Commissaris Roos

Commissaris Roos

Ward De Ravet in de titelrol van commissaris Roos, die samen met zijn inspecteurs allerhande misdaden oplost.

Afleveringen

13 afleveringen

De agressieve Berthe is weer in één van haar legendarische slechte buien en dat neemt nichtje Alida blijkbaar niet meer. Berthe's veel zachtere tweelingzus Amanda is bang voor een confrontatie, en komt zoals gewoonlijk niet tussenbeide. De volgende ochtend treft Alida haar tante Berthe dood in bed aan. De wetsdokter stelt vergiftiging vast.
De oude koster van een dorpskerk wordt 's morgens vroeg zwaar toegetakeld aangetroffen achter in de kerk. Een ongeluk, denkt de pastoor. Zo denkt commissaris Roos er niet over. De non die de koster vond én de pastoor brengen commissaris Roos op het spoor van een kunstdiefstal. Roos dringt door in het wespennest, wat hem bijna het leven kost.
Frank en Fabienne worden uit een brandende auto gered. 'Hij wou me vermoorden', mompelt de man. Een uitspraak die commissaris Roos doet beslissen een onderzoek in te stellen. Werd er aan de stuurinrichting van de auto geknoeid? Hoe betrouwbaar is de garagehouder? Zat de toevallige lifter er voor iets tussen? Veel vragen waarop commissaris Roos de antwoorden moet zien te vinden.
Commissaris Roos reist met Marijke en Herman naar Spanje voor een rogatoir onderzoek. Op de luchthaven van Alicante botsen ze op Camiel Goedleven, een klasgenoot van Roos. Vroeger was de man al onbetrouwbaar en alles wijst erop dat hij helemaal niet veranderd is.
In één van de Far West-dorpjes, waar toeristen van een onschuldig weekend tussen cowboys, Indianen, de sheriff en andere figuren kunnen genieten, gebeurt een moord. De sheriff wordt er dood teruggevonden met een schotwonde in het hoofd. Als Roos, Marijke en Herman ter plaatse komen, stellen ze vast dat verschillende mensen een motief hadden om de sheriff te vermoorden.
Op het bureau van commissaris Roos loopt een alarmerend telefoontje binnen. Een vrouw roept: "De moordenaars zijn in huis!", daarna een luide gil... Als Roos, Marijke en Herman ter plaatse aankomen, blijkt dat er niets is gebeurd, want twee heren en een dame houden er hun jaarlijkse vergadering. Vals alarm? Een onsmakelijke grap?
Een man wordt in het bureau van commissaris Roos op de rooster gelegd. Hij was in Spanje getuige van een ongeval, waarbij een Belgische vrouw het leven liet. Wat begint als een formaliteit, evolueert tot een zware verdenking. Heeft de man wel de waarheid verteld? Wat heeft hij verzwegen?
Een man overlijdt in het ziekenhuis. Dat gebeurt wel vaker, maar opvallend is dat hij gevonden wordt met een injectienaald in de arm, terwijl deze patiënt geen inspuitingen meer voorgeschreven kreeg. Commissaris Roos ondervraagt het personeel en enkele patiënten.
Baron Xavier de Rutten de Wommelghem wordt levenloos aangetroffen in het bureau van zijn kasteel met een dolk in de rug. De zaak lijkt eenvoudig: de oude schoonvader bekent immers spontaan. Wanneer commissaris Roos het rapport van de wedersamenstelling opvraagt, stelt hij vast dat de oude man de moord onmogelijk kan gepleegd hebben. Wie wil hij beschermen?
Commissaris Roos weet dat de oude schoonvader de moord onmogelijk kan gedaan hebben. Waarom beschuldigt hij zichzelf? Wil hij zijn dochter beschermen? Heeft zij hulp gekregen van haar minnaar, een ex-huurling? Als deze laatste ook vemoord wordt aangetroffen, komt het onderzoek in een stroomversnelling.
Wanneer commissaris Roos dan eens de kans krijgt om rustig van een avondje theater te genieten, wordt er onder zijn neus een toeschouwer neergeschoten. De man blijkt de ontslagen regisseur van het theater te zijn.
Een leraar van een technische school komt met zijn wagen in het kanaal terecht en verdrinkt. Enkele dagen later verneemt Roos dat dit ongeval een moord zou kunnen geweest zijn. Samen met zijn inspecteurs gaat hij op onderzoek uit en komt tot een toch wel verrassende conclusie.
Josée, de vrouw van architect Cas De Brouwer, wordt dood aangetroffen voor de open haard, de hersenen ingeslagen met een pook. Op het moordwapen staan enkel vingerafdrukken van de huisbedienden. Roos en zijn inspecteurs ontmoeten een hele rij verdachten: de architect, een bouwondernemer en een advocaat.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.