het hoofd bij een opvoering van een amateurgezelschap. Zelfmoord, zo lijkt het, maar al gauw ontdekt Witse dat de man een waslijst vijanden had binnen het gezelschap en op de kliniek waar hij hoofdgeneesheer was.

6. De Dorpsgek

Een mentaal gehandicapte jongen, Walter, ziet een moord gebeuren in het huis van Julie, de vrouw bij wie hij te werk gesteld is in het fitnesscentrum. Sam gelooft Walter direct, een uitgebluste Witse kan het allemaal zoveel niet meer schelen.

7. De Pyromaan

Een pyromaan teistert Halle. de schade is aanzienlijk maar er vallen geen doden, tot op een nacht een schrootschip uitbrandt en de eigenaar dood teruggevonden wordt in de resten. Blijkt dat de man een tiran was die zijn gezin de duvel aandeed.
In Halle worden op korte termijn twee mannen teruggevonden die op een gelijkaardige manier worden vermoord: vastgebonden, halfnaakt, gestikt. Blijkt dat de twee mannen samen met een derde in een zelfde peloton in het leger zaten.
In het kanaal worden plastic zakken gevonden met daarin de lichaamsresten van een Filippijnse vrouw. Haar echtgenoot, een oudere, sjofele man, is er kapot van. Onderzoek wijst uit dat de levenswandel van de dode vrouw niet onbesproken was.
Witse krijgt bericht van een vrouw op haar sterfbed, Alice, dat ze hem wil spreken. Witse heeft indertijd haar man gearresteerd voor de moord op een prostituée, zij was degene die zijn alibi definitief ontkrachtte.

11. Obsessie

Een immobiliënmakelaar wordt neergeschoten in het huis van een gekend oplichter. Sam kent het slachtoffer vanuit haar humanioratijd. Diens vrouw is ontroostbaar, de huisdokter die haar verzorgt is ook een oude bekende van Sam.
Een man overlijdt na het eten van een pudding dat vergiftigd blijkt te zijn. Een kind sterft bij een gelijkaardig incident. De desserts zijn afkomstig uit de Supri-supermarkt. Witse en Co stellen alles in het werk om de dader op te sporen.
Er komen nog twee opeenvolgende eisen tot geldoverdracht. De afpersers vinden de dood. Voor Wijtinckx is alles nu opgelost maar Witse is er zeker van dat het echte brein achter de zaak nog actief is? En hij blijft zich vastbijten in de zaak.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.