Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

9 afleveringen

Met hout en fietsbanden bouwen Mathias en Staf een katapult waarmee ze zichzelf willen wegschieten. Verder rijden ze met een wagen op het circuit van Zolder waarop ze met karton en plakband de aerodynamische vormen hebben aangebracht.
Voor het eerst duiken Staf en Mathias de geschiedenis in en treden in de voetsporen van hun grote held Leonardo da Vinci. Die tekende in 1483 de allereerste parachute. Verder gaan de Coppens-broers duiken met tuingereedschap, onderzoeken ze de waarheid over de smeltende ijskappen en vinden ze de oplossing voor de regen in België.
Staf waagt een sprong in het diepe met een zelfgemaakte parachute. Vorige keer was het bouwwerk niet goed genoeg om er echt aan te gaan hangen. Na enkele aanpassingen staat het licht nu wel op groen. Staf onderwerpt zijn lichaam daarmee aan één van de moedigste sprongen uit zijn televisiecarrière. Wat gebeurt er in de hersenen wanneer je aan niets denkt? Kan je dat trouwens, aan niets denken?
Voor de helikopter bestond, was er de Gyroglider, een toestel dat lijkt op een helikopter, maar dan zonder motor. Staf en Mathias vonden een zelfgemaakt exemplaar dat nog nooit heeft gevlogen. Slagen ze erin om het ding op een veilige manier van de grond te krijgen?
Wat de para's in Vietnam konden, kunnen de broers Coppens ook. Die para's ontwikkelden een speciale techniek om op een dak te klimmen met een bamboestok. Nu is Staf aan de beurt. Kan je met een menselijk aangedreven duikboot sneller varen dan onze vice-olympisch kampioen Pieter Timmers kan zwemmen? Staf gaat de uitdaging aan en plooit zich in een veel te kleine, maar supersnelle duikboot.
Kijker Remco vraagt zich af of het mogelijk is om te vliegen met een papieren vliegtuig. Mathias en Staf beslissen om een papieren deltavlieger te bouwen, maar moeten uiteindelijk beroep doen op hun broer Maarten, die piloot is, in hun poging deze proef tot een goed einde te brengen.
Kinderen jonger dan drie jaar zijn naar verluidt niet in staat om te liegen. Staf en Mathias gaan na of dit klopt. De inwoners van Catalonië bouwen al sinds de zeventiende eeuw 'castells', ofwel menselijke piramides. Hoeveel gewicht torst de onderste man in zo'n piramide?
Uit recente studies blijkt dat één op drie Vlamingen slaapproblemen heeft. Wat doet slaaptekort met je lichaam en geest? Mathias wordt hiervoor onderworpen aan een bijzondere test: hij zal proberen om 50 uur wakker te blijven. Aan het einde van de slapeloze driedaagse zal Mathias 'Het Lichaam van Coppens' presenteren. Welke invloed zal dat hebben op zijn geheugen?
Deze slotaflevering gunt de kijker een blik achter de schermen van het programma. Filmpjes die nooit eerder vertoond werden, halen nu net wel de uitzending. Zoals die keer toen Staf en Mathias meerdere pogingen nodig hadden om een brug van papier te bouwen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.