Witse

Witse

De eigenzinnige en gedreven politierechercheur Witse krijgt in deze VRT-reeks de meest uiteenlopende moordzaken voorgeschoteld. Witse en zijn team van rechercheurs en agenten van de federale recherche, moordsectie Halle gaan tot het uiterste om deze misdaden op te lossen.

13 afleveringen

1. Zondagskind

Iris Oosterlinck staat aan het hoofd van een bloeiend familiebedrijf en heeft een gelukkig gezinsleven. Maar wanneer ze slachtoffer wordt van een brutale carjacking, kantelt haar geluk. Haar baby Lily lag achterin de wagen te slapen.

2. In Godsnaam

De eigenaar van een krantenwinkel wordt dood aangetroffen. Hij werd het hoofd ingeslagen met een lottovalideringsmachine. Op het eerste zicht lijkt het een ordinaire roofmoord maar Witse en zijn team vermoeden dat er meer aan de hand is.
Marcel Moerman, een tachtigjarige weduwnaar, wordt 's ochtends dood aangetroffen in bed. Hij werd verstikt met zijn hoofdkussen. Er zijn geen sporen van braak, maar zijn kleindochter Nele en buurvrouw Suzanne hadden een sleutel van zijn huis.

4. Kortjakje

In een verwaarloosd kapelletje wordt het lijk van een man gevonden. Witse ontdekt dat de man een affaire had, maar daarna definitief voor zijn gezin koos en van werk veranderde.

5. Babyblues

Chiara is amper drie maanden oud wanneer ze dood wordt aangetroffen in haar wieg. Konden Sally en Mario het gekrijs van hun huilbaby niet langer aan en hebben ze Chiara te hard door elkaar geschud?

6. Chef

Verbazing alom bij de federale recherche wanneer Jean Sercu, de befaamde kok van het sterrenrestaurant Hof Sercu, zichzelf komt aangeven. Hij beweert dat hij zijn jonge, talentvolle souschef vermoord heeft.

7. De Prooi

Een bankbediende wordt dood aangetroffen in de kluis. Er blijkt ook geld verdwenen te zijn. Nog voor Witse zijn onderzoek kan starten, komt er een melding van een tweede overval, deze keer op een wedkantoor.

8. In de Fout

Een jager wordt in de borst geschoten. Witse ontdekt dat het slachtoffer, een succesvol chirurg en rokkenjager, ook 'doktertje' speelde met de vrouw van een collega. Deze is lang niet de enige verdachte, het ziekenhuis blijkt een wespennest.

9. Vrije Val

Een parachutiste stort te pletter. Witse ontdekt dat er sabotage in het spel is, Tania Verstraete is vermoord. Wanneer belangrijk bewijsmateriaal teruggevonden wordt met vingerafdrukken van Tania's springpartner Bram erop lijkt alles opgelost.

10. Ijskoud

Twee keer kort na elkaar wordt een lijk ontdekt waarvan de tong afgesneden is. Witse ontdekt dat het gaat om een afrekening uit het verleden. De moordenaar heeft 25 jaar gewacht op wraak en slaat nu toe. Witse wordt een speelbal van de dader.

11. Onder Vuur

Het dodelijk auto-ongeval van brandweerman Sven Leyts roept veel emoties en vragen op bij zijn collega's. Waarom zat de autosleutel niet meer in het contact na het ongeluk? Witse onderzoekt de eigenaardige zaak.
Tijdens de werken op een bouwwerf wordt een lijk ontdekt. Het spoor leidt naar het farmaceutische bedrijf Houtteman-pharma, dat eigendom is van de schoonvader van Witses chef, Peter Wijtinckx.
Witse krijgt af te rekenen met een tegenstander die machtiger is dan alle anderen die hij ooit in zijn carrière tegenover zich heeft gekregen: de Italiaanse maffia.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.