Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

1. Innige Band

Van Deun keert terug uit ziekteverlof. Dams heeft psychologische moeilijkheden na de dramatische gebeurtenissen. Een vrouw wordt vermoord teruggevonden in haar flat. De hoofdverdachte is haar ex-man.

2. Het Meisje

Op een werf wordt een dode jongeman gevonden. Het blijkt een illegale asielzoeker uit Moldavië te zijn. Witse vindt het tienjarige zusje van het slachtoffer. Het onderzoek leidt naar werkgevers die het niet nauw nemen met de sociale wetgeving.

3. Mr. Cash

Een rijke notaris wordt dood teruggevonden, gestikt in een mondvol geld. Witse sluit vriendschap met de tuinman van de notaris, en ontdekt via hem dat de notaris een liederlijk leven leidde dat hem vele vijanden opleverde.

4. Terminaal

Een maniakale killer pleegt meerdere bloederige moorden op één dag. Witse en zijn team moeten de man zien te vinden en tegen te houden, maar tussen zijn slachtoffers is er blijkbaar geen enkel verband.

5. Familie

Sams jongste broer lijkt betrokken bij een moordzaak. Sam is overtuigd van zijn onschuld, maar ze mag zich niet met het onderzoek moeien. Toch probeert ze zelf klaarheid te brengen in de zaak. Maar is ze wel opgewassen tegen de waarheid?
Een man wordt vermoord teruggevonden. In het rusthuis waar hij verbleef, ontdekt Witse dat de man onderzoeksjournalist was. Naar eigen zeggen was de man bovendien een zaak op het spoor. Heeft een vijand uit het verleden wraak genomen?
Een man komt zichzelf aangeven: hij heeft zijn vrouw vermoord. Al gauw blijkt dat de vrouw, die in therapie was, zelfmoord heeft gepleegd. Annemie verdenkt de therapeut van de vrouw van onethische handelingen en misbruik van zijn patiëntes.
Een bibliothecaresse wordt na haar uren vermoord in de stadsbibliotheek. Maar er is een getuige: Bram, een blinde jongen aan wie ze bijles gaf. Sam en Witse proberen Bram zover te brengen dat hij zich waardevolle elementen kan herinneren.

9. Corvette

Een fietsend gezin wordt van de baan gereden door een dolle chauffeur in een Corvette. Het zoontje overleeft het ongeval niet. Witse en zijn ploeg komen terecht in een wereld van autoraces en van handel in tweedehandswagens.

10. Dilemma

Een pastoor wordt dood aangetroffen in zijn parochiekerk. Op het eerste zicht lijkt de man een levende heilige te zijn geweest, die zich inzette voor de zieken, ouderen en zwakken van zijn parochie. Maar had de man ook een meer duistere kant?
Een industrieel die sinds een hersenbloeding aan zijn bed gekluisterd was, overlijdt in zijn slaap. De dokter vermoedt dat het om een verdacht overlijden gaat en haalt Witse erbij. Blijkbaar heeft de verlamde man een overdosis rohypnol geslikt.
Marie Vandecasteele is een zeer getalenteerde amazone. Op de dag van de eerste selectie presteert Marie slecht. Later rijdt ze met haar brommer tegen een goed zichtbare bestelwagen. Er wordt kalmeermiddel in haar bloed aangetroffen.
De zaak Rob Dingemans neemt een onverwachte wending. Witse raakt ervan overtuigd dat de manege slechts een dekmantel is voor een professioneel georganiseerde diamantsmokkel. De criminelen blijken uiterst gevaarlijk te zijn.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.