De 25

De 25

Thematische countdown van de meest opmerkelijke tv-fragmenten uit het rijkgevulde VTM-archief vol spannend, ontroerend, grappig en verrassend beeldmateriaal.

10 afleveringen

De verrassendste grapjassen van vtm worden op een rijtje gezet. Zo zien we hoe professionele grappenmaker Gunter Lamoot in de luren wordt gelegd en hoe Koen Wauters - letterlijk - een koekje van eigen deeg krijgt in 'Project K'. Verder weet snoodaard Niels Destadsbader als geen ander hoe hij Olga Leyers en Laura Tesoro de stuipen op het lijf kan jagen.
Veel talenten startten hun carrière al op vroege leeftijd, want jong geleerd is oud gedaan. Zo worden de prille acteerprestaties van Jelle Cleymans in 'De Kotmadam' nog eens opgerakeld, zien we het tv-debuut van de 12-jarige Laura Tesoro en de allereerste gastrol van Ian Thomas in 'Spoed'. Dat de waarheid uit een kindermond komt, ondervindt Davy Gilles aan den lijve in 'Grote Ster, Kleine Ster'.
VTM is altijd te vinden voor een gezellig verkleedpartijtje. De engste vermomming van 2016 was ongetwijfeld Baba Yega, althans volgens de jury van 'Belgium's Got Talent'. Ook Jonas Van Geel waagde zich aan een vermomming in de talentenshow. Als 'Benny de Kabouter' zorgde hij voor een onvergetelijke auditie. In haar programma mocht Cathérine Moerkerke mee in de coulissen van de Moulin Rouge.
Vtm ontvangt zijn noorderburen altijd met open armen. Ze zijn dan ook prominent aanwezig in heel wat programma's. De meest opvallende Hollander is zonder twijfel topentertainer Gerard Joling. Vlaanderen leerde hem kennen tijdens de zoektocht 'K3 zoekt K3', waar hij niet altijd even professioneel uit de hoek kwam.
Deze week komen de 25 grootste talenknobbels van vtm aan bod. In 'Axel Opgelicht' liet talenknobbel Axel Daeseleire zich vrijwillig oplichten en dat deed hij in zijn beste 'buitenlands' of ook wel Antwerps-Engels. Koen Wauters en Tom Waes waagden zich in 'Wauters vs. Waes' aan het summum van het spellen: het beruchte 'Groot Dictee van de Nederlandse taal'.
De plezantste natuurvrienden van VTM houden van al wat moeder natuur hen brengt. Dana Winner laat haar collega's van 'Liefde voor Muziek' graag proeven van een overheerlijke cocktail op basis van gras. Cathérine Moerkerke ging voor haar programma uit de kleren op een nudistencamping. Mark Demesmaeker was lange tijd de grootste natuurvriend van VTM.
Deze week worden de meest fysieke inspanningen van VTM onder de loep genomen. Voor 'Rode Neuzen Dag' nam Tom Waes het op tegen voetballer Dries Mertens, althans dat probeerde hij. Sergio Quisquater bewees in 'Sterren en Kometen' dat hij geen talent heeft voor boksen en bij Gert Verhulst hebben zijn fysieke inspanningen één duidelijke reden: kunnen eten en drinken.
Bij vtm zijn al veel carrières begonnen, maar ook geëindigd. Eeuwige roem is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Zo waren de dansmoves van accountant Gerrit een echt fenomeen in 'Belgium's Got Talent'. Zijn auditie ging zelfs wereldwijd viraal, maar een lange showbizzcarrière was niet weggelegd voor hem.
Het is altijd leuker met twee, ook bij VTM. Het luidruchtigste duo van de zender is ongetwijfeld Nathalie Meskens en Natalia. De decibels gingen meteen de hoogte in toen ze '2 Meisjes op het Strand' samen presenteerden. Soms vormen politieke tegenstanders de beste muzikale duo's. Het duet tussen Gwendolyn Rutten en Wouter Beke voor 'Rode Neuzen Dag' leverde dan ook een verrassend resultaat op.
Bij VTM begaan mensen geregeld een stommiteit. Véronique De Kock slaagt er in 'Nonkel Mop' in om een 'domme blondjes'-mop te vertellen, zonder hem zelf te begrijpen. Jacky Lafon 'bloopert' erop los in 'Familie'. En ook bij 'VTM NIEUWS' gaat het al eens mis. 'De 25' blikt terug op de leukste stommiteiten van de zender, en daar hoort ook de cast van 'Safety First' bij.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.