Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

1. Pianissimo

De Amerikaanse pianist David Ingle wordt dood aangetroffen achter zijn vleugelpiano. De arrogante Ingle, in het land voor de Koningin Elisabethwedstrijd, blijkt tijdens zijn korte verblijf in recordtempo vijanden te hebben gemaakt.

2. Game Over

Een zwangere jonge vrouw wordt vermoord. De verdenking valt op haar echtgenoot, die een tweede kindje niet zag zitten. Maar ook een zestienjarige gedraagt zich vreemd. Volgens zijn ouders lijdt hij aan een trauma sinds hij een lijk ontdekte.

3. Blufpoker

Een man wordt dood aangetroffen, nadat hij onder stroom werd gezet met een Taser-pistool. Heeft hij een inbreker betrapt? Of is er meer aan de hand? Witse ontdekt dat de man verslaafd was aan poker, en gaat op onderzoek in het gokmilieu.

4. Klare Lijn

Danny Hoste en haar vijftienjarige zoon Jonas hebben hun leven opnieuw op de rails. Danny is een b&b begonnen, en Jonas volgt les in de tekenacademie. Tot Danny op een dag het lijk van een onbekende man vindt in een van haar gastenkamers.

5. Jelle

Het lijk van Jelle, een jongen met het syndroom van Down, wordt uit de stadsvijver gehaald. Het spoor leidt al snel naar circus Monelly. Jelle hing er vaak rond en had er enkele vrienden. Maar de jongen was er niet door iedereen geliefd.
Op de parking van een dancing wordt het lijk van een Turkse jongen gevonden. Hij had een relatie met een Koerdisch meisje uit een streng moslimmilieu. Het vermoeden ontstaat dat het om eerwraak gaat.
Witse jaagt op de vermoedelijke dader van een dubbele eerwraak. Hij wordt geconfronteerd met felle tegenstand vanuit politieke hoek. De pers pakt hem zwaar aan over zijn vermeend racistisch gedrag.

8. Hoofdzaak

Op het bureau van Witse staat de reconstructie van een hoofd waarvan de schedel in een vijver werd gevonden. Groot is de verbazing wanneer een slager zich komt melden die beweert dat het hoofd dat van zijn tweelingbroer is.

9. Maskers

Terwijl Halle zich opmaakt voor de jaarlijkse carnavalsstoet, ontvangt de lokale televisie een alarmerend telefoontje. Een onbekende beller kondigt de publieke executie aan van Prins Carnaval. Voor Witse en team start een race tegen de klok.

10. Fleur

Witse wordt benaderd door een vrouw die hardnekkig beweert dat haar zoon iets ergs zal overkomen. Ze smeekt Witse om het te voorkomen. Wanneer Witse haar vraagt hoe ze dat weet, blijken 'de kaarten' het voorspeld te hebben.

11. Tweestrijd

In het kanaal Brussel-Charleroi wordt een wagen gevonden met het lijk van een man. Hij werd met messteken om het leven gebracht. Witse vermoedt dat hij het slachtoffer is geworden van wraak.
In het Hallerbos wordt het lijk gevonden van een knappe jonge vrouw. Witse verhoort haar adoptieouders en haar ex-vriend, maar zonder resultaat. Volgens hen was de jonge vrouw al ruim een maand spoorloos.
Nu de dader vermoord is teruggevonden, staat Witse voor een van de grootste mysteries in zijn carrière. Samen met zijn team bijt hij zich vast in de zaak, op zoek naar logische verklaringen. Maar dan verdwijnt opnieuw een van de Veritasleden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.