Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

11 afleveringen

Kan 'Het Lichaam van Coppens' naar de ruimte reizen? Om een antwoord te vinden op deze vraag moeten Mathias en Staf hun grenzen verleggen. Ze zoeken ook uit of het mogelijk is om over eieren te lopen, onderzoeken of je gewichtsloos kan worden en voelen aan den lijve of het klopt dat alcohol het lichaam warmhoudt.

Aflevering 2

Mathias en Staf kruipen vandaag in het hoofd van een vlieg en doen een poging om over water te lopen. Ook proeven ze van enkele visuele prikkels.

Aflevering 3

Deze week verkennen Mathias en Staf de grenzen van hun lichaam door aan de slag te gaan met brandbenzine en een aansteker, onderzoeken ze of het mogelijk is om met hun gedachten voorwerpen te laten bewegen én wagen ze zich aan een isolatieproef.

Aflevering 4

De gebroeders Coppens komen vandaag in aanraking met giftige kwallen, experimenteren met een Oosterse gevechtstechniek en verkennen de limieten van lijf en leden door zich te laten afschieten met een zelfgemaakt jetpack.

Aflevering 5

Mathias en Staf maken vandaag een paar jongensdromen waar. Ze gaan onder meer op zoek naar de techniek achter de vliegende paraplu van Mary Poppins, testen een nagelbed uit en proberen te varen in een reuzengroot bootje van papier.

Aflevering 6

Mathias en Staf Coppens zoeken vandaag onder meer uit waarom we onze ogen sluiten bij het niezen en testen de precisie van een robotfoto. Ook laten ze zich pijn doen, zonder medicinale verdoving.

Aflevering 7

Staf en Mathias Coppens zorgen voor vonken wanneer ze uitzoeken of ze genoeg elektriciteit kunnen opwekken om een pompstation te laten ontploffen en of Het Lichaam van Coppens bestand is tegen extreme koude. Ook testen ze de val van een muntstuk en experimenteren ze met een roeiboot en waterski's.

Aflevering 8

De broers Coppens proberen te achterhalen waarom we roepen tijdens een krachtinspanning, testen of schoonheid echt van binnen zit en trekken naar Monaco om te zien hoe lang een mens zonder zuurstof kan.

Aflevering 9

In aflevering negen van 'Het Lichaam van Coppens' onderzoeken Staf en Mathias of je echt moet lachen van lachgas, testen ze of ze slimmer worden door hersenstimulatie en experimenteren de broers met zonne-energie.

Aflevering 10

De broers Coppens gaan op zoek naar de beste remedie tegen de pijn van brandende pepers, onderzoeken waarom mensen vloeken en ondernemen een poging om een ballon op zonne-energie de lucht in te krijgen.

Aflevering 11

De broers Coppens blikken tijdens deze laatste aflevering terug op de meest spectaculaire momenten uit de twee afgelopen seizoenen van 'Het Lichaam van Coppens'. Met ongeziene beeldfragmenten, bloopers en speciaal voor deze uitzending gemonteerde filmpjes, gunnen ze iedereen een unieke blik achter de schermen. De beeldfragmenten worden afgekruid met straffe verhalen en sappige anekdotes van op de set.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.