Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

9 afleveringen

Aflevering 1

De broers Coppens wagen zich aan de allerheetste peper ter wereld en zetten hun eigen kinderen voor een bord met snoep waar ze moeten afblijven. Ook reizen Staf en Mathias naar Finland om een boot uit ijs te bouwen die echt kan varen.

Aflevering 2

Staf en Mathias vragen zich met de hulp van hun derde broer af of placebo's werken. Ze doen dit met een pijnlijk experiment. Verder proberen ze door middel van echolocatie hun weg te zoeken en vervangen ze hun sportschoenen door zevenmijlslaarzen.

Aflevering 3

Staf en Mathias brengen aan de hand van optische illusie tijdens een fotoshoot een aantal mooie vrouwen uit hun evenwicht. Ook proberen ze met een ton op de bodem van een meer te stappen en trachten ze zichzelf met een jetpack gemaakt van brandblusapparaten de lucht in te krijgen.

Aflevering 4

Vandaag gaan Staf en Mathias voor een hagelkanon staan. Hoe loopt dit af? Voorts kruipen ze op de heetste dag van het jaar in een auto en gaan ze met hun eigen bloedstaal tussen de haaien duiken.
Staf en Mathias willen testen of ze met een moderne versie van een zelfgemaakte bliktelefoon internationaal kunnen bellen. Hiervoor trekken ze naar Groot-Brittannië, waar ze ook een afspraak hebben met een imker die hen uitlegt hoe je een bijenbaard kan maken. Tenslotte heeft Staf nog een verrassing voor Mathias. De opdracht voor zijn oudste broer is eenvoudig: verzamel zoveel mogelijk angstzweet.
Staf en Mathias sluiten zich vanavond op bij tientallen muggen en testen de kracht van een paardenstaart. Ook krijgt Mathias pijnlijke elektroshocks. Tenslotte vliegen ze naar Finland voor een wel heel speciale auto waarmee je over water zou kunnen rijden.
Staf en Mathias testen de zuigkracht van hun stofzuigers om na te gaan of die een auto van de grond zou kunnen tillen. Bovendien laten ze hun vingers professioneel kraken om uit te zoeken wat er dan juist gebeurt en beginnen ze aan het bouwen van een niet-gemotoriseerd vliegtuig met materiaal uit een doe-het-zelfzaak.
De broers Coppens spelen onder meer met vloeibaar stikstof en testen de valsnelheid van hun lichamen in een vacuümkamer. Bovendien rollen ze hun zelfgemaakt vliegtuig op het tarmac voor een allereerste luchtdoop in deel twee van de proef: kan je vliegen met een zelfgemaakt, niet-gemotoriseerd vliegtuig?
Staf en Mathias halen alles uit de kast om nog één keer te knallen, letterlijk en figuurlijk. Om het seizoen in schoonheid te sluiten, tonen de broers bovendien nog veel ongezien materiaal van extra proeven en achter de schermenbeelden. Aangezien de Britse bijen Mathias al hebben toegetakeld, is het nu de beurt aan Staf om een bijenbaard te laten zetten.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.