Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

10 afleveringen

1. De Midasmoorden

Brugge wordt opgeschrikt door een bomaanslag. Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn rechterhand, inspecteur Guido Versavel, ontdekken een internationaal complot van reisorganisatoren en vastgoedmakelaars. Die willen de Bruggelingen uit de binnenstad verdrijven en hun huizen verbouwen tot hotels of verkopen aan rijke buitenlanders.

2. De kinderen van Chronos

In de tuin van De Love, een gerestaureerde hoeve nabij Brugge, is een lijk gevonden. Van In komt erachter dat de hoeve in feite een lustoord is voor prominente figuren. Wanneer hij, tegen de zin van Hannelore en het parket, de jonge inspecteur Neels op onderzoek stuurt, neemt de zaak een heel andere wending.

3. Het vierkant van de wraak

Er is ingebroken bij juwelier Ludovic Degroof. De dieven hebben echter niets meegenomen. Wel hebben ze alle juwelen opgelost in een bokaal koningswater en in de kluis werd een brief achtergelaten met daarop een vreemd vierkant. Het lijkt een banale zaak, waaraan Van In dan ook geen aandacht besteedt.

4. De Vierde Gestalte

Van In krijgt van commissaris Dekee journaliste Saartje Maes naast zich. Zij maakt een reportage over de nieuwe politiestructuur. Van In, die onderzoek doet naar een sektemoord, wil liever geen pottenkijkers en weigert zijn medewerking, maar hij wordt teruggefloten door procureur Beekman. Samen met zijn tijdelijke assistente Saartje gaat hij op zoek naar de persoon achter sekteleider Venex.

5. Het Dreyse Incident

Patrick Claes, een rijke beursmakelaar en wapenverzamelaar, wordt in zijn huis overvallen. De inbrekers plunderen zijn verzameling antieke pistolen en ook een cd-rom waarop zijn zaken met de Russische maffia staan geschreven wordt gestolen. Wanneer Judith, de vrouw van de makelaar, verwijnt en het spoor naar een seksclub leidt, denkt Pieter van In in een slangenkuil te zijn terechtgekomen.

6. Blauw Bloed

Hannelore Martens is totaal verrast wanneer haar jeugdliefde Valentijn Heydens na jaren voor haar neus staat. Hij vraagt haar om hulp omdat zijn vader wordt bedreigd. Wanneer die kort daarop wordt vermoord, ontdekt Pieter van In dat Valentijn Hannelore als alibi heeft gebruikt.

7. Dood Tij

Carlos Minne wordt dood aangetroffen op het strand. Hij werd tot aan zijn nek ingegraven in het zand en heeft een rubberen SM-speeltje in zijn mond. Pieter van Ins onderzoek brengt hem naar vrienden met wie Minne de avond ervoor op stap was. Onder hen de homoseksuele advocaat Arnould en zakenman Roger Daems.

8. Zoenoffer

De Spaanse premier en zijn dochter staan op het punt om Brugge te bezoeken. Jaime Ruiz, de Spaanse secretaris van het Europacollege, is druk bezig met de voorbereidingen van het bezoek. Wanneer in het Minnewaterpark door twee Spanjaarden een man wordt vermoord, ontdekt Pieter van In dat de ETA bezig is met het beramen van een aanslag, gericht op de premier.

9. Vagevuur

Pieter Van In onderzoekt de vondst van een pink op het parkeerterrein van het Concertgebouw. Tegelijkertijd doet hij onderzoek naar een home- en carjacking bij Paul Verfaille. Pieter slooft zich niet uit, totdat hij ontdekt dat de zaken met elkaar in verbinding staan.

10. De Vijfde Macht

Pieter Van In ontdekt een complot tussen de reclamewereld en het grootkapitaal om te infiltreren in de media. Tijdens zijn zoektocht wordt Pieter voor de voeten gelopen door Linda Tensen, een pseudo televisie-presentatrice die zich graag als ernstige journaliste voordoet. Wanneer ook een plaatselijk politicus in zijn bad verdronken wordt is het duidelijk dat de zaak complexer is.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.