Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

10 afleveringen

Het is tijd voor een grondige renovatie van het lichaam van Coppens zelf: het lijf van Staf en Mathias. De broers vroegen zich af of ze - als ze maar genoeg trainen en op hun eten letten - een sixpack kunnen kweken om onderbroekenmodel te worden. Om de lat meteen hoog te leggen, gaven ze zichzelf slechts twee maanden tijd om die doelstelling te halen.
Staf en Mathias vroegen zich af of ze - als ze maar genoeg trainen en op hun eten letten - een sixpack kunnen kweken om onderbroekenmodel te worden. Vandaag stellen de broers hun kalender voor, met elke maand een voor-en-na-foto. Twaalf keer twee verschillende foto's, dus met telkens een beeld van voor de grondige renovatie van hun lichaam, en één daarna.
De droom om te vliegen blijft bij Staf en Mathias bovenaan hun bucketlist staan. Het is hen al een paar keer gelukt om van de grond te gaan, maar erg hoog hebben ze met hun zelfgebouwde tuigen nooit gevlogen. Daar komt nu verandering in. Of, dat is het plan. Maar hoe bouw je nu zelf zo'n luchtballon? De zoektocht naar het juiste materiaal leverde onverwachte en spectaculaire mislukkingen op.
Staf en Mathias gaan Gert Verhulst achterna en bouwen zelf hun eigen pretpark. Wat kunnen de broers zelf maken om tegenover Plopsaland, de Efteling of Disneyland te zetten? Verder proberen ze zelf golven te maken om op te surfen en onderzoeken ze hoe je wijnvlekken kan vermijden door het dragen van een nanotechnologisch pak.
Het 'Lichaam van Coppens' vertoeft in bovenmenselijke sferen. Staf en Mathias onderzoeken de magische kracht van hypnose en wagen zich aan een verbazingwekkend experiment. Om te weten hoe het écht werkt, willen ze zelf hypnotiseur worden.
De broers vertoeven in bovenmenselijke sferen. Staf en Mathias onderzoeken de magische kracht van hypnose en wagen zich aan een verbazingwekkend experiment. Om te weten hoe het écht werkt, willen ze zelf hypnotiseur worden.
Staf en Mathias bouwen een duikboot met twee badkuipen en gaan met een klein hartje onder water in de Sint-Pietersplas in Brugge.
Het ene wetenschappelijke onderzoek spreekt het andere tegen als het gaat om het verschil tussen man en vrouw. Eens en voor altijd proberen Mathias en Staf de verschillen te bewijzen, maar dan volledig op hun eigen manier. Ze trekken met Rob Vanoudenhoven, Andy Peelman, Sam De Bruyn, Eline De Munck, Ann Van Elsen en Laura Tesoro naar de Ardennen.
Staf en Mathias proberen een antwoord te vinden op enkele kijkersvragen: kan je al lopend ontsnappen aan een lopend vuur? Kan je met de fiets horizontaal tegen een muur aanrijden, en kan je een band vervangen zonder krik? Staf en Mathias zorgen er ook voor dat cyclocrosslegende Sven Nys voor het eerst veilig over kop gaat.
In deze slotaflevering nemen Staf en Mathias ons mee achter de schermen en blikken ze terug op de meest spectaculaire uitdagingen van het voorbije seizoen, zoals het streven naar een sixpack en het bouwen van een zelfgemaakte luchtballon en duikboot.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.