Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

Sarah Paulus, dochter van de meubelmagnaat Emiel Paulus, wordt vermoord teruggevonden op de parking van de meubelzaak. Emiel Paulus eist dat de politie alles doet om de dader te vinden. W
In het beautycentrum van Eva Bloemendael wordt de Indische masseur Sira, een Sikh, dood teruggevonden in een kruidenbad. Bij onderzoek blijkt dat de uitbaatster, Eva Bloemendael, zich meer bekommert om de zakelijke gevolgen van deze tragedie.
Bart Vanautgaerden, medewerker bij de Vlaamse dienst voor landsbeheer, wordt dood aangetroffen bij het weiland van boer Gerard Ansoms. Witse krijgt al snel een confrontatie met Ansoms, die het vaak aan de stok had met Bart om zijn principes.
In een chocoladefabriek wordt de jonge vriend en artistieke manager van de bejaarde eigenares, een vroegere music-hall zangeres, dood teruggevonden. Witse's onderzoek onthult een slangennest van afgunst, frustratie en hebzucht.
Het lijk van een landbouwer wordt opgevist uit de rivier. De familie van de man reageert echter helemaal anders dan verwacht. Wanneer blijkt dat de man vermoord werd, en niet door verdrinking stierf, probeert Witse het raadsel op te lossen.
In de straat van Dams worden twee mensen dood teruggevonden; het lijkt op moord en zelfmoord. De kinderen, tieners David en Kathleen, hebben gezien hoe hun vader hun moeder neerschoot en dan zelfmoord pleegde.

7. Inch' Allah

Een portier wordt neergeschoten bij een dancing te Halle. Een Marokkaanse jongen met wie hij eerder die avond ruzie had, wordt als dader aanzien. Maar een riooljournalist zet Witse op een ander spoor dat leidt naar de Brusselse onderwereld.

8. De Eenzaat

Een eenzame zonderling wordt geregeld gepest door de jeugd uit de buurt. Wanneer een jongetje dood teruggevonden wordt in het bos vlakbij zijn huis, gaan de poppen aan het dansen. Witse onderzoekt de zaak die enkele schokkende wendingen kent.

9. Diabolo

Een jonge jongleur wordt gewurgd aangetroffen in zijn tuinhuisje. Zijn moeder is lid van De Kinderen Van God, een strenge katholieke splinterbeweging. De groep wordt geleid door een charismatische priester.

10. Tweespoor

Een lesbische vrouw, Lies, maakt ruzie met haar vriendin Anja, die haar bedriegt met een man. Later op de avond wordt Lies verdronken en geëlektrocuteerd teruggevonden in bad.
De dochter van Fernand Vanlombeek, eigenaar van een transportbedrijf, wordt ontvoerd. Zijn Russische vrouw vermoedt hierin de hand van de Russische Maffia te zien.
Witse krijgt een hulpkreet van een prostituee die vroeger tipgeefster van hem was in Brussel. Ze voelt zich bedreigd. Na een confrontatie met 2 zware jongens die het op haar gemunt hebben, neemt Witse haar mee naar een hotel om onder te duiken.
Pauwels wordt neergeschoten en Witse krijgt de schuld in de schoenen geschoven. Hij kan de politie ontwijken en neemt onderzoeksrechter Hauspie gevangen. Die werd gechanteerd door Pauwels en beweert niets met de moorden te maken te hebben.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.